Pomoc zemím třetího světa a rizika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
30.7.14 20:04
@Aragua píše:
Docela se divím, že se tu tolik uživatelek nechá rozhodit jedním článkem v novinách a jednou „velice informovanou“ zakladatelkou místo toho aby se podívali, že rozšíření u nás je velice nepravděpodobné. Hlavně hned to každej využije k rasistickým kecům.

nepravděpodobné, ale ne nemožné viz. dnešní rozhovor s naším hlavním hygienikem (možnost zmutování a následné šíření vzduchem).

• Citovat
  • Upravit
13714
30.7.14 20:05
@Krkael píše:
Já se za svůj názor nestydím, vím, že budu opět označená za necitu a nevím co ještě. Ale můj názor to je a nějací humanisti ho jen tak nezmění, i když každej má svůj názor. Já je mám trochu vyhraněnější a jsem si toho vědoma, nicméně to nemění nic na faktu, že ho nemám problém říct. A tím myslím opravdu i říct, a ne jen to napsat inkognito na „nějakým“ emiminu. :nevim:

Mně osobně nevadí tvrdost, ani syrová pravda.
Vadí mi spíš, že tu hlasitě obhajuješ něco, např. nějaké písmeno Ž, zatímco danou událost způsobily neuvážené akce naše bílého druhu za A, B, C… Z. Že tu spatra a šmahem hážeš do pytle miliony lidí, kteří se bohužel narodily v Africe do této situace, bez toho, že by na tom měly byť jen minimální podíl.
Pro mě to není odvaha ani vyhraněný názor, spíš známka omezenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
30.7.14 20:06

@Aragua asi tak. Ctu iDnes, tak jsem najednou strasne informovana, chytra, a duzita a rozumim problemum tretiho sveta a vim vse o evoluci. Je to ubohost a nejlepe udelame, pokud takovym flamerum nebudeme odpovidat. 99% lidi jsou slusnych, empatickych, a nepotrebuji si kompenzovat svou menecennost tim, ze budou ukazovat prstem na jinou skupinu lidi a prat ji „prirozeny vyber“. Pojdme z te diskuse odejit, jedine tak zmizi.

• Citovat
  • Upravit
21848
30.7.14 20:07
@Virginia píše:
Mně osobně nevadí tvrdost, ani syrová pravda.
Vadí mi spíš, že tu hlasitě obhajuješ něco, např. nějaké písmeno Ž, zatímco danou událost způsobily neuvážené akce naše bílého druhu za A, B, C… Z. Že tu spatra a šmahem hážeš do pytle miliony lidí, kteří se bohužel narodily v Africe do této situace, bez toho, že by na tom měly byť jen minimální podíl.
Pro mě to není odvaha ani vyhraněný názor, spíš známka omezenosti.

Já neříám, že bílí za to nemůžou. Nicméně proč, když v Africe prostě vědí, kolik jich je, se pořád nekontrolovatelně množí? :nevim: Proč nepoužijí šprcky, event. je místo dalších a dalších hum. akcí nenechají sterilizovat?? :nevim: Jo, je to nehumánní, jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
30.7.14 20:07

@Virginia naprosty souhlas, viz co pisi vyse. Nebavme se s ni, NECHCE slyset nase nazory, chce nas jen provokovat - ty slusne s trochou rozhledu.

• Citovat
  • Upravit
21848
30.7.14 20:08
@vykladzkaret píše:
@Aragua asi tak. Ctu iDnes, tak jsem najednou strasne informovana, chytra, a duzita a rozumim problemum tretiho sveta a vim vse o evoluci. Je to ubohost a nejlepe udelame, pokud takovym flamerum nebudeme odpovidat. 99% lidi jsou slusnych, empatickych, a nepotrebuji si kompenzovat svou menecennost tim, ze budou ukazovat prstem na jinou skupinu lidi a prat ji „prirozeny vyber“. Pojdme z te diskuse odejit, jedine tak zmizi.

Tak čau :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.7.14 20:08
@Aragua píše:
8o 8o 8o Tak takovýhle šílený názory už sem teda fakt hodně dlouho neviděla. V Africe by se ti přirozenej výběr líbil, ale kdyby ho tady začali praktikovat naši doktoři, tak to by byl najednou problém co?

bych to částečně zavedla. Některé léky bereme opravdu zbytečně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
30.7.14 20:10
@lucenka píše:
nepravděpodobné, ale ne nemožné viz. dnešní rozhovor s naším hlavním hygienikem (možnost zmutování a následné šíření vzduchem).

Samozřejmě, protože možný je všechno, ale zrovna ten hlavní hygienik označil rozšíření v Čechách za hodně nepravděpodobně a to z mnoha důvodů, takže nechápu absolutně tu paniku. Vedle jede diskuze o HIV, kterým je u nás nakaženo tisíce lidí, je to stejně hnusná a taky ve 90% případů smrtelná nemoc a to nikoho netáhne (dokonce některý ženský se smály, že co by používaly s neznámým kondom), ale když tu přijde k řeči Afrika a ebola (kterou k nám nikdo nikdy nezavlekl ani na ni zatím u nás nikdo nezemřel), tak se hned objeví supí roj a začne nadávat na afričany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.7.14 20:11
@Aragua píše:
Docela se divím, že se tu tolik uživatelek nechá rozhodit jedním článkem v novinách a jednou „velice informovanou“ zakladatelkou místo toho aby se podívali, že rozšíření u nás je velice nepravděpodobné. Hlavně hned to každej využije k rasistickým kecům.
:lol: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249

Já s Krkael jako vesměs i souhlasím, ale zrovna tak třeba taky nesouhlasím s umělým oplodňováním a tak, prostě těch lidí už je strašně moc, ta příroda se nějakým způsobem brání - epidemie, neplodnost apod… a my jdeme tvrdošíjně s lékařskou vědou proti tomu. Nevěřím tomu, že to takhle půjde donekonečna, prostě se jednou něco stane a od..ou to pak všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
@Krkael píše:
Já neříám, že bílí za to nemůžou. Nicméně proč, když v Africe prostě vědí, kolik jich je, se pořád nekontrolovatelně množí? :nevim: Proč nepoužijí šprcky, event. je místo dalších a dalších hum. akcí nenechají sterilizovat?? :nevim: Jo, je to nehumánní, jasný.

vidno, že jsi opravdu, ale opravdu mimo mísu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
30.7.14 20:12
@omites píše:
bych to částečně zavedla. Některé léky bereme opravdu zbytečně. :kytka:

No tak spíš by mě zajímala situace, kdy například má dítě cukrovku, matka s ním dojde k lékaři a ten jí řekne, že inzulin není a ať si zvykne na přirozený výběr. Asi v tomto duchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.7.14 20:12
@Koblížek21 píše:
Já s Krkael jako vesměs i souhlasím, ale zrovna tak třeba taky nesouhlasím s umělým oplodňováním a tak, prostě těch lidí už je strašně moc, ta příroda se nějakým způsobem brání - epidemie, neplodnost apod… a my jdeme tvrdošíjně s lékařskou vědou proti tomu. Nevěřím tomu, že to takhle půjde donekonečna, prostě se jednou něco stane a od..ou to pak všichni.

Já třeba s umělkem souhlasím tak na půl. Ale je mi jasný, že nemoct otěhotnět přirozeně, asi bych se za to taky „bila“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
30.7.14 20:13

Podle mě nedoleze a pokud jo, lehne max pár lidí, jeden dva umřou (páč jednomu bylo 80 a druhej to měl jako komplikaci k zápalu plic), v tv se z toho udělá hotová epidemie a brzo to zas zmizí a život půjde dál.
Ač jsem normálně hrdý rasista (na zdejší poměry), Afriky je mi líto. Na jednu stranu mají hodně dětí, což je pro ně přirozený, vždycky tam byla velká úmrtnost. K tomu se lepší lékařská péče a zároveň ubývá prostoru a potravy a to jde špatně dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
30.7.14 20:14
@Krkael píše:
Já neříám, že bílí za to nemůžou. Nicméně proč, když v Africe prostě vědí, kolik jich je, se pořád nekontrolovatelně množí? :nevim: Proč nepoužijí šprcky, event. je místo dalších a dalších hum. akcí nenechají sterilizovat?? :nevim: Jo, je to nehumánní, jasný.

Tohle je fakt šílenost co píšeš…já si fakt nemyslim, že těch ženskejch se někdo ve většině případů ptá na svolení s aktem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová