Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sini píše:
Neni to uplne lehka situace navic, kdyz si na nem financne zavisla. V podstate jsem na tom podobne. Nepracuji, protoze nemusim. partner je radeji, kdyz jsem doma, kdyz on prichazi domu. Bylo by mi ouvej, kdybych se mela stehovat, ale na druhou stranu, kdyby to nefungovalo, tak jenom penize vztah neudrzi nikdy! Holt by si clovek musel najit praci. Ty pises, ze jsi byla uspesna, cili mas zkusenosti, mozna kvalitni CV. Zkousela bych si najit praci, kdyby se to povedlo, odstehovala bych se. Malinka by byla v jeslickach ci skolce a to si myslim neni ostuda. Nevim, na jak dlouho mas materskou a kolik, ale take on by musel platit alimenty, cili si myslim, ze by to slo zvladnout. Podle mne, kdyz neni nutne zit smutny zivot, tak proc to delat?
tohle mineco pripomina, znam jednu, ktera mela podobne vytky k chlapovi, vyhnala ho, nikdo to nechapal, ze pro nejakou fikci sveho ja sebrala detem atu, dnes ma jiz predduchodovy vek a druhou pulku sveho „osamostatneni“ preozila ve vycitkach, kdyz pochopila, ze sebrala detem tatu, a to jen pro svoje nejake pocity, nezlehcuji lenost toho tveho medveda v zimnim spanku, ale casem clovek obcas meni priority, az mu zivot ukase, ze neni jen to zname JA JA JA JA a zase JA, ale jsou tu take deti, ale to je na kazdem, cemu da prednost, byl to jen priklad ze zivota
@Pesimista Ja doma nemam „medveda“ ale uzasneho muze… radila jsem zakladatelce
samozrejme i to se stat muze, co jste vy napsala. Ja si ale myslim, ze dite je jeste dost male a pokud zakladatelka citi, ze je na hranici toho co chce snaset a co ocekava od partnerskeho vztahu, stejne tam to riziko potencionalniho rozchodu muze byt, akorat i dite bude starsi, coz mi prijde horsi
Ja totiz take znam pripady, kdy se zena i s ditetem odstehovali a zacali zit krasny, novy, vesely zivot s muzem ktery si ji vazi a to mi prijde jiny salek kavy. jen bohuzel ta prvni rozhodnuti jsou vzdy neprijemna ![]()
@Sini píše:
@Pesimista Ja doma nemam „medveda“ ale uzasneho muze… radila jsem zakladatelcesamozrejme i to se stat muze, co jste vy napsala. Ja si ale myslim, ze dite je jeste dost male a pokud zakladatelka citi, ze je na hranici toho co chce snaset a co ocekava od partnerskeho vztahu, stejne tam to riziko potencionalniho rozchodu muze byt, akorat i dite bude starsi, coz mi prijde horsi
Ja totiz take znam pripady, kdy se zena i s ditetem odstehovali a zacali zit krasny, novy, vesely zivot s muzem ktery si ji vazi a to mi prijde jiny salek kavy. jen bohuzel ta prvni rozhodnuti jsou vzdy neprijemna
Naprostý souhlas, někdy je velmi těžký posoudit situaci a těch případů, kdy navenek muž vystupuje jako dokonalý a okolí "nechápe "je bohužel mnoho.
Za zavřené dveře totiž nikdo nevidí.
@Sini píše: @Pesimista Ja totiz take znam pripady, kdy se zena i s ditetem odstehovali a zacali zit krasny, novy, vesely zivot s muzem ktery si ji vazi a to mi prijde jiny salek kavy. …
vysvetli mi, proc si nejdriv zenska narazi magora, kdyz opovrhuje normalnimi chlapy, az ji mlati nebo jinak nici zivot, jde a snazi se o nejakeho normalniho chlapa, o ktereho by par roku pred tim ani stary smetak neoprela
![]()
@Pesimista píše:
vysvetli mi, proc si nejdriv zenska narazi magora, kdyz opovrhuje normalnimi chlapy, az ji mlati nebo jinak nici zivot, jde a snazi se o nejakeho normalniho chlapa, o ktereho by par roku pred tim ani stary smetak neoprela![]()
![]()
Magor se většinou dokáže dlouho a dobře přetvařovat, kdyby odkryl svou pravou tvář na začátku nikdo by si s ním nezačal.
@Pesimista Nevim proc to tak je…mozna, je to jejima zkusenostma, nekdy clovek nedokaze rozlustit i male naznaky, ktere so po case probouzeji v problem. Nekdy my zeny samy ustupujeme a potom si muzi zvykaji a prerustaji nam pres hlavu. Zvyknou si, ze nemusi delat nic navic a kdyz k tomu maji jeste ten spravny povahovy rys, ktery jim neda nechovat se jako buran, tak je problem na svete
…jak ale rikam, ja tohle chovani nesnasim…, neuctu a mysleni, ze zena musi vsechno. Proto neziji s cechem ![]()
Fakt, pak najit nakiho trumberu, na keriho de povesyt a hlavne miluj moje dite, vstahi sr maj lepit, smazit se oba, z nakiho duvodu do toho zakladatelka sla. Z nakiho duvodu upletli dite, tak jsou zodpovedni a spolecne to hezki dotahaj, ne?0n ten pestrej sexuelni zivot bi taki bil za chvili ordynerni.
@Hanney píše: Magor se většinou dokáže dlouho a dobře přetvařovat, kdyby odkryl svou pravou tvář na začátku nikdo by si s ním nezačal.
v te pretvrce to nebude, tu vy I kdyz ji vidite, tak ignorujete, kdyz vam domlouvaji kamaradky, rodicew, tak ne ne a ne, on je ta moje prava laska, ale jen do okamziku, nez se rozkryje, jak tu pisete,
ale I po spatnych zkusensotech si stejne opakovane vybirate magory, manipulatory, nasilniky, proste je too to, co vas na nich pritahuje, za vas to casem ubiji, to si nechcete priznat, s „dobrym“ chlapem je nuda, tim pohrdate, proste obrcas potrebujete par facek, ale ty vam dobry chlap nikdy neda, darebak ano, ale problem je v tom, ze darebak potrebuje ke svemu zivotu rozdavat tech „facek“, at opravdovych nebo symbolickych stale vic a vic, jinak ho to neuspokoji
@Pesimista píše:
v te pretvrce to nebude, tu vy I kdyz ji vidite, tak ignorujete, kdyz vam domlouvaji kamaradky, rodicew, tak ne ne a ne, on je ta moje prava laska, ale jen do okamziku, nez se rozkryje, jak tu pisete,
ale I po spatnych zkusensotech si stejne opakovane vybirate magory, manipulatory, nasilniky, proste je too to, co vas na nich pritahuje, za vas to casem ubiji, to si nechcete priznat, s „dobrym“ chlapem je nuda, tim pohrdate, proste obrcas potrebujete par facek, ale ty vam dobry chlap nikdy neda, darebak ano, ale problem je v tom, ze darebak potrebuje ke svemu zivotu rozdavat tech „facek“, at opravdovych nebo symbolickych stale vic a vic, jinak ho to neuspokoji
Vy jste tak moudry/a
![]()
@Sini píše:
Vy jste tak moudry/a![]()
pesimista má recht, prostě, než se dítě uplete, má se přemýšlet s kým, pak se o něj starat a nemyslet na sebe stylem, já nemám pestrej sexuélní život, stačí se postavit někde na rohu nádraží v případě takkovích interestů.
@kunča píše:
pesimista má recht, prostě, než se dítě uplete, má se přemýšlet s kým, pak se o něj starat a nemyslet na sebe stylem, já nemám pestrej sexuélní život, stačí se postavit někde na rohu nádraží v případě takkovích interestů.
Pravda, decadence na postupu, take uz jsem v ruznych poznamkach napsal, ze nikdo nemysli na deti, ty, bohuzel, namely moznost si vybirat rodice
@Pesimista píše:
Pravda, decadence na postupu, take uz jsem v ruznych poznamkach napsal, ze nikdo nemysli na deti, ty, bohuzel, namely moznost si vybirat rodice
ale hlavně ten pestrej sexuélní život a občas facan a je to samec…
@kunča Myslim, ze zakladatelka chtela slyset radu, bohuzel nepredpokladam, ze umi vratit cas a navic proc by to mela delat?! Verim, ze pro sve dite dela maximum, ale take matka si zaslouzi byt stastna a to ze si to kazdy predstavuje jinak a potrebuje k tomu neco jineho, je jenom v poradku ![]()
@Sini píše: @kunča Myslim, ze zakladatelka chtela slyset radu, bohuzel nepredpokladam, ze umi vratit cas a navic proc by to mela delat?! Verim, ze pro sve dite dela maximum, ale take matka si zaslouzi byt stastna a to ze si to kazdy predstavuje jinak a potrebuje k tomu neco jineho, je jenom v poradku
jenze, kdyz uz jednou neco zpackas, tak pak uz muzes, obvykle, delat jen kompromisy, proste uz nikdy nebudes mit vsechno, takovy je zivot
@Pesimista píše:
Ne nadarmo se říká, že láska je slepá, kromě toho zkušenost je nepřenositelná, takže rady jsou k ničemu. Pokud ale člověk udělá chybu ve výběru a to se může stát, nemusí za to zaplatit setrváváním v toxickém vztahu. Navíc i pro děti je lepší když v takové rodině nevyrůstají.