Rovnání kostrče, mobilizace - snažení

nelka123
19.10.12 04:54

Rovnání kostrče-mobilizace

Ahojky holky,
chci se s Vámi podělit o zažitek s rovnání kostrče a dodat Vám odvahu, protože to vůbec není tak hrozne:).
Včera jsem byla na mobilizaci poprvé a musím říct, že to stálo zato, myslím to v tom dobrém smyslu:) Fyzioterpeutka je skvělá ženská a všechno dělala 100% perfektně. Srovnala mě celou, protože jsem měla celou pravou stranu přetěžovanou tohle rovnání samo o sobě byl mazec jak to všechno křupalo:) pak přišel ocásek, jak jsem se toho bála, tak to nebylo nic hroznýho, ale pouze nepříjemného kostrč byla hodně vychýlená což můžemít za následek proč nám nejde otěhotnět:(. Pokud o tom přemyšlíte určitě do toho jdete a nebojte se. Podle mě nemá cenu cvičit mojžíšovku bez toho, aby jste byla srovnaná. Já doufám, že ted už se nám konečně zadaří, ted budu 2 měsice pravidelně cvičit i když vím, že to bude maze, protože domu jezdím okolo 6 hodiny večer a jsem uplně k. o., ale co bych neudelala pro vytoužené miminko:) už jsme si prosli kde čím, tak snad a já tomu i věřím, že tentokrát nám to vyjde:) Držte nám pěsti at už se taky konečně po těch dlouhým a smutných třech letech dokčkáme miminka..
Děkuji a přeji všem snažilkám hodně sil :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1780
19.10.12 08:23

Taky mi to jednou dělali, akorát že mě to tenkrát nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
19.10.12 08:28

Byla jsem na mobilizaci 2× a po nějaké době se kostrč vrátila do stejné polohy ( stažené a zkrácené svalstvo ji zase stáhly), po třetí jsem už nešla..Mě to teda tak v pohodě nepřišlo. Ale je fakt, že já jí cítím i když sedím - bolí stále i když už minimálně. Dřív jsem nemohla jet ani na delší vzdálenost autem..I tak se těhotenství zadařilo (a to mám i jiné potíže).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
19.10.12 08:54

Pro mě byla mobilizace velká úleva a pomoc…nejen, že přešly ty šílený bolesti, ale sexuální prožitky byly najednou lepší :mrgreen: ;)

tak držim palce, ať se zadaří - u nás se podařily z IVF dvojčata a pak ještě nečekaně jeden mrňous přirozeně…ale mobilizace byla jen jeden ze střípků z toho, co jsme pro to udělali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
19.10.12 10:27

Ahojte nevite o nekom kdo dela mobilizaci kostrce v Brne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
19.10.12 11:42

Já jsem zas nejdřív asi dva měsíce cvičila, aby právě ty svaly nestáhly kostrč zpět. Pak jsem byla na mobilizaci a otěhotněla 4 dny po ní ;) Předtím se nám po potratu nedařilo rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alusacek
27.10.12 21:51

Dobry den, docetla jsem se zde o rovnani kostrce a naslednem otehotneni po IVF, rada bych se zeptala, po jake dobe se zadarilo a co vse jste podstoupila.My mame za sebou 2× neuspesne IVF, nyni mam pred KET a rada bych udelal vse pro to, abych nasi sanci zvysila..Dekuji moc za odpoved

• Citovat
  • Upravit
3648
28.10.12 11:54

Ahojky.) můžu se zeptat jakou roli v tom hraje kostrč? zatím se nesnažíme, ale když si někde sednu nebo skoro lehnu, tak cejtim jak mě tam lupne a když se zvednu, tak to taky furt klape :,( mám to už od porodu, takže 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
28.10.12 15:10
@Zuzik86 píše:
Ahojky.) můžu se zeptat jakou roli v tom hraje kostrč? zatím se nesnažíme, ale když si někde sednu nebo skoro lehnu, tak cejtim jak mě tam lupne a když se zvednu, tak to taky furt klape :,( mám to už od porodu, takže 2 roky

http://rodina-deti.doktorka.cz/…e-mojzisove/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.12 13:27

anonym 74

Ahoj plánujeme mimáska a jaksi se nedaří. chtěla jsem se jen zeptat asi 9 let od porodu druhého dítěte bojuji s bolestí kostrče. Vždy jdu na neurologii tam mě narovná dá mi obstřik napíše rehabku a tím to konči. Na rentgen mě poslat nechce že prý když chci otěhotnět tak se přeci nebudu nechat ozařovat?? :nevim: Nejhorši je že kolikrát ani ráno nemůžu vstát z postele jak mě tam píchá kolikrát si nemůžu ani utřít zadní část jak jsem ztuhlá. Zajímalo by mě jestli ta mobilizace kostrče bolí jsem háklivá na konečník(hemoroidy)Po porodu. díky za vaše zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
5278
5.11.12 15:26
@Anonymní píše:
Ahoj plánujeme mimáska a jaksi se nedaří. chtěla jsem se jen zeptat asi 9 let od porodu druhého dítěte bojuji s bolestí kostrče. Vždy jdu na neurologii tam mě narovná dá mi obstřik napíše rehabku a tím to konči. Na rentgen mě poslat nechce že prý když chci otěhotnět tak se přeci nebudu nechat ozařovat?? :nevim: Nejhorši je že kolikrát ani ráno nemůžu vstát z postele jak mě tam píchá kolikrát si nemůžu ani utřít zadní část jak jsem ztuhlá. Zajímalo by mě jestli ta mobilizace kostrče bolí jsem háklivá na konečník(hemoroidy)Po porodu. díky za vaše zkušenosti

u tý mobilizace je moc důležitý, aby se před tím nějakolu dobu cvičilo - jí bplestí končila na pohotovosti a z léků jsem omdlívala! pak jsem objevila rehabilitační kliniku, kde se tím zabývají - chodila jsem asi 3 měsíce na rehábky a pak mi udělali mobilizaci přes konečník…nebolí to tak moc, mě to bylo víc nepříjemný psychicky, ale paní doktorka byla moc šikovná a dokázala mě uvolnit a bylo to fakt po tom super!! až v těhotenství se mi to zas ozvalo! po porodu jsem šla na rehábky zase, ale jinam…tam mi dělali mobilizaci jen jakoby tlakem na hýžďový svaly, že tu přes konečník nedělají…i to bylo fajn. a ukázali mi, jak si dělat samo sobě mobilizaci! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IFI
18.11.12 19:24

Dobry den, muzu se zeptat, jak si mam pres hyzdovy sval srovnat kostrc?

• Citovat
  • Upravit
5278
18.11.12 19:54
@IFI píše:

přes hýžďové svaly lze odstranit spasmy kolem kostrče…přímo kostrč, pokud je nějak hnutá tím narovnat nelze, ale to prý ani tou metodou přes konečník úplně nejde ;)

jinak to musí každému ukázat fyzioterapeut…popis někde v diskuzi na internetu by taky mohl být spíš škodlivý :roll: i cviky dle Mojžíšové jsou lepší dělat pod dohledem, aby se dělaly správně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
18.11.12 20:39
@IFI píše:

a tady jeden odkaz http://www.onhb.cz/article.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí