Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, budoucí „maminky“ jsem tady dnes poprvé na popud své sestry, která je cca v třetím měsíci
…no jo, ségra těhule a já jsem se včera s přítelem konečně rozhodla, že to také zkusíme. Je už na čase, sice je mi pouhých 23 let
ale přítel je o dost starší, tak není na co čekat. Mám šílené problémy s nervozitou a netrpělivostí. Už před dvěma měsíci jsem přestala brát antikonc. a tak je tady s každým dalším příznakem možné, že jsem v tom.. Ale co jsou vlastně ty správné příznaky?
Máte nějakou fintu, jak se přestat stresovat a myslet jen na to?
Díky, dadunkaa
Ahoj
Mlada?? Mne je 22 a prckovi uz rok ![]()
Jedina rada, jak nebejt nervozni, je nemyslet na to, neupinat se k tomu
Proste byt v klidu a cekat, jestli UZ, nebo jeste ne. Psychika je hodne dulezita......
takze kliiiid !!!
Jak na to přestat myslet? Nech si udělat lobotomii ![]()
Vůbec se o to nesnaž, žádná metoda nefunguje (postavit barák, udělat řidičák, vylézt na Everest ..jak jsi posedlá, dokážeš na to myslet pořád. Ale i tak se otěhotnět dá, neboj.
Už dlouho pokukujeme s přítelem po všech prccích v okolí, navíc moje natěšená těhotná ségra, ta mě úplně dorazila ![]()
Když jsem si včera spočítala od kdy mám ovulaci, vypadá to, že jsem se úplně náhodou trefila přímo do dne D,a protože mám silné bolesti v podbříšku už cca 4 dny a do menstruace ještě 2 týdny, tak jsem o to nervóznější.. Myslela jsem si,že se prostě jenom těším, ale ono to vypadá, že mě to úplně pohltilo ![]()
dadunkaa: neboj, on si prcek sam vybere, kdy k vam prijit
praveze kdyz tim budes uplne posedla a budes na to porad myslet, tak budes nervni a to se mu nebude libit....... ![]()
Danylea píše:
dadunkaa: neboj, on si prcek sam vybere, kdy k vam prijitpraveze kdyz tim budes uplne posedla a budes na to porad myslet, tak budes nervni a to se mu nebude libit.......
Pro mě jsi mladinká, stejně jako si přijdu já
Jak si to všechno zvládla, když už doma prcka máš?… nebála si se toho, co sebou těhotenství přinese?… já se na to sice šíleně moc těším,ale stále je moji noční můrou porod jako takový. Bojím se, když na to pomyslím.
dadunkaa píše:tak bala-nebala, ja si to zezacatku hrozne uzivala, protoze hormony pracovaly, ja mela porad super naladu a bylo mi fajnDanylea píše:Pro mě jsi mladinká, stejně jako si přijdu já
dadunkaa: neboj, on si prcek sam vybere, kdy k vam prijitpraveze kdyz tim budes uplne posedla a budes na to porad myslet, tak budes nervni a to se mu nebude libit.......
Jak si to všechno zvládla, když už doma prcka máš?… nebála si se toho, co sebou těhotenství přinese?… já se na to sice šíleně moc těším,ale stále je moji noční můrou porod jako takový. Bojím se, když na to pomyslím.
A hlavne, porad jsem si hladila brisko a vedela jsem, ze pro toho drobecka ve me ma cenu to vsechno vydrzet ![]()
Jejda, kdyz tady rozebirate to mladi… me je ted teda uz 27, ale prvni jsem taky mela v 21
byla to velka zmena, ale zvladli jsme to a ted se tesime na tretiho prcka ![]()
Je teda fakt, ze okoli ze me bylo tehdy hodne rozpacity… moje tehdejsi gyn.dr. mi automaticky zacala vypisovat papir na potrat
aniz by se dotazala, jestli to dite chci nebo ne ![]()
Mimco prijde az bude jeho cas… Ja poprve otehotnela neplanovane, pres HA a prcek se udrzel a ted je z nej zdravej velkej rozumbrada. Takze myslim, ze to tak proste bylo nekde napsano a byl zrovna jeho cas.
Tak já měla kdysi dítě ve 20, ale tenkrát to bylo normal.
Teď, když jsme se rozhodli pro ještě jedno pozdní, bála jsem se, že jen tak neotěhotním a připravila se na to, že budu alespoň rok čekat, ale nic mě nehonilo. Nakonec jsem byla hned druhý měsíc těhotná.
Pudoslavo , máš nádherný a vtipný metřík. Přeju mimi tak dobře naložené jako maminka!!
Já jsem o 8 let starší stará větev:-) ale ty pocity byly úplně stejné. Nevím jak tobě, ale mě pomáhají takové ty dlouhodobé plány a grafy jako v Básnících - samá pozitiva a sociální jistoty - dovolená v Jugoslávii, první dítě
Prostě jsem si řekla, že si budem rok užívat nezřízeného sexu
pak zkusíme nějakou tu asistovanou reprodukci a když ani to ne, tak nějaké mrně adoptujem.
Ahoj,
nebýt nervózní - poprvé mi to tedy vůbec nešlo, nevím, možná se někdo dokáže zabrat do nějaké činnosti, ale já tenkrát ne… Byli jsme tenkrát s manžou na dovolené u moře, on pořád mluvil o tom, komu všemu se to na dovolené podařilo, jak to tam chlapům prospívá… já si pak doma měsíc sugerovala (celkem úspěšně) těhotenské nevolnosti, než se ukázalo, že zrovna na manžu moře zázračně nepůsobilo. Ale podařilo se hned následující měsíc.
Strach z porodu - neboj, příroda ví, co dělá, poslední týdny těhu jsem už toho měla vždycky tak plné zuby, že jsem porod uvítala s úlevou, že se něco děje. Navíc jsem obě holky hodně přenášela, a to má pak každý den 60 hodin.
Hodně štěstí přeje
Eva
Danylea píše:dadunkaa píše:Danylea píše:
tak bala-nebala, ja si to zezacatku hrozne uzivala, protoze hormony pracovaly, ja mela porad super naladu a bylo mi fajn
A hlavne, porad jsem si hladila brisko a vedela jsem, ze pro toho drobecka ve me ma cenu to vsechno vydrzetpak teda prisly sileny nevolnosti, ale i to k tomu patri.....
Chodila jsem na predporodni kurzy a hodne mi to pomohlo po psychicky strance, porodu jsem se totiz taky strasne bala, ale na kurzech nam vysvetlili, ze je to vlastne fyziologicky proces, ze telo moc dobre vi, co ma delat, a ze ta bolest u kontrakci je vlastne prirozena, „zdrava“ bolest
Tak nejak jsem se spolehla na svoje telo a na porodniky, kteri se o me starali…
A to se mi narodil fakt obr (skoro pet kilo), a i tak jsem to zvladla
neboj, porod zvladnes, vzdyt se rodi od nepameti
Kdyby to byla takova hruza, nebyl by ted v Cechach baby-boom
Musíš být úžasná mamka
Smekám před Tebou. Chci se zeptat, když se dovím, že jsem tedy těhotná, bude mě ke všem vyšetřením a kurzům a tak dál vést moje gynekoložka?
doriang píše:
Jejda, kdyz tady rozebirate to mladi… me je ted teda uz 27, ale prvni jsem taky mela v 21![]()
byla to velka zmena, ale zvladli jsme to a ted se tesime na tretiho prcka
Je teda fakt, ze okoli ze me bylo tehdy hodne rozpacity… moje tehdejsi gyn.dr. mi automaticky zacala vypisovat papir na potrataniz by se dotazala, jestli to dite chci nebo ne
Mimco prijde az bude jeho cas… Ja poprve otehotnela neplanovane, pres HA a prcek se udrzel a ted je z nej zdravej velkej rozumbrada. Takze myslim, ze to tak proste bylo nekde napsano a byl zrovna jeho cas.
Je taková jiná doba, dneska si holky až kolem třicítky říkají, že by tedy měly asi začít,aby nebylo pozdě…Mně je 23 a mám pocit, že už mám na čase a vlastně hrozně intenzivně cítím, že už je čas, že jsem na to připravená. Je to takový můj cíl…rodina, děti…nebo zatím spíš jedno
Těším se na tu změnu… Poslední dobou se nemůžu nezastavit u každýho krámku s miminkovskýma oblečkama a tak
Přejde mě to? ![]()
Evalu píše:
Ahoj,nebýt nervózní - poprvé mi to tedy vůbec nešlo, nevím, možná se někdo dokáže zabrat do nějaké činnosti, ale já tenkrát ne… Byli jsme tenkrát s manžou na dovolené u moře, on pořád mluvil o tom, komu všemu se to na dovolené podařilo, jak to tam chlapům prospívá… já si pak doma měsíc sugerovala (celkem úspěšně) těhotenské nevolnosti, než se ukázalo, že zrovna na manžu moře zázračně nepůsobilo. Ale podařilo se hned následující měsíc.
Strach z porodu - neboj, příroda ví, co dělá, poslední týdny těhu jsem už toho měla vždycky tak plné zuby, že jsem porod uvítala s úlevou, že se něco děje. Navíc jsem obě holky hodně přenášela, a to má pak každý den 60 hodin.
Hodně štěstí přeje
Eva
Děkuji, Evi,
budu tedy spoléhat právě na přírodu, že to bude všechno v pořádku a že nebude čeho se bát. Když tak čtu písmenka zkušených maminek,jako jsi Ty, tak si říkám, že to vlastně musí být všechno v pořádku a přirozené. Stejně se asi neubráním těm lehkým obavám,co se všechno bude dít.
Máte nějakou radu, něco vyzkoušeného třeba co se týká jídla, pití, vitamínů,co bych měla a co ne? … Dostala jsem včera antibiotika na zánět v krku a nevím,jestli nebudou mít negativní vliv na případné početí, jestli si tělo třeba nevytváří moc protilátek. Netušíte,prosím, některá?
Děkuji.