Rotační vyuka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sonmi píše:
Tak teď holt v pondělí a ve čtvrtek sami chodit nebudou.
Tak doufám, že někdo si moje dítě přijde ke mně do práce vyzvednout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sazkarka píše:
Zdravím všechny a chci se s Vámi podělit o svoji situaci a budu ráda za názory…
Přišla jsem o práci v gastru, jsem 5mesicu na ÚP. Od půli dubna už bez nároku na podporu. Mám syna ve 2.třídě.
A teď k mému problému…mám možnost práce v místě bydliště od 8.4. jenže jsem v situaci, kdy manžel nemůže být kvůli své vedoucí pozici v práci se synem na distanční výuce, babičky v této době se s námi nestýkají (bez auta a jiný okres)kvůli strachu z covidu. Já bych chtěla nastoupit do té práce, čekala jsem na ni 3 měsíce. Volali mi jestli můžu nastoupit, ale jak??? Ve škole má být výuka týden doma, týden škola, syn má 8let, nemůžu ho nechat samotného doma 6.30-16.
Není to ani tak dotaz jako spíš zoufalost že situace, kdy nebudu mít od ÚP žádné peníze, na OČR jako nezaměstnaná nemůžu, babičky nepohlidaji a já vlastně kvůli novému systému rotace nemůžu nikam nastoupit a budu tak úplně bez peněz. Má to taky tak někdo a jak to budete řešit???
Tu praci bych vzala jen pokud manzel nevydela na vas vsechny. Jinak bych byla doma s deckem a pokusila bych se chodit na par hodin. Nevim jestli by ti to umoznili. A po navratu deti do skol si dala na plny uvazek. Pokud jsi na tu praci cekala, tak by to moznost byla jak ji mit a udrzet.
Pokud penize z vyplaty manzela nestaci, tak tu praci vezmi a holt malej bude muset nejak fungovat. Kdyz to nepujde, jdi na OCR nebo nejak stridat s manzelem. Silne bych uvazovala o chuve na hlidani. Tohle uz nemuze trvat donekonecna, ta prace by byla skoda nevzit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necetla jsem diskuzi, mozna se to tady uz objevilo. Deti jsou obou, neexistuje, ze se otec nemuze starat. zvlast na vedouci pozici je schopen si toto zaridit. Kdy si toto zeny v CR uvedomi a zacnou zit svuj zivot? Treba by se pak take mohly dopracovat k vedouci pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alomem píše:
Necetla jsem diskuzi, mozna se to tady uz objevilo. Deti jsou obou, neexistuje, ze se otec nemuze starat. zvlast na vedouci pozici je schopen si toto zaridit. Kdy si toto zeny v CR uvedomi a zacnou zit svuj zivot? Treba by se pak take mohly dopracovat k vedouci pozici.
No, ono to jde ale bohužel v ruku v ruce s tím, že dokud budou mít pocit, že být s dětmi 3 roky doma je jejich neochvějné právo a muži koukej vydělávat, tak se na tom nezmění vůbec nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, přicházím s myšlenkou ohledně rotační výuky.
Psala jsem to do podobné diskuze tady.
Jsem matka, mám osmi letou holku ve 2. ročníku a jsem z Liberce.
Víme tady všechny maminky, jak je to postavené na hlavu. Týden v práci, týden doma s dcerou na DV. Nejsem IZS, abych mohla dát dceru do družiny v distančím týdnu.
Nabízím tedy společné hlídání mamince, která by potřebovala taky chodit do práce. Jeden distanční týden bych hlídala já i její dítě a další distanční týden by hlídala ona naše deti.
Pokud tady je maminka, která by tuto vzájemnou pomoc uvítala, ať napíš. Náše presenční rotace začne příští týden. Tzn., teď jsme doma, a příští týden jdeme do školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit