Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gina108 píše:
Já jsem o 8 let starší stará větev:-) ale ty pocity byly úplně stejné. Nevím jak tobě, ale mě pomáhají takové ty dlouhodobé plány a grafy jako v Básnících - samá pozitiva a sociální jistoty - dovolená v Jugoslávii, první dítě![]()
Prostě jsem si řekla, že si budem rok užívat nezřízeného sexu
pak zkusíme nějakou tu asistovanou reprodukci a když ani to ne, tak nějaké mrně adoptujem.
Jojo, samá pozitiva a sociální jistoty, to by bylo krásný, kdyby to tak mohlo fungovat ![]()
Dadunko, podle mne tě to s těma miminkama nepřejde, dokud si nějaké nepořídíš
Někdo je prostě vyzrálý a dospělý už ve dvaceti a někdo holt dospívá později. Já byla v tvém věku takové tele, asi bych dítě tenkrát nezvládla a ani jsem ho tehdy nechtěla, ale ty už zřejmě na to máš, když je to teď tvá priorita, tak už jsi na děcko zralá a určitě budeš dobrá maminka. Ale počkala bych s tím početím až dobereš ty antibiotika a budeš zdravá - tak pro jistotu. Je prý dobré brát kyselinu listovou, popř. vitamíny (já brala Calibrum baby plan, ale to už jsem byla těhu), jíst zdravě, omezit alkohol a kávu.
Koukám, že to bereš zodpovědně, to dítě se u vás bude mít dobře a určitě se u vás nějaká dobrá dušička brzo uhnízdí;-)
Dadunko,
ještě k tomu porodu - mně tedy dal asi psychicky nejvíc zabrat pocit, že už to prostě nejde vzít zpátky - že se v mém těle něco rozjelo a já to nemůžu zastavit ani nijak moc ovlivnit a musím tím projít, že jsem tomu vydaná na pospas. Já jsem flegmouš, tak jsem upadla do takového apatického stavu podobnému transu a zvlášť první porod jsem měla trochu jako v mlze. Ale to je strašně individuální , každý to prožívá úplně jinak. Někomu (mně teda ne) pomůže myslet na ty miliony ženských, který tím už prošly, někomu na miminko… Já jsem si pomáhala vědomím, že se prostě jedná o několik hodin ( i když poprvé jich bylo na můj vkus trochu moc
) a několik hodin se prostě vydrží cokoliv… když se prostě musí.
K vitamínům atd. atd. - rad je mnoho a různých, určitě jich tady na fóru spoustu najdeš. Nezapomeň an psychiku a odpočinek a v těhu nezapomeň, že první tři měsíce jsou nejchoulostivější, i když člověk má pocit, že na nějaké úlevy s několikamilimetrovým mimi nemá ještě nárok.
Držím palce a přeju do budoucna hodně mateřských úspěchů
.
Eva
Gina108 píše:
Dadunko, podle mne tě to s těma miminkama nepřejde, dokud si nějaké nepořídíšNěkdo je prostě vyzrálý a dospělý už ve dvaceti a někdo holt dospívá později. Já byla v tvém věku takové tele, asi bych dítě tenkrát nezvládla a ani jsem ho tehdy nechtěla, ale ty už zřejmě na to máš, když je to teď tvá priorita, tak už jsi na děcko zralá a určitě budeš dobrá maminka. Ale počkala bych s tím početím až dobereš ty antibiotika a budeš zdravá - tak pro jistotu. Je prý dobré brát kyselinu listovou, popř. vitamíny (já brala Calibrum baby plan, ale to už jsem byla těhu), jíst zdravě, omezit alkohol a kávu.
Koukám, že to bereš zodpovědně, to dítě se u vás bude mít dobře a určitě se u vás nějaká dobrá dušička brzo uhnízdí;-)
Tak moc se těším na prcka,na to,že budu máma, že už dlouho promýšlím všechno možné,abych nebyla příliš zaskočená tím,co mě čeká a nemine. Tak se snažím jako vždy ke všemu přistoupit zodpovědně,abych se pak nemusela otočit a říct si „jo,tak tohle si udělala špatně“..
Taky bych antibiotika být tebou dobrala a pak se začít zase snažit, až budeš zdravá…jinak tě moc zdravím dadunko…jak se ti vede?
Vitamíny ti už holky popsaly, hlavně tu kyselinu listovou, taby se měla již 3 měsíce pře otěhotněním, a pak se vyhýbat těm škodlivinám…přeju hodně štěstí ať se co nejdříve zadaří…
brambule píše:
Taky bych antibiotika být tebou dobrala a pak se začít zase snažit, až budeš zdravá…jinak tě moc zdravím dadunko…jak se ti vede?Vitamíny ti už holky popsaly, hlavně tu kyselinu listovou, taby se měla již 3 měsíce pře otěhotněním, a pak se vyhýbat těm škodlivinám…přeju hodně štěstí ať se co nejdříve zadaří…
Dnes jsem si dokoupila kalibrum babyplan a ta budu baštit dost vitamínků,aby bylo tělo připraveno.
Pořád mě trápí, už cca týden bolesti v podbříšku. Je to jako mít MS, ale bez krvácení. Dneska jsem byla u gynekoložky a ta mi řekla,že to nic není. Už jsem z toho ale nešťastná, mám to dostat za týden a už deset dnů mám bolesti? mám je pořád, 24 hodin denně. Sono a vyšetření bylo v pořádku, mně se to ale stejně nezdá. Co by to mohlo být? Mám se tím trápit, nebo si můžu něčím ulevit? Cpát se ibalginem nechci.
Děkuji, krásné odpoledne,
Darina
Ahojky,můžu se přidat??Tohle téma je úplně stvořené pro mě!!
![]()
S přítelem jsme se taky rozhodli(teda já už byla dááávno rozhodnutá pro mimčo,ale přítel se nemohl pořád rozhodnout pro miminko)že si pořídíme nějakýho drobečka,HA jsem vy:,–(ila už minulý rok v červenci a doteď mám trochu problémy s cyklem,vlastně 3× jsem šla na injekci a 3× jsem to dostala sama(za 39,30 a minulý měsíc za 36dní)
Navíc jak máš pravidelný cyklus,ale moc si pochvaluju kapky Jeřáb ptačí,který působí na nepravidelnou menstruaci.Jinak jsem minulý týden ještě začala brát vitamíny Femibion 800 a přítel občas zobe zinek.
To je zajímavý,že máš pořád bolesti v podbřišku a můžu se zeptat,kolikátý DC jsi?Třeba jsi opravdu těhotná a ty bolesti znamenají,že se mimísek uhnizďuje,já abych byla upřímná,tak mě celý víkend taky bolelo břicho a podbřišek,takový píchání,ale já nevěřím,že bych byla těhotná 1.měsíc,když mám nepravidelnou MS,fakt tomu nevěřím.
A kdy si chceš udělat test?
![]()
Tak už jsem se přihlásila,abych nebyla anonymní,sice jsem tady už jednou zaregistrovaná byla,ale nešlo mi to se znovu přihlásit
![]()
Jenny83 píše:
Tak už jsem se přihlásila,abych nebyla anonymní,sice jsem tady už jednou zaregistrovaná byla,ale nešlo mi to se znovu přihlásit![]()
Ahoj,
tak test jsem se zařekla, že si udělám nejdřív v sobotu ráno. V pátek 29. mám dostat MS,takže pokud to v pátek nepřijde, sobota ráno je jasným dnem pro testování ![]()
Minulý týden jsem si pěkně dala. Nějak jsem se samým štěstím nechala uplně vykolejit tou honbou na těhu. Dneska už jsem více v klidu a díky bohu mě od včera pustily i ty bolesti v podbříšku…to je úleva.
I já už nějaký čas neberu antikoncepci, a taknějak jsme si říkali, že buď to přijde nebo ne… No a když jsme se minulý týden rozhodli, že to začneme zodpovědně sledovat a dělat maximum pro to, aby těhu přišlo, tak jsem nedokázala myslet na nic jinýho
Jak říká moje sestra, jíž se omlouvám za mnou špatně spočítané měsíce
chce to naučit se trpělivosti ![]()
A co Ty? A přítel nebo manžel? … máte v tom jasno a jdete do těhu cíleně?
Krásný den,
Darina
p.s. můj C má 25 dní (díky bohu mám vše tak pravidelné) a 4. jsem to dostala naposledy. Ano, je pravda, že s tím prvním neřízeným tulením jsme se nevědomky trefili přímo do ovulace
Tak o to je to úsměvnější ![]()
Tak třeba to opravdu vyjde dadunko…když jste se strefily do toho dne D
každopádně držím palečky.....ať je vše jak má být, a brzy jsi těhulka ![]()
dadunkaa:Tak to ti moc závidím,že máš pravidelný cyklus,to já bohužel ještě pořád ne,tak ještě občas užívám kapky Jeřáb ptačí.No vidíš a teď zase bolí v podřišku mě,už celý víkend a dneska taky,mám ho hrozně nafouklý a celý mě bolí,taky jsi to tak měla?Ty víš,kdy máš ovulaci?Já ne,teda domnívám se,že asi ovulace proběhla minulou sobotu,ale my to zkoušeli už ve čtrtek,o víkendu byl přítel unavenej po noční,tak nevím,jestli to vyšlo.Já taky budu testovat v sobotu,sice je to asi hodně brzo,když mám nepravidelnej cyklus,ale nemůžu to vydržet
![]()
A jak vy se dlouho snažíte o miminko?
Já jsem svobodná,takže mám přítele,svatbu zatím nějak neřešíme,jo a je mi 26let ![]()
PS:Bereš nějaké vitamíny ty nebo tvůj přítel?
brambule píše:
Jůůů,koukám,že jsi včera měla pozitivní testík,tak to mooooc gratuluju,to je úžasné(závidím![]()
)Jak dlouho jste se snažili?
Já budu testíkovat v sobotu,ale nedávám si velké šance,zkoušíme to teprve tento měsíc a mám nepravidelnou MS
Jenny83 píše:
dadunkaa:Tak to ti moc závidím,že máš pravidelný cyklus,to já bohužel ještě pořád ne,tak ještě občas užívám kapky Jeřáb ptačí.No vidíš a teď zase bolí v podřišku mě,už celý víkend a dneska taky,mám ho hrozně nafouklý a celý mě bolí,taky jsi to tak měla?Ty víš,kdy máš ovulaci?Já ne,teda domnívám se,že asi ovulace proběhla minulou sobotu,ale my to zkoušeli už ve čtrtek,o víkendu byl přítel unavenej po noční,tak nevím,jestli to vyšlo.Já taky budu testovat v sobotu,sice je to asi hodně brzo,když mám nepravidelnej cyklus,ale nemůžu to vydržet![]()
A jak vy se dlouho snažíte o miminko?
Já jsem svobodná,takže mám přítele,svatbu zatím nějak neřešíme,jo a je mi 26let
PS:Bereš nějaké vitamíny ty nebo tvůj přítel?
Ahojda, Je pravda, že jsem takhle měla nafouklý a bolavý bříško.. vlastně jako při těch nejhorších MS bolestech. Kdy máš ovulaci se dá zjistit poměrně snado, ale je nutné vědět přesný den, kdy jsi to dostala poslední dva měsíce. Spočítáš si, kolik dní trvá Tvůj cyklus. Můj třeba 25 dní. Vždycky je to od 1. dne MS do dalšího 1. dne MS. A potom jsem, na stránkách babyweb zadala toto do takového ovulačního kalkulátoru a vyjely mi všechny termíny, kdy budu mít následující půl rok ovulaci. Ovulace je cca 5 dní, takže dost času na spoustu tulení
My se o mimi snažíme vlastně asi 14 dní
takže chvilinku,ale vzhledem k těm pěti ovulačním dnům, který jsme řádně využili si myslím,že by to mohlo klapnout ![]()
Mně je 23
… s příítelem taky ještě nejsme svoji,ale máme to v plánu určitě dřív,než by přišlo mimi na svět. Jinak vitamínky bereme. Já jsem začala brát calibrum babyplan, jinak bereme zinek, hořčík a céčko a taky lecitin, ale to ne jen kvůli případnému těhu. Takový ty běžný doplňky.
Důležitá je prý kyselina listová. Tu mám taky.
Krásný den,
Darina
brambule píše:
Tak třeba to opravdu vyjde dadunko…když jste se strefily do toho dne Dkaždopádně držím palečky.....ať je vše jak má být, a brzy jsi těhulka
Tiše závidíme
a zároveň blahopřeji
Jaký to je? To musí být obrovská radost vidět ten pozitivní test ![]()
Dadunkaa
Ahojky,zdravím tě!Já si bohužel nemůžu spočítat,kdy mám ovulaci,protože mám nepravidelnej cyklus,takže to asi neurčím a bůhví,jestli jsem jí měla minulý měsíc,je to jen má domněnka,protože mě zas bolel podbřišek a měla jsem trochu takový táhlý hlen,ale bůhví,jestli to byla ovulace.
Jééé,tak to jsme na tom stejně,my taky začaly před 14dny,já si to dokonce napsala do kalendáře,přesně 10.května.
Já tenhle měsíc určitě těhotná nebudu,nevěřím tomu,bříško už mě vůbec nebolí a my to s přítelem nezkoušeli tak často,jen párkrát,on je vždycky hodně unaven z práce.A co ty,máš nějaké příznaky,třeba ty bolesti v podbřišku a tak?
To ti fakt závidím,že máš pravidelný cyklus,měla jsi ho takový hned jak jsi vy:,–(ila HA?Já už HA neberu 10 měsíců,ale pořád to není ono,3× jsem musela na injekci Agolutin a 3× jsem to dostala sama,takže si fakt žádný vyhlídky na otěhotnění nedávám
![]()
A kdo přišel na nápad první si udělat miminko,ty nebo tvůj přítel?