Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@omites píše:
Zažila jsem jenom misi v Kosovu. To je taková ještě horší sorta jak ta naše menšina.
Ale řekla bych, že ani tohle se mi v téhle diskuzi nezapočítá. Sakra.
Počítá, Ty tady nehaníš Lékaře bez Hranic a jiné humanitární praconíky a zkušenost máš
![]()
@Anatalia no, já to tu nechtěla moc rozepisovat, kdyby to někdo nečetl, a chtěl
Ale prostě jsem si vzpomněla jen na tu myšlenku přelidnění a jako následek toho pak kolaps a vymření celého lidstva… A teda mně osobně se ten závěr moc nelíbil… Jakože třetina lidstva je neplodná kvůli vzduchem přenosnému virusu z Istanbulu… ![]()
@omites píše:
Zažila jsem jenom misi v Kosovu. To je taková ještě horší sorta jak ta naše menšina.
Ale řekla bych, že ani tohle se mi v téhle diskuzi nezapočítá. Sakra.
Tak Ty jsi jiná frajerka ![]()
@donaga píše:
@Krkael Uklidni se, jkaždý jednou zemře a většina neví dne ani hodiny. Zítra může kohokoli z nás srazit auto a ebola nás tížit nebude
jde mi o princip.
@donaga no ja osobne by som nechcela zomriet v najblizsich dnoch.
Mam este sukromnu misiu, a tu chcem dokoncit/svokra/. ![]()
@Anatalia píše:
@donaga no ja osobne by som nechcela zomriet v najblizsich dnoch.
Mam este sukromnu misiu, a tu chcem dokoncit/svokra/.
To zní, jako kdyby cílem mise bylo zničení zeťáka ![]()
@JLP aj na zetaka pride
,ale moja exsvokra mi pije krv..tak ju idem systematicky pistavit do laty.
Sorry za odbocku Krkael
@Krkael píše:
Já vidím jako Afriku jako jednu z možností pro „slavné“ jak na sebe strhnout pozornost. Kdo „pomáhá“, je prostě „in“. A ano, nechala bych je tam, bez absolutně nějakých výčitek svědomí.
Fakt je vidět, že o této práci či poslání víš jen z jednoho článku či rozhovuru. Jinak jsem ráda, že patřím mezi opačný tábor, alespoň v tom, co se hum. pomoci týče. A opravdu bych si přála znát projekt, který afričanům servíruje vše pod nos. Mohla bys mi ho napsat, abych si rozšířila obzory, protože já znám takové, které buď zajišťují zdravotní péči nebo podporují vzdělání, zaměstnání, chráněné dílny a rozvoj zemědělství.
Ad Kosovo - tam mi to taky přišlo takové vlastně bezvýzamné. Mezinárodní jednotky odešly a já vlastně ani nevím, jestli se tam srbové s kosovskýma albánceme znovu pustili. Když jsme odjížděli, tak asi rok na to tam pak zůstali jenom jednotky OSN, mezinárodní základy se zrušili.
Dlouho jsem o tom nic nečetla v mainstreamu, možná je tam teď trochu klid. Ale bálkánci no…
Holky tam chodili v kozačkách a minisukních rozblácenýma cestama kolem poházených odpadků ve škarpách. Když jsem tam přiletěla, říkala jsem si, co se mi tam zdá tak divného. Oni neměli kolem baráků zahrádky, jen hromady igelitů a pet lahví. Když jsem se ptala, proč to tak mají, tak to oni neudělali, to jim tam hází sousedi ![]()
Podle mě, menši konflikt a pustí se do sebe znova - a bude jim šumák, že tam na ně několik let dohlíželi mezinárodní jednotky.
Btw. Afgoš už nechápu vůbec. Ale tam jsem naštěstí nejela.
@Ester13 píše:
Fakt je vidět, že o této práci či poslání víš jen z jednoho článku či rozhovuru. Jinak jsem ráda, že patřím mezi opačný tábor, alespoň v tom, co se hum. pomoci týče. A opravdu bych si přála znát projekt, který afričanům servíruje vše pod nos. Mohla bys mi ho napsat, abych si rozšířila obzory, protože já znám takové, které buď zajišťují zdravotní péči nebo podporují vzdělání, zaměstnání, chráněné dílny a rozvoj zemědělství.
Zkusím ti to najít, ten rozhovor. Mmch. i ta lék. péče, dovážení surovin (ne koz na mlíko atd.), je prostě jednosměrná cesta.
Mmch. podle mě má civilozovanej svět tolik svých problémů (civilizační choroby, rakovina aj.), že si tímhle další přidělává úplně zbytečně a naprostě vlastní vinou. Viz. ten USA lékař, který se do Améru vrátil i s podezřením právě na ebolu…
@Krkael píše:
Mmch. podle mě má civilozovanej svět tolik svých problémů (civilizační choroby, rakovina aj.), že si tímhle další přidělává úplně zbytečně a naprostě vlastní vinou. Viz. ten USA lékař, který se do Améru vrátil i s podezřením právě na ebolu…
já si teda myslím, že si civilizovaný svět přidělává další a další problémy i třeba průzkumem vesmíru. Jako zajímavé to je, ale ty biliony dolarů, které tam zahučí ![]()
klidně ať jim tam pomáhají, ale před návratem do vlasti, ať projdou pobytem v nějaké karanténí budově a než bude jistota, že jsou čistí, tak nepřijdou do kontaktu s běřným obyvatelstvem.