Rozmazlené dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1993
16.4.19 09:01

Jsi moc volná chtěla takový džus, bude mít takový. Zahodila loupak, bude o hladu. Teď s ní ještě můžeš pracovat. Pak už bude pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12861
16.4.19 09:02

No jo no, taková hodně volná výchova, kdy okolo ní skáčeš, aby náhodou nebrečela a neměla trauma z toho, že něco nedostane.
Nechce jedno, nedostane nic. A ne že jí budeš mixovat jahody a doslazovat, a pak jí ještě za „odměnu“ koupíš loupák, když se celé dopoledne chovala jako rozmazlený fracek.
Ono ta starší asi nebude o moc lepší, jen má prostě jiný temperament, takže to nezašlo tak daleko, ale podle toho, co píšeš, máš rozmazlené obě děti.
Ke každému dítěti musíš přistupovat i dle jeho povahy, ne jen dle nějakých tebou vysněných obecných postupů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
16.4.19 09:07

Taky bych neustoupila, syn taky kolikrát zkouší co si může dovolit. Letní oblečení na zimu někam schovat, nechat jim na výběr jenom to, co můžou nosit (aniž by zmzly) a z toho ať si teda vybírají. Dostane džus jaký chtěla, když ho nechce může si dát vodu, jinak smůla. To samé s jídlem, vybrala si loupak tak ho sní, když ho zahodí nemá nic. Hlady bez toho neumře. Moc ustupuješ, 3 letá už není miminko, aby si musela vymyslet jiný příkrm když mu jeden nejede. Když se syn vztekal, tak sem ho zavřela v pokoji a odešla, moh se třeba zbláznit. Když viděl že si nic nevydupe a že je mi srdečně jedno, že někde ječí tak se uklidnil. Neříkám že nedělám kompromisy, naopak nechávám mu docela volný prostor pro jeho názor, dám mu vybrat oblečení, zeptám se na co má chuť, co chce dělat, kam chce jít, ale pak když prostě řeknu na něco Ne tak to znamená ne a nejede přes to vlak. A kdyby se mi chtěl že vzteku pozvracet, tak ho ještě nechám ať si to uklidí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
16.4.19 09:19
@Kriss Tina píše:
Taky bych neustoupila, syn taky kolikrát zkouší co si může dovolit. Letní oblečení na zimu někam schovat, nechat jim na výběr jenom to, co můžou nosit (aniž by zmzly) a z toho ať si teda vybírají. Dostane džus jaký chtěla, když ho nechce může si dát vodu, jinak smůla. To samé s jídlem, vybrala si loupak tak ho sní, když ho zahodí nemá nic. Hlady bez toho neumře. Moc ustupuješ, 3 letá už není miminko, aby si musela vymyslet jiný příkrm když mu jeden nejede. Když se syn vztekal, tak sem ho zavřela v pokoji a odešla, moh se třeba zbláznit. Když viděl že si nic nevydupe a že je mi srdečně jedno, že někde ječí tak se uklidnil. Neříkám že nedělám kompromisy, naopak nechávám mu docela volný prostor pro jeho názor, dám mu vybrat oblečení, zeptám se na co má chuť, co chce dělat, kam chce jít, ale pak když prostě řeknu na něco Ne tak to znamená ne a nejede přes to vlak. A kdyby se mi chtěl že vzteku pozvracet, tak ho ještě nechám ať si to uklidí 8)
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
16.4.19 09:26

Mladší máš palici a na ty domluva neplatí. Jen tvrdá pravidla.
V obchodě si měla možnost vybrat, vybrala si. S jahodami bych se pak už nedělala. V obchodě si vybrala, zahodila. Nic už nedostane.
A ten brek až zvrací, to je její součást vydírání. Takže bych jí za to nijak nelitovala a neustupovala.
Na tu mladší budete muset být přísnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
16.4.19 09:34

Já mám také dvě děti takto diametrálně odlišné. Prvorozená rozumný andílek, co snad byla rozumná, už když vykoukla z dělohy :mrgreen: a mladší naprosto pravý opak. Takže k nim prostě nejde mít stejný výchovný přístup. Ty děláš té malé s prominutím u vás doma blbce. Vymýšlí si a vymýšlí a ty jí to všechno toleruješ a ještě jí v tom podporuješ. Té mojí mladší už je sedm, neumím si představit, že bych ji prostě ve třech letech nepřeprala, aby byla oblečená podle mého. Ječela by na zemi? Jen bych ji překročila a ignorovala, popřípadě zavřela do vedlejší místnosti. Vyhodila by loupák, byla by o hladu klidně celý den. Nic jiného než důslednost ti nepomůže. Domluvy jsou evidentně neúčinné. A ve věcech jako nepůjdeš ven v letních šatech prostě nediskutuju. Nechal jsi jí moc volnosti, takže zkrouhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
16.4.19 09:36
@Netopirek píše:
Mladší máš palici a na ty domluva neplatí. Jen tvrdá pravidla.
V obchodě si měla možnost vybrat, vybrala si. S jahodami bych se pak už nedělala. V obchodě si vybrala, zahodila. Nic už nedostane.
A ten brek až zvrací, to je její součást vydírání. Takže bych jí za to nijak nelitovala a neustupovala.
Na tu mladší budete muset být přísnější

berk až zvrací nemusí být vydírání, tedy to zvracení. Dělaly to obě moje děti, přešlo to až kolem šestého roku, jakmile začaly řvát, hodně otevřely tu pusu, tak se pobily, hned. A to ne při vztekání, ale i když třeba spadly a začaly brečet a tak. Má to celkem dost dětí, takže to zvracení nemusí být truc, jen prostě následek řevu. Nicméně jinak souhlasím se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
16.4.19 09:40

Mám mladší dítě v podobném věku, dneska ječel půl hodiny kvůli tomu, že si chtěl stavět lego a já jsem musela dle jeho požadavků být s ním… a prostě to nešlo, měli jsme těsně před odchodem do práce, školy, školky…
S jídlem, dávám na výběr maximálně něco, co mě nic nestojí a u toho pak ale vytrvám. Takže když chce kuličky Ikea s bramborama, tak je má. To že si pak vymyslí, že chce těstovinky, tak má smůlu. Jestli ti to nechutná, nejez a jdi pryč. Pokud je to před spaním, můžeš si vzít banán.

Tohle vymrcávání a vybírání bych jí netolerovala. Chceš, nechceš… I když vím, že je to na pěst. Ale věř, že jednou se to zlomí a budeš sklízet to, co jsi zasela.

Jak už tady někdo psal, nevýchova a různé styly domlouvání se s dítětem - to moc nefunguje, dítě musí vědět, že ty jsi rodič. Takže jdeme nakoupit a kupuje se to, co je potřeba. Když si dítě usmyslí, že chce loupák s čokoládou, tak by už jiný poté doma nedostal. Smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.4.19 09:45

@Kriss Tina Syn taky už takhle uklízel on se tedy vzteky nepozvracel ale naschvál se vyčůral vedle nočníku.

Jinak s tím jídlem syn to taky mezi druhým a třetím rokem zkoušel, něco si vybral a pak to nechtěl (to toleruji jen u nových neznámých potravin, protože tam to není jeho vina když mu nechutná) tak nic jiného nedostal a jako další jídlo zase dostal to co si předtím vybral. Nejdéle byl o hladu jeden den, pak už si to rozmyslel a teď sní co si vybral nebo se omluví že už nechce ale ví že nic dalšího nedostane dokud není čas k dalšímu jídlu (musím ho korigovat byl by schopný jíst od rána do večera). Jinak se taky snažím ho držet v mantinelech a když něco řeknu tak přes to nejede vlak, ale v rámci mezí má volnou ruku, takže když se obléká tak mu jenom řeknu jaký typ oblečení a on si v rámci skříně sám vybere. Když jdeme ven tak je na něm jestli půjdeme na louku se psy, nebo na písek a klouzačku. A když se snaží z mantinelů hodně vybočit tak dostane dvě přes zadek a následné vysvětlení proč. Koncem léta mu budou 4 a v podstatě trestám už jen za otravování spících psů, když je hodně ošklivý na malou sestřičku (třeba když po ní hodí kostkou), když udělá bordel s jídlem i mimo stůl (že zapatlá stůl mi k jeho věku u některých jídel přijde normální) a když se venku vztekne a odmítá jít přes silnici za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24118
16.4.19 09:52

No já bych asi byla, být vámi, důslednější. Nemám problém, aby si děti cokoliv vybrali, ale já mám právo veta. Jinak pokud by si moje dítko vybralo jablečná džus, dostalo by jablečný. Možná pokud bych byla v dobré náladě (což ale neplatí o ránu, kdy je většinou spěch), tak bych ji ty jahody umixovala. Ale už nic víc. Pokud by nechtěla jíst, nesnídala by a ani by po té ranní scéně s džusem nedostala nic v obchodě. Ze školky bych šla rovnou domů a pokud by měla hlad, dostala by to, co měla přichystané ona k snídani, nic jiného. Pokud by nejedla, nedostala by nic jiného do svačiny. A na svačinu jen to obvyklé co dávám vždy a v množství co je na svačinu. Pak až oběd. Bude se vztekat, tak ať, ať se vzteká. Bude brečet, ať brečí. Přijde mi, že se snažíš jakkoliv vyhnout scéně z její strany a děláš proto vše aby nebyla. Ale ona (ta scéna) je i přes to. Zkusila bych změnit pravidla a klidně bych jí je dopředu řekla, aby o nich věděla. A ty pak nekomromisně dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59360
16.4.19 09:57

Děláš jí blbce a ona zkouší :jazyk:. Klidně at si oblečení vybere, ale dala jsme na výběr z čeho si může vybrat co chce. Pokud si vybere džus a pak by chtěla jiný tak si ho měla vybrat v krámu tak bych se jí zeptala jestli chce ten co si vybrala původně a kdyby řekla že ne tak smůla, rozhodně bych tady nemixovala jahody. Sama vidíš že ústupky nikam nevedou :? Malá taky zkoušela ječet ale brzo jí to přešlo když jsem si šla dělat svoje ;). Jsou věci které si může udělat dle svého, ale ne vše a taky to má své hranice. Pro ten loupák bych nešla a kdyby zkoušela tak bych jí řekla že doma nic nesnědla tak hlad asi neměla. Dcera by to totiž brala že si cokoliv vyřve a to má smůlu. Včera večer začala brečet ale tak vynuceně že chce vědět co dostane k svátku za dárek. Okamžitě přestala když jsem jí řekla že taky nemusí dostat nic. Pak šla škemrat na tatínka a když ani ten nic neřekl tak prý to teda vydrží :mrgreen: Oni jsou pěkně vyčůrané a jen zkouší co vše si můžou dovolit. Kdy asistuje u oblékání tatínek tak je to mnohem horší, dělá z něj blbce, nechá si vyndat tolik věcí a ve výsledku řekne že si teda vezme to co si připravila večer :mrgreen:, ví že on jí vlasy učeše a dá gumičku na culík a normálně ho nechce tak že aby jí upletl cop a když jí řekne že culík tak že když to neumí tak bude muset mít culík :mrgreen: A přitom když jí nabízím cop tak že nechce :lol: Musíš být důsledná nebo se zblázníš, žu ted kolem ní lítáš jako cvok a výsledek že hodí jídlo na zem :cert: :cert:, to by malá udělala jen jednou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24118
16.4.19 09:57

Jo a k letním šatům v zimě. Dcera taky nosila do školky letní šaty i v zimě, ale… Hned na poprvé jsem ji řekla, že klidně může mít letní šaty, ale k tomu bude mít pod nimi tričko s dlouhým rukávem, punčocháče a na ven přes to oteplováky, mikinu a bundu. Když se vztekala, že ne, tak že půjde v tom, co ji JÁ vyberu. Přiznám se, že po prvním mém výběru si s radostí oblékala pod šatečky triko a punčocháče a na přechod do školky ještě oteplováky. Pochopila, že když ona v něčem ustoupí, tak já taky a hlavně je se mnou lepší diskuze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
16.4.19 10:05
@lupilka.cz píše:
Jsi moc volná chtěla takový džus, bude mít takový. Zahodila loupak, bude o hladu. Teď s ní ještě můžeš pracovat. Pak už bude pozdě

Přesně tak. Buď bude jíst, co je, nebo bude o hladu.
Buď se oblékne a odcházíte nebo jí necháš doma samotnou. A to tedy na moje děti zabíralo v tomhle věku fest. Stačilo otevřít vchodové dveře, že já tedy jdu a to byl fofr, jak se oblíkaly.
A jako nějaké jít v zimě ven v šatech? Neexistuje! Je zima, bude oblečená, mít čepici, nebo helmu na kolo apod. Musíš být důsledná, jinak tě v deseti letech pošle do tmy…
Každé dítě je jiné, se starším taky byla domluva a mladší byl spíš vztekací. Jí pošli vztekat se do pokoje, ať přijde, až se uklidní. Myslím, že hodně si děláš sama, děti potřebují hranice. A věř, že s věkem je to těžší a těžší. Puberťáka pak už si nepřevychováš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9000
16.4.19 11:39

Promiň ale proč se s ní tak prdíš? Ona není tvůj partner, je vůči tobě v podřízené pozici. Prostě jahodový džus mít nebude, protože žádný nemáte. Dej jí na výběr z toho co je a smůla. Ty jí místo toho jdeš mixovat jahody. To samé s loupákem, chtěla ho tak ho sní, když ne tak nic jiného nedostane. Kolem mě takhle vychovávají svoje děti všichni a ty děti jsou veselé a šťastné, opravdu tím netrpí. Navíc jsem četla, že dítě musí mít jasně stanovené mantinely, jinak je zmatené svou pozicí a nešťastné, takže tou pevnou rukou jí nijak neublížíš, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.19 11:58

Nechceš tohle pít, tak tady je voda, nechceš tohle jíst, tak nejez. Pokud dostane žízeň nebo hlad, vezme za vděk vším. Já tedy jen čtu, jak jim dáváš na výběr a něco pořizuješ. Prostě se bude konzumovat to, co máma má doma a ne běhat stále do obchodu, aby si děvčata vybrala. A nezlobte se na mě, ale ptát se tříletého dítěte, co si chce obléci za oblečení??? To mi tedy přijde ujeté. Dceři bude za chvilku devět let a dodnes jí oblečení připravuji já. Nikdy by si nedovolila obléci to, co já jsem zakázala. Představ si extrém, že chce jít v plavkách v minus dvaceti. To s ní takhle půjdeš? Pochybuji, řešení by si našla, tak ho musíš najít i teď, ne ustoupit aby byl klid… Musíš být tvrdší. Klidně bych jí i plácla po zadku, ona by byla tak překvapená, že by příště přestala. Dělá si z tebe vyloženě vola a nejvíce na tom jsou biti její vrstevnící a později učitelé. Nech ji vyřvat a nevšímej si jí, zavři ji do pokoje a ona pochopí, že bez diváka nemá smysl hereckého výkonu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure