Pomoc zemím třetího světa a rizika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5075
31.7.14 10:28
@Koblížek21 píše:
@Petulak1988 mícháš jablka s hruškama, bavíme se o přirozeném výběru, ne o něčím zavinění pokud vím.

ok ale pokud ti to zavini lekar a tobe pak nezbyva nic jineho nez jit na IVF tak si stejne proti.. porad je to umele vytvorene dite pokud vim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
31.7.14 10:30

@Petulak1988 já jsem proti IVF když je prostě neplodný pár nebo má nějaké jiné potíže a že jich je většina kdo na to IVF chodí, když to zaviní někdo cizí tak to snad NENÍ přirozený výběr ne? A zase by to umělé množení kleslo a myslím dost podstatně, kdyby na to šel jen ten, kdo předtím byl plodný normálně. Jenže jak se zjistí, že předtím by to dítě mít mohl? Třeba taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
31.7.14 10:32
@Koblížek21 píše:
@Petulak1988 já jsem proti IVF když je prostě neplodný pár nebo má nějaké jiné potíže a že jich je většina kdo na to IVF chodí, když to zaviní někdo cizí tak to snad NENÍ přirozený výběr ne? A zase by to umělé množení kleslo a myslím dost podstatně, kdyby na to šel jen ten, kdo předtím byl plodný normálně. Jenže jak se zjistí, že předtím by to dítě mít mohl? Třeba taky ne…

no tak ja vim na 100procent, ze jsem je predtim mit prirozene mohla… pri 4IVF jsem si zazila svoje, ale diky bohu je to za mnou.. ted jsem tesim na to nejuzasnejsi co v zivote budu mit.. a nikdy nebudu IVF a vseho okolo litovat.. a dekuji vede, ktera dokaze pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
31.7.14 10:34

@Petulak1988 jak to s prominutím můžeš vědět? Jenže právě ta věda nás vede dost do kopru, ale to je jedno, my to vymření nezažijem, tak proč se tím stresovat že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
31.7.14 10:36
@Koblížek21 píše:
@Petulak1988 jak to s prominutím můžeš vědět? Jenže právě ta věda nás vede dost do kopru, ale to je jedno, my to vymření nezažijem, tak proč se tím stresovat že.

protoze to vim :-) nebudu tu psat mou diagnozu.. :-) na to se fakt moc dobre nezname..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 10:36

Další děti mít nemůžu. No, uvažujeme o adopci a znám plno lidí, kteří na adopci čekají a IVF považují za variantu, do které by nikdy nešly.
Ale proti zákazu nejsem, to nikdy. Jen se mi nelíbí, kolik na IVF přispívá pojišťovna a u lidí, kterří musí brát žibotně důležité léky, jsou na nemocenské dlouhodobě a logicky peněz na zbyt není, na tyto léky přispívá z velké části pacient. Viděla bych ty peníze z veřejného zdrav. pojištění raději tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
31.7.14 10:37

@Petulak1988 jo máš pravdu, ale je fakt, že bych si tohle teda tvrdit netroufla dokud bych to dítě neporodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
31.7.14 10:37

@Koblížek21 chtěla bych vidět jestli by sis tím NIKDY byla tak jistá i kdybys ty dvě děti neměla. Tyhle kecy mě fakt dokážou zvednout ze židle. Já mám syna nakonec z přirozeného početí, ale NIKDY bych neodsoudila kohokoli kdo jde na umělé za které si mimochodem pořádně zaplatí, nesouhlasím jen s tím, že je z toho takový byznys. Předpokládám, že máš děti na první pokus, to se to pak kecá, někomu kdo nikdy nezažil tu beznaděj!!! Ten vztek když na tebe vystrkují pupky všechny ty pobírači dávek na které ty platíš ze svých daní :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
31.7.14 10:39
@Koblížek21 píše:
@Petulak1988 jo máš pravdu, ale je fakt, že bych si tohle teda tvrdit netroufla dokud bych to dítě neporodila.

do te doby jsem byla uplne zdrava..al to s tebou nema smysl resit, ty mas svuj nazor a ja svuj..mej se fajn.. ja jdu povlect postylku a tesit se, protoze jsem se nacekala diky nekomu jinemu dost dlouho na sve vlastni miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
31.7.14 10:39

@Kačkerezáda no, tak věř tomu, že to nikdy je u mě prostě nikdy. Prostě to tak nastavené mám. I z trochu sobeckých důvodů, protože kvůli děcku bych fakt nehodlala podstoupit to, co bych musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
31.7.14 10:40

@Kačkerezáda no nikomu bych to neprala, fakt ze ne… ale to si dokaze predstavit jen clovek, ktery to zazil…tu bezmoc a smutek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
31.7.14 10:40

@Petulak1988 tak je spoustu ženských, co jsou úplně zdravé dle doktorů, i jejich partneři a stejně děti přirozeně mít nemůžou…a to je ten výběr víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
31.7.14 10:44

@Ester13 adopce je mooooc hezká věc, bohužel geny neošidíš, nemluvě o tom, že tyto děti bohužel většinou porodily matky z okraje společnosti, který si nelámaly hlavu s nějakou životosprávou během těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
31.7.14 10:49
@Koblížek21 píše:
@Petulak1988 tak je spoustu ženských, co jsou úplně zdravé dle doktorů, i jejich partneři a stejně děti přirozeně mít nemůžou…a to je ten výběr víš.

jasně, mnohem lepší než aby měl dítě spořádaný pár je aby děti rodily asociálové kteří se o ně nestarají, mají je jen jako zdroj vlastní obživy? Nebo spíš financování životního standartu (cigárka, chlast a blikací mašinky)
Teda ta příroda je fakt mocná čarodějka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
31.7.14 10:51

@Kačkerezáda no, jak jsem psala, proč to tak je to nechápu, ale nějakej důvod to mít musí. Nezapomeň, že tenhle systém asociálů apod si lidstvo vytvořilo samo. A když se to tak celkem logicky vezme, tak ti asociálové a podobné případy jsou schopné přežít a probruslit kdečím - ne že by mě to taky neštvalo.

Příspěvek upraven 31.07.14 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová