Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Za babičkou bych jela.. myslím, že to zvládneš.. Nedávno zemřela v takovém stavu od švagra - babička a byla docela v horzném stavu, a zvládli to všichni členové rodiny… Kromě malých dětí samozřejmě
@Makepeacová87 píše:
Jen pro úplnost, protože některé mě zřejmě špatně pochopily - babi není sama. Každý den u ní někdo je. Já jsem se bohužel o tom, že tam je už jen kvůli tišení bolesti a ne chemo dozvěděla jako poslední - před 3 dny. Asi proto se to ve mně tak mele, protože je to pro mě čerstvá zpráva. Tím se neobhajuji, jak jsem už napsala, jsem rozhodnutá. A všem, kdo nezažili něco podobného, ale hned přesně ví, co by udělali, vřele blahopreji. Mně by taky nikdy dřív nenapadlo, že nad něčím takovým vůbec budu uvažovat.
Taky mě nenapadlo nad tím uvažovat, prostě jsem se domluvila s manželem, naložili jsme děti do auta a jeli jsme (manžel s klukama čekal v autě)…
O tom, že je zle jsem věděla tak dvě hodiny…
Promiň, ale to, co tady píšeš, jsou výmluvy.
@Slečna Ferka píše:
To neřešte, holky. Zakladatelka chtěla slyšet, že dělá dobře. Nedozvěděla se to, ale názor si drží. To už není naše věc.
Máš recht, diskuze je už bezpředmětná.
@Makepeacová87 píše:
Jen pro úplnost, protože některé mě zřejmě špatně pochopily - babi není sama. Každý den u ní někdo je. Já jsem se bohužel o tom, že tam je už jen kvůli tišení bolesti a ne chemo dozvěděla jako poslední - před 3 dny. Asi proto se to ve mně tak mele, protože je to pro mě čerstvá zpráva. Tím se neobhajuji, jak jsem už napsala, jsem rozhodnutá. A všem, kdo nezažili něco podobného, ale hned přesně ví, co by udělali, vřele blahopreji. Mně by taky nikdy dřív nenapadlo, že nad něčím takovým vůbec budu uvažovat.
A proč si myslíš, že jsme to nezažili, já byla s malou v nemocnici, když mi mami volala, že babičce zbývají hodiny, počkala jsem na tchány, až přijdou na návštěvu a přespurtovala jsem celý areály nemocnice a byla s babičkou.
@Stevia píše:
@Haku já vím…jsem tak ráda za tenhle zážitek
Uchovej si ho, tyhle zazitky jsou vzacne
Tim nemyslim jakoze malo kdy, ale darhocenne ![]()
@Takyjedna píše:
Máš recht, diskuze je už bezpředmětná.
Bohuzel ![]()
@Haku já vím, že ty mi rozumíš, mám to v srdci jak drahokam, tomu věř…
je to skoro 27 let, bylo mi 17 ale vidím to jak včera…to ze srdce nelze vymazat…
Ty lidi si zaslouží rozloučení, vzdyt oni už dávno vědí že nejsou krásní (podle měřítek samo) u nich je ta krása přeci vevnitř, ta vnější už dávno odkvetla, ale ůctu, tu si zaslouží plným právem.
A projevit ůctu lze i tak, že se s tím člověkem půjdu rozloučit i kdyby vypadal jinak než ho celý život znám, ten člověk není jiný, jen to co je vidět napovrch je jiné, jinak je to stejný človek kterého mám přeci ráda proto, jaký je, ne proto, že ted už není "hezký na pohled "
Je to moc smutné jak to ted chodí…
@Stevia píše:
Určitě bych jela. Mám na poslední rozloučení s dědou zvláštní vzpomínku,(skoro jak z červené knihovny)
Děda už nepoznal kdo tam s ním je, byla jsem u něj s babičkou a babi mu dávala lahvičku s brčkem, už nemohl normálně jíst a povídá mu-dědo vem si, to je náš králík-měli králíky celý život ale nikdy ho babi nezabila, to dělal jen děda a ona to tentokrát udělala, uvařila omáčku, namixovala aby to mohl alespon vypít…
A když mu to držela u pusy to brčko tak děda zvedl ruku k té lahvičce a paprsek od slunce jim oboum blýsknul o snubní prsteny…
Dodnes to vidím a dodnes mě to dojímá…
Babi umřela na stesk rok a den po dědovi…
@Stevia píše:
@Haku já vím, že ty mi rozumíš, mám to v srdci jak drahokam, tomu věř…
je to skoro 27 let, bylo mi 17 ale vidím to jak včera…to ze srdce nelze vymazat…
Ty lidi si zaslouží rozloučení, vzdyt oni už dávno vědí že nejsou krásní (podle měřítek samo) u nich je ta krása přeci vevnitř, ta vnější už dávno odkvetla, ale ůctu, tu si zaslouží plným právem.
A projevit ůctu lze i tak, že se s tím člověkem půjdu rozloučit i kdyby vypadal jinak než ho celý život znám, ten člověk není jiný, jen to co je vidět napovrch je jiné, jinak je to stejný človek kterého mám přeci ráda proto, jaký je, ne proto, že ted už není "hezký na pohled "
Je to moc smutné jak to ted chodí…
To jsi napsala moc hezky. A je to presne tak. Jednu dobu jsem v podpisu mela krasnou vetu „stary clovek je jako muzeum, fasada uz je osoupana, ale uvnit se nachazi vzdy nejaky poklad“ ![]()
@Haku já si na ten podpis pamatuju, potkáváme se v diskuzích, mmj i v rašplích ale moc nepíšu…
A je to velká pravda…škoda jen, že na to kolikrát člověk příjde tak pozdě jen proto, že předtím je mladej a blbej…
@Makepeacová87 píše:
@Stevia ja vim, ze se potkavame
Ja moc ve verejnych diskuzich nepisu, jen obcas.Ale to mi pak neda, jako tato diskuze. Dotyka se me to nejen proto, ze jsem svou babicku zboznovala, ale i proto, ze se starymi lidmi pracuji a jsou pro me duleziti.Byla jsem tolikrat u umirajicich do posledniho vydechnuti…Vim presne jak vypada smrt, umirani…Jiste, ze je to jine, kdyz to neni milovany clovek.Ale urcity vztah tam je vzdycky, kdyz se o ne roky staras ![]()
@Haku Máš moc dobré srdce to ti dává sílu i v osobním životě, věřím tomu.
Přeju ti moc dobrý rok a nejen ten letošní ![]()
Vím, že to není k tématu ale myslím, že vše už bylo bezúspěšně napsáno…