Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mončís
tady toho podbříšku se zbavíš-neboli zpevníš, když ve stoje zatneš zadek a stáhneš do protivky břicho, jako by sis chtěla zapnout zip na těsných kalhotách a ještě lepší učinek to má, když u toho cviku ještě podsadíš pánev. Záda musí být při cviku krásně narovnaná a hlavou se dívat dopředu. NE dolů.! Dělej to každý den, několikrát za sebou 10-15 minut. A velmi brzy uvidíš výsledky.
Lidé s povoleným spodním bříškem, hrozně často trpí na inkontinenci. Tet jsi možná ještě mladá, ale třeba za 5 let by jsi to mohla začít pocitovat, když se směješ, nebo při zakašlání. A tím, jak posílíš i to spodní bříško, to je spojená nádoba s pánevním dnem-tak se ti to odrazí i v sexualním životě-věčí prožitek orgasmu ![]()
@kotýsek
Ahoj, takže jestli jsem to pochopila dobře, tak těmi cviky zmizí to bříško. Ale s tou střechou se dá něco dělat? Nebo tady pomůže už jen plastika? Jsem po porodu, císaři, 8 měsíců a mám taky rozestup. A když se mi při cvičení udělá ta střecha, tak mě přejde chuť cokoliv dělat dál, jak mi je z toho blivno ![]()
@Gepardice
ano, těmi cviky se zbavíš spodního bříška. Hodně záleží, jak moc máš ty svaly rozestoupené na břiše. Jestli máš středně, tak nato zabírá cvik-lehneš si na záda, nohy dáš nahoru, aby jsi měla pod kolenama pravý uhel, jakoby jsi seděla na židli.. Ruce za hlavu a střídavě se dotýkáš loktem k pravému stehnu a pak zase k levému dokříže. Doufám, že rozumíš, jak je to myšleno. Dělej si série po 20 s odpočinkem a zkus si vždy udělat 3×20.
Jestli je máš rozestoupené hodně-tak to už jen plastika svalů pomůže.
Ahojky holky, všem s rozestoupenýma břišákama po porodu vřele doporučuji Pilates ![]()
Já mám 16 měsíců po porodu, z toho rok chodím pravidelně 2× týdně do Pilates. Svaly jsem měla rozšířené hodně, na pohmat úplnou díru. Teď po roce jsem zjistila, že už žádná díra není a ani při zatnutí břicha v leže se mi nevytvoří ta „boule“ nad pupíkem, která se tvoří při rozestoupení svalů.
Jsem z toho nadšená, tak jsem se chtěla podělit a Pilates určitě doporučit:-)
@Lejaa píše:
Ahojky holky, všem s rozestoupenýma břišákama po porodu vřele doporučuji Pilates
Já mám 16 měsíců po porodu, z toho rok chodím pravidelně 2× týdně do Pilates. Svaly jsem měla rozšířené hodně, na pohmat úplnou díru. Teď po roce jsem zjistila, že už žádná díra není a ani při zatnutí břicha v leže se mi nevytvoří ta „boule“ nad pupíkem, která se tvoří při rozestoupení svalů.
to je super
Mne se rozestupuji horní brisni svaly, cvicitelka na pilates mi to bude tejpovat, aby se to nerozjelo vic.Po porodu budeme cvicit speciální cviky.Ten rezestup se jmenuje diastáze, nebo tak nějak to zni.
Pri cviceni si hlavně hlidej, abys rozplostovala bricho-nesmí ti v zadnem pripade vyjizdet primy brisni sval! Tim bys ho jen pretezovala a spis by sis ublizila.
Hodne stesti!
@Lejaa píše:
Ahojky holky, všem s rozestoupenýma břišákama po porodu vřele doporučuji Pilates
Bezva a já myslela, že mi pomůže už jen sešití ![]()
@janicka.ocet píše:
Bezva a já myslela, že mi pomůže už jen sešití
Asi i hodně záleží, v jaké fází a jak moc to je.. Já to měla myslím tak běžně. Při odchodu z porodky mě říkali, že docela dost, ale to bylo taky pár dní po porodu, že. Ale Pilates je určitě skvělé.
Jsem 19 měsíců po porodu. Snažím si zpevnit břicho. Ale už dávno jsem si všimla, že mám střechu při zvedání. Přijde mi ale, že čím víc cvičím tím je to břicho větší:( mám měkou kůži a větší břicho hlavně v okolí podbřišku. Vše mám zpevněné. I pas je zpevněný. Kvůli tomu podbřišku vypadám jako ve 3. Měsíci:( dá se s tím vůbec něco dělat??