Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@omites píše:
já si teda myslím, že si civilizovaný svět přidělává další a další problémy i třeba průzkumem vesmíru. Jako zajímavé to je, ale ty biliony dolarů, které tam zahučí
Jojo, ale tak to se netýká „sociálních“ zemí ![]()
@Ester13 píše:
Fakt je vidět, že o této práci či poslání víš jen z jednoho článku či rozhovuru. Jinak jsem ráda, že patřím mezi opačný tábor, alespoň v tom, co se hum. pomoci týče. A opravdu bych si přála znát projekt, který afričanům servíruje vše pod nos. Mohla bys mi ho napsat, abych si rozšířila obzory, protože já znám takové, které buď zajišťují zdravotní péči nebo podporují vzdělání, zaměstnání, chráněné dílny a rozvoj zemědělství.
Ano, taky mám stejný pohled na věc jako ty. Ono není tak lehké kritizovat život a lidi v Africe, když ti původní obyvatelé jsou ve své životní situaci často nevinně.. Evropani si obsadili jih, různé gangy obsazují území nerostného bohatství, domorodci jim otročí, sebrali jim půdu, bydlení, znásilňují jim ženy a děti apod.. Další věcí jsou pytláci ničící životní prostředí a podílející se na hubení zvěře, tím taky trpí celý systém, ne jen jeden živočišný druh. Kdyby se zbytek světa o Afriku nestaral, doteď by si tam pravděpodobně žili odříznutí od civilizace, starali by se každý o svoji chýši a svůj dobytek, svoje děti a neřešili by ani oni, ani zbytek světa jejich problémy. Já vím, že už se stalo a je třeba řešit situaci, která je teď, každopádně je opravdu krátkozraké šmahem odsoudit africké obyvatele jako darmožrouty, kteří jen umí natahovat ruce a nic neumí
(těmi afričany v celém svém příspěvku myslím obyvatele těch chudých a zemí, které se potýkají s problémy)
Myslim, ze pokud to sem nekdo privlece nebude to lekar, ale nejaky uprchlik.
Jako tvrdit, ze je tam nechat bez povsimnuti, at si treba „vymrou“?! Kde to sme?
To je jako byste rekli matce samozivelce „at si to nak zaridi, deti si poridila at se stara“?
![]()
Premyslejte
@Krakatice88 píše:
Ano, taky mám stejný pohled na věc jako ty. Ono není tak lehké kritizovat život a lidi v Africe, když ti původní obyvatelé jsou ve své životní situaci často nevinně.. Evropani si obsadili jih, různé gangy obsazují území nerostného bohatství, domorodci jim otročí, sebrali jim půdu, bydlení, znásilňují jim ženy a děti apod.. Další věcí jsou pytláci ničící životní prostředí a podílející se na hubení zvěře, tím taky trpí celý systém, ne jen jeden živočišný druh. Kdyby se zbytek světa o Afriku nestaral, doteď by si tam pravděpodobně žili odříznutí od civilizace, starali by se každý o svoji chýši a svůj dobytek, svoje děti a neřešili by ani oni, ani zbytek světa jejich problémy. Já vím, že už se stalo a je třeba řešit situaci, která je teď, každopádně je opravdu krátkozraké šmahem odsoudit africké obyvatele jako darmožrouty, kteří jen umí natahovat ruce a nic neumí(těmi afričany v celém svém příspěvku myslím obyvatele těch chudých a zemí, které se potýkají s problémy)
Přesně, i toto jsem chtěla napsat. ![]()
@Vemas píše:
Jako tvrdit, ze je tam nechat bez povsimnuti, at si treba „vymrou“?! Kde to sme?
To je jako byste rekli matce samozivelce „at si to nak zaridi, deti si poridila at se stara“?
Premyslejte
Vždyť si za to může ta samoživitelka sama, že si nedokázala chlapa udržet a teď jen natahuje ruku!
@Vemas píše:
Premyslejte
Ano, matka samoživitelka by se měla taky zvládnout postarat sama o sebe, event. s tím, se kterým dítě má. Že to tak ne vždycky funguje je prostě fakt.
@Krkael píše:
Mmch. podle mě má civilozovanej svět tolik svých problémů (civilizační choroby, rakovina aj.), že si tímhle další přidělává úplně zbytečně a naprostě vlastní vinou. Viz. ten USA lékař, který se do Améru vrátil i s podezřením právě na ebolu…
to taky nechápu… celkem se mi líbí přistup Číny k tomu moru… prostě zavřeli celý město s jeho okolím a nikoho nepustí ven. To samé bych udělala u těch afrických zemí, nasadila bych tam vojáky - hlídali by v dostatečné vzdálenosti někde v pustině, aby se sami nenakazili (v Africe by to neměl být problém) a kdo by chtěl opustit danou lokalitu, neuposlechl by rozkaz, tak bez milosti bych ho nechala zastřelit. Samozřejmostí by bylo zrušit veškerou civilní leteckou dopravu do daných oblastí. A i když je to hodně hnusný, tak lodě s uprchlíkama z daných zemí mířící do Evropy, bych vyzvala k obratu a pak holt potopit. Souhlasím s tebou, že humanitární pomoc je hezká, ale nechápu proč kvůli tomu, že oni nejsou schopní respektovat pár základních pravidel (nedotýkat se nakažených a nekrást je z nemocnic), dopustíme ohrožení našeho obyvatelstva.
@Ester13 píše:
Vždyť si za to může ta samoživitelka sama, že si nedokázala chlapa udržet a teď jen natahuje ruku!
Jsou samoživitelky a samoživitelky. Pokud si nějaká roura upíchne dítě ani neví s kým, tak je to prostě naivní blbka a líto mi jí není. A to je prostě jenom můj názor, já bych do dítěte nezabezpečená nešla, přinejhorším (nikdy neříkej nikdy, že) bych mohla do baráku, nicméně jsem koncipovaná tak, abych si i to bydlení zvládla obstarat sama, svíravý pocit „být na někom závislá“ mi tak nějak nedělá dobře. A ženský by si měly uvědomit, že dokud se budou chovat jak nesvéprávný, chlapi s nima takhle budou jednat.
@lucenka píše:
to taky nechápu… celkem se mi líbí přistup Číny k tomu moru… prostě zavřeli celý město s jeho okolím a nikoho nepustí ven. To samé bych udělala u těch afrických zemí, nasadila bych tam vojáky - hlídali by v dostatečné vzdálenosti někde v pustině, aby se sami nenakazili (v Africe by to neměl být problém) a kdo by chtěl opustit danou lokalitu, neuposlechl by rozkaz, tak bez milosti bych ho nechala zastřelit. Samozřejmostí by bylo zrušit veškerou civilní leteckou dopravu do daných oblastí. A i když je to hodně hnusný, tak lodě s uprchlíkama z daných zemí mířící do Evropy, bych vyzvala k obratu a pak holt potopit. Souhlasím s tebou, že humanitární pomoc je hezká, ale nechápu proč kvůli tomu, že oni nejsou schopní respektovat pár základních pravidel (nedotýkat se nakažených a nekrást je z nemocnic), dopustíme ohrožení našeho obyvatelstva.
Díky bože, díky!!
Ani jsem nečekala, že tu bude nějaká mně podobná nehumánní lůza ![]()
@Krkael píše:
Díky bože, díky!!![]()
![]()
Ani jsem nečekala, že tu bude nějaká mně podobná nehumánní lůza
což o to, já bych jim klidně humanitárně pomáhala… ale ti humanitární pracovníci by nesměli opustit danou oblast bez pobytu v nějaké karanténě, aby neohrozili svojí domovskou zemi.
@Krkael píše:
Jsou samoživitelky a samoživitelky. Pokud si nějaká roura upíchne dítě ani neví s kým, tak je to prostě naivní blbka a líto mi jí není. A to je prostě jenom můj názor, já bych do dítěte nezabezpečená nešla, přinejhorším (nikdy neříkej nikdy, že) bych mohla do baráku, nicméně jsem koncipovaná tak, abych si i to bydlení zvládla obstarat sama, svíravý pocit „být na někom závislá“ mi tak nějak nedělá dobře. A ženský by si měly uvědomit, že dokud se budou chovat jak nesvéprávný, chlapi s nima takhle budou jednat.
A ty děti si to zavinily čím? Nebo je to dědičný hřích?
Jé, jsem tak ráda, že jsem v soukromí i práci obklopena lidmi se sociálním cítěním, hned se mi líp žije a mám lepší dojem z lidského druhu. ![]()
A vůbec, zrušíme systém zdravotního pojištění v ČR, neboť za většinu chorob či úrazů si lidé mohou sami a ať se tedy léčí sami. Alespoň se tady „nebudeme mačkat“.
@Anonymní píše:
A proč bys měla posílat DMSku. To jsou lidi vážně tak tupý, že nikoho nenapadne, že když má někdo tolik dětí, jako afričani např. že holt tam pak žijou jak zvířata a nemaj co žr. t. Když my tady budeme mít v rodině 10 a více dětí, tak taky budeme čekat na DMSky. To to fakt ještě nikoho nenapadlo. Netýká se to teda eboly, ale ikdyž možná i trochu jo. Já už mám plný zuby těch, který jen natahujou ruce a ostatní si musí na vše vydělat sami.
nezlobte se na me, ale tohle jsou rasisticke hlouposti ignoranta. Nevite o tom problemu NAPROSTO NIC a soudite od boku jak nejvetsi malomestak co sezral Salamounovo… tohle me dokaze rozcilit, prispevek nahlasim.
@Krakatice88 no souhlasim i nesouhlasim, nebudu tvrdit, ze kolonizatori se chovali v Africe jako mirumilovni prichozi. Nicmene tam, kde si africani opet vymohli zem do svych rukou, znicili si ekonomiku a jsou na tom snad jeste hur nez pred vpadem kolonizatoru. Jinak ja mam rozporuplne pocity, samozrejme ze mi to neni zcela burt, nicmene se staci podivat, jak vypada narust obyvatestva „oblibeneho“ Somalska behem poslednich desetileti, snaha zastavit hladomor bohuzel vykazuje spis pru.ser nez radostne vysledky.
Ad ta ebola, jedina obrana by byla zavrit hranice a letiste…
Jinak tem cernochum, co si mysli, ze v Evrope litaji peceni holuby do huby, by mel nekdo jeste v Africe vysvetlit, ze se tady bezne pracuje a na zivot si clovek musi vydelat.
@Krkael sem to nedoleze.. ale jako jo, nebaví mi ty vyděračský reklamy, jak máme živit a podporovat chudáky hladovějící černoušky.. nás taky nikdo neživí.. a v čr je dost problémů, který by se měly spíš řešit..
Ebola se nerozšíří, zůstane v africe..
@vykladzkaret píše:
nezlobte se na me, ale tohle jsou rasisticke hlouposti ignoranta. Nevite o tom problemu NAPROSTO NIC a soudite od boku jak nejvetsi malomestak co sezral Salamounovo… tohle me dokaze rozcilit, prispevek nahlasim.
A hrdinsky anonymně. Klobouk dolů před Krkael a dalšími, které jsou schopné své názory napsat pod svým nickem (ač při své inteligenci určitě tuší, že tyto názory zde nebudou populární). Na to má „koule“ málo kdo ![]()