Pomoc zemím třetího světa a rizika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
30.7.14 20:23

@Krkael a co jsi chtěla říct?
Ten lékař si tu misi vybral sám. Tak tam jel se všemi riziky s tím spojenými.
Jeho volba.
Ebola potřebuje k šíření určité klima.
U nás by ho neměla.
Takže co z toho plyne?
Zemřou jen ti, co se nakazili TAM.
Nic víc, nic míń. Nač z toho dělat paniku? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.7.14 20:23
@Anatalia píše:
Myslim, ze sa vam velmi dobre pluje na Krkael, ked podozrivy lekar je v Amerike. Keby sa jednalo o ceskeho lekara, inak by ste spievali. Takto je dotycny za velkou mlakou, tak naco starost.
A ano ide o princip. Ak budem pomahat susedke prostitutke, je jedna vec. Ak sa od nej nakazim, a so mnou polovica dediny..nuz asi by mi vela ludi zmasakrovalo ksicht. A o tom to je.
Pomahat, ale nie na ukor seba.
:palec: :palec: přesně jsi to vystihla
  • Citovat
  • Upravit
21848
30.7.14 20:24
@berry4 píše:
Jeho volba.
U nás by ho neměla.
Takže co z toho plyne?
Nic víc, nic míń. Nač z toho dělat paniku? :roll:

Jo? Takže zmutovat nemůže?? Najdu o tom nějaký čtivo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.7.14 20:26
@berry4 píše:
Jeho volba.
U nás by ho neměla.
Takže co z toho plyne?
Nic víc, nic míń. Nač z toho dělat paniku? :roll:

a co když v našem klimatu zmutuje a změní způsob šíření… to nikdo neví. Tak co dává právo tomu lékaři (u kterého je podezření na dané onemocnění) vycestovat a ohrožit další lidi. To že pomáhal nemocným? Byla to jeho volba, tak ať vydrží tam měsíc v karanténě a pak v případě, že se u něj nemoc neprojeví, se vrátí zpět do vlasti.

• Citovat
  • Upravit
1853
@donaga píše:
Mám pocit, že to bylo myšleno spíš ve smyslu, že se mnohdy předepisují léky třeba na snížení cholesterolu v krvi a dotyční stejně nedodržují dietu a argumentují tím, že nemusí, že přece na to berou prášky :cert:

Ne, to byla reakce na to, že by se měl v Africe nastolit přirozený výběr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
@Krkael píše:
No tak i to se dá řešit, nedá? Taková antikoncepce vyjde určitě podstatně levněji, než ta následná péče o nemocné děti HIV atd.

Bože… Jasně, píšu aktivním na misi a čekatelům, ať se na vše vše vykašlou, pošlou třeba šamana několik stovek kilometrů do lékárny a nakoupí tam kondomy a antikoncepci. Peníze ať si natiskne, nebo po cestě vydělá…

Oni většinou nemají internet, osvětové kampaně se nedostanou všude… Některé kmeny věří, že se muž HIV zbaví znásilněním panny.
Atiretovirotika, císaře a UM nejsme schopni dodat všem těhotným ženám s HIV a tak se virus šíří na jejich potomky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
30.7.14 20:27
@lucenka píše:
Opravdu se snaží světové organizace místnému obyvatelstvu pomáhat? CO Rwanda v 90. letech, kdy místo toho aby přítomná OSN pomáhala slabé skupině obyvatelstva před masovým vražděním, dostala pokynu k ústupu :poblion: zrovna se to asi někomu tam nahoře nehodilo do krámu, pomáhat slabším ze kterých nic nemá.

No nedělám si iluze, já mám na veškeré armády /i ty „dobré“/ svůj názor. Těmi organizacemi jsem myslela spíš ty dobročinné, osvětové. Každopádně jsme zase u toho, co jsem už psala - jiné země se starají o Afriku, dělají jim tam bojdel a pak se není čemu divit, že to tam vypadá tak, jak vypadá. To, jak to tam teď vypadá, mají ve své moci všichni, jen Afričani nejmíň…

• Citovat
  • Upravit
13141
30.7.14 20:29
@Aragua píše:
Ne, to byla reakce na to, že by se měl v Africe nastolit přirozený výběr…

ne to bylo o tom, že by se měl tady nastolit přirozený výběr. A já když vidím některé lidi, jak zacházejí se svým zdravím, tak jim bych to udělala. I kdyby to byl můj děda. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.7.14 20:30
@Krakatice88 píše:
No nedělám si iluze, já mám na veškeré armády /i ty „dobré“/ svůj názor. Těmi organizacemi jsem myslela spíš ty dobročinné, osvětové. Každopádně jsme zase u toho, co jsem už psala - jiné země se starají o Afriku, dělají jim tam bojdel a pak se není čemu divit, že to tam vypadá tak, jak vypadá. To, jak to tam teď vypadá, mají ve své moci všichni, jen Afričani nejmíň…

ono moc lidí to slyšet nechce, ale dokud byla Afrika pod nadvládou bílých, tak se tam měli celkem dobře. Když se vrátila vláda do rukou místních obyvatel, tak šlo všechno do pr. Stačí s podívat, kdy začalo masové stěhování černochů do zemí, pod jejichž nadvládou do té doby byli ;)

• Citovat
  • Upravit
8911
@lucenka píše: …a neschopnost vědců USA při zacházení s viry pravých neštovic :think:

To mě taky nadzvedlo. Pochopila jsem to z jednoho článku tak, že jak tam mají těch laboratoří teď moc a stát by chětl ušetřit, tak se nad nimi stahuje hrozba zavření/nefinancování, a proto se toto děje. Jako: „Pozor, nebezepčí veliké, všechny nás moc potřebujete, nemůžete laboratoře zavírat…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

@lucenka přežili a zažili jsme už mnoho zmutovaných virů. Viz prasečí chřipka, ptačí chřipka a nejsem si vědoma, že by tady někdo dělal takový humbuk, jak @Krkael z toho, že jsou to právě přemnožení Afričani.
Epidemie patří k životu.
Jde o přirozenou selekci na celém světě. Bez ohledu na rasu, majetek, vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
30.7.14 20:31
@Ester13 píše:
Jiná mentalita, tradice, které fungovaly tisíce let do doby, než tam vlezl bílý muž, jiná výchova, nízká vzdělanost. Empatie, čili vcítění se, není sprosté slovo, ale úžasná schopnost. Bez ní se to asi špatně chápe.

A jak to lze krásně napsat :potlesk: :srdce: :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.7.14 20:32
@berry4 píše:
@lucenka přežili a zažili jsme už mnoho zmutovaných virů. Viz prasečí chřipka, ptačí chřipka a nejsem si vědoma, že by tady někdo dělal takový humbuk, jak @Krkael z toho, že jsou to právě přemnožení Afričani.
Epidemie patří k životu.
Jde o přirozenou selekci na celém světě. Bez ohledu na rasu, majetek, vzdělání.

A proto naklušem do středu dění a budem zachraňovat… Že to třeba rozšíříme dál, no a… Však on nás někdo zachrání :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.7.14 20:33
@Krkael píše:
A proto naklušem do středu dění a budem zachraňovat… Že to třeba rozšíříme dál, no a… Však on nás někdo zachrání :jazyk:

Přeháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
30.7.14 20:34
@lucenka píše:
ono moc lidí to slyšet nechce, ale dokud byla Afrika pod nadvládou bílých, tak se tam měli celkem dobře. Když se vrátila vláda do rukou místních obyvatel, tak šlo všechno do pr. Stačí s podívat, kdy začalo masové stěhování černochů do zemí, pod jejichž nadvládou do té doby byli ;)

Ale kdyby tam nikdy ta nadvláda bílých nebyla, nic z toho by se pravděpodobně nestalo ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová