Pomoc zemím třetího světa a rizika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4462
31.7.14 13:32
@cverunka píše:
Ani nepotřebuji :mrgreen:

Myslela jsem si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.7.14 13:33
@DeTer píše:
SOuhlasím. Ale nepochybuju o tom, že si děti rády koupí nějakou dobrotu po cestě do školy, na kroužek… Není stoprocentní, že když jí doma zdravě a vyváženě, že nemusí být tlusté s cukrovou na krku

Jo to jo. Ale da jim to vic nez kdyby meli denne doma smazeny hranolky a tatarku. Cukrovku muze mit kdokoli i lidi a deti co si za to ziv. stylem nemuzou… ale to stat neresi a leci se vsichni. Coz asi je dobre ale na druhou stranu taky pekne nefer pac ten co se lecit nechce (napr.muj ded) akorat stoji prachy ktery by mohly jit treba na rakovinu nebo nemoci zpusobeny jinak nez ocividne vlastni vinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
@Krkael píše:
Jako matka neovlivnis skladbu stravy tveho decka??

Maximálně tak do 15 let…a ani to si nejsem jistá, ale mé dítě to bude do smrti, tedy ještě nějakých x let! Návyky může mít z domu jaké chce, to neznamená, že mu v dospělosti nebude chutnat bůček, když mu v dětství nechutnal, je totiž známo, že chutě se během života mění. Tohle je naprostá utopie, myslet si, že skladbou stravy v dětství zabráním možným zdravotním problémům po celou dobu života :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
@BAZÁREK ANGIE píše:
Pochybuji, že kdyby se vyžralo tvé dítě a dostalo nějakou ošklivou nemoc, že by ti to bylo ukradený. Ukradený je ti to teď, protože předpokládám, že ničím z toho tvé dítě netrpí - můj názor. :nevim:.Ale třeba se mýlím, tvé dítě má cukrovku z obezity a je ti to šumafuk :lol:.

Cítím to podobně. Kdyby onemocnělo moje dítě, budu se snažit, aby se uzdravilo, přežilo, a to všemi dostupnými prostředky. Přeci si neřeknu, že je to přirozený výběr a hotovo.
A vůbec holky, jako přirozený výběr? Vážně? V dnešní době? To už přeci u lidí dávno neplatí a nechat vše na vývoji teď by bylo celkem drastický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.7.14 13:34
@DeTer píše:
@Julie5 Já považuji za největší hrozbu nákazy utečence a zběhlíkyPříspěvek upraven 31.07.14 v 13:30

Jo to souhlasim. Dostanou se pres vodu a pak uz je to otazkou casu kdy se to rozsiri dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
31.7.14 13:35
@DeTer píše:
Musím uznat, že já se tedy bojím :lol: Jsem od přírody strašpytlík co se týká nemocí a ebola není rýma nebo kašlík
Nedovedu si vysvětlit, jak a nebo proč dokáže člověk zaujmout tak negativistický postoj na svět obecně( myslím ty né příliš podporující).
Taky na to mám svůj názor, ale nenapadlo by mě, abych tady prohlašovala výroky typu :ať si tam zemřou ( lepší případ) nebo že by se jim nemělo nijak pomáhat ( humanitární pomoc) neb to, že neměli to štěstí a nenarodili se v civilizovaným světě, je přirozený výběr. To bych se styděla. Každá jsme jiná, ale tohle je prostě pšatně nastavená diskuze. Mám takový pocit, že článek v úvodu je postaven tak, aby sjme se tu začaly hádat o tom kdo je větší hyena a kdo s nima ( těma černejma, který nepoužívají šprcky a anitnu a tak se tedy nezadržitelně množí) by zatočil dřív. Vůbec tady nejde ( podle názvu) o diskuzi na téma rozšíření eboly, ale o to, aby se tu sneslo co nejvíc řečí o nehumaním jednání a o bezcitnosti ( a kdo je víc)
Ještě že svět nejede podle některých z emimina :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :srdce: :mavam:,krásná úvaha!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.7.14 13:36
@BAZÁREK ANGIE píše:
Maximálně tak do 15 let…a ani to si nejsem jistá, ale mé dítě to bude do smrti, tedy ještě nějakých x let! Návyky může mít z domu jaké chce, to neznamená, že mu v dospělosti nebude chutnat bůček, když mu v dětství nechutnal, je totiž známo, že chutě se během života mění. Tohle je naprostá utopie, myslet si, že skladbou stravy v dětství zabráním možným zdravotním problémům po celou dobu života :think:.

A to jsem napsala ze je to trvale? No mevim o toom… kazdopadne je to pro decka lepsi nez kdyz jsou na bucek ucily pd mala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
31.7.14 13:36

@Krkael roky jsem chodila s k lukem po doktorech s tím že má nadvahu ačkoliv se stravu je zdravé a ma dostatek pohybu vždy mi řekli ze je to dítě a časem z toho vyroste. Až v jeho sedmi letech se přišlo na to že mu nefunguje štítná žláza, a ma spoustu dalších nemoci, ted je mimo jiné obézní a ma prediabetes. Ve které fázi jsem mela jeho léčbu odmítnout, nebo mu říct ses tlustej starej se sám mě je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.7.14 13:45
@anickadomnik píše:
@Krkael roky jsem chodila s k lukem po doktorech s tím že má nadvahu ačkoliv se stravu je zdravé a ma dostatek pohybu vždy mi řekli ze je to dítě a časem z toho vyroste. Až v jeho sedmi letech se přišlo na to že mu nefunguje štítná žláza, a ma spoustu dalších nemoci, ted je mimo jiné obézní a ma prediabetes. Ve které fázi jsem mela jeho léčbu odmítnout, nebo mu říct ses tlustej starej se sám mě je to jedno

Neprekrucuj co jsem napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.7.14 13:46
@Krkael píše:
Jo to jo. Ale da jim to vic nez kdyby meli denne doma smazeny hranolky a tatarku. Cukrovku muze mit kdokoli i lidi a deti co si za to ziv. stylem nemuzou… ale to stat neresi a leci se vsichni. Coz asi je dobre ale na druhou stranu taky pekne nefer pac ten co se lecit nechce (napr.muj ded) akorat stoji prachy ktery by mohly jit treba na rakovinu nebo nemoci zpusobeny jinak nez ocividne vlastni vinou.

I kdyby to na krásno stát řešit chtěl, objektivně to nevyřeší. Tohle se prostě nedá aplikovat ( myslím tím, aby se dalo rozeznat, kdo si za to může sám a kdo ne) a tak nemá cenu vést žabomyší války o tom, kolik stát stojí to či ono. To prostě nevíš. A jen pro tvou informaci, i když tvůj děd evidentně nedodržuje zdravou životosprávu i po sdělení jeho nemoci, nemusí to být spouštěčem právě té nemoci, leč je to pravděpodobné.. Možná jsi ho odsoudila předčasně a naprosto zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
31.7.14 13:48
@Krkael píše:
Jo to souhlasim. Dostanou se pres vodu a pak uz je to otazkou casu kdy se to rozsiri dal.

Bohužel vím přesně jak to s těmahle chodí. Narvou se na loď, do kamionů ( tím nechci tvrdit, že do Afriky jezdí přímá linka :lol: ) a do čeho všeho a při kontrolách se přijde jen na zlomek těch který utečou… To je největší problém, podle mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
31.7.14 13:48
@DeTer píše:
I kdyby to na krásno stát řešit chtěl, objektivně to nevyřeší. Tohle se prostě nedá aplikovat ( myslím tím, aby se dalo rozeznat, kdo si za to může sám a kdo ne) a tak nemá cenu vést žabomyší války o tom, kolik stát stojí to či ono. To prostě nevíš. A jen pro tvou informaci, i když tvůj děd evidentně nedodržuje zdravou životosprávu i po sdělení jeho nemoci, nemusí to být spouštěčem právě té nemoci, leč je to pravděpodobné.. Možná jsi ho odsoudila předčasně a naprosto zbytečně

I kdyby to nebylo spoustecem, je to jednoznacnym zhorsovanim jeho stavu. A to je proste lekarsky podlozenej fakt, ne dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
31.7.14 13:49

@DeTer pokud to bude aktuální, půjdou do karantény, po si každý stát začne ve velkém hlídat…navíc ebola je vir, v Africe mají nedostatek čisté vody, hygieny, léků a očkování, jídla…proto se tak snadno šíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
@Krkael píše:
Jsem zvědavá, jak se na to budou všichni tihle dívat, až sem nějakej „Lékař bez hranic“ dotáhne nějaký podobný svinstvo a (nejen) Evropa na to vychcípá.

Moje řeč.
Všichni ti dobrodružní spasitelé by tam už měli zůstat. A turisté povinně do karantény, ne čekat na příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
@BAZÁREK ANGIE píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :srdce: :mavam:,krásná úvaha!

Děkuji. Bylo mi úzko, když jsem v hlavě přemýšlela nad tím jak to napsat tak, abych si nenafackovala za sprostá slova :lol: Přinejmenším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová