Pomoc zemím třetího světa a rizika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4918
31.7.14 15:26
@Krkael píše:
A to jsem napsala ze je to trvale? No mevim o toom… kazdopadne je to pro decka lepsi nez kdyz jsou na bucek ucily pd mala

Ale ty reaguješ na to, co se ti hodí..já reagovala na tuto tvoji větu, cituji:
Pokud si to člověk způsobí sám svojí debilitou, je to jeho vlastní boj a je mi takovej člověk prostě ukradenej. Viz. feťáci, nemocní vyžraní např. na cévy atd.

Takže to, když se dítě vyžere samo je ti ukradené, je to jeho vlastní boj…když o tom teda nevíš :nevim:. A ano, tvé dítě je to celý jeho život, to je neměnné :).Nepřekrucuj má slova a nevytrhávej je z kontextu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 18:07

Jeden můj známý teď odjíždí do Afriky pracovně a nějaký měsíc tam bude a zrovna do státu, který je skoro vedle toho nejvíc zasaženého :roll: Tak jen doufám, že sem pak při návratu něco nedotáhne… :think: :,(

• Citovat
  • Upravit
4462
1.8.14 07:30
@Anonymní píše:
Jeden můj známý teď odjíždí do Afriky pracovně a nějaký měsíc tam bude a zrovna do státu, který je skoro vedle toho nejvíc zasaženého :roll: Tak jen doufám, že sem pak při návratu něco nedotáhne… :think: :,(

Popřej mu hodně zdraví a štěstí. A taky se s ním pořádně obejmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
1.8.14 19:55

Četla jsem, že už se tam zpřísňuje, tak snad sem nic nedojde. Pocit z toho zrovna dobrý nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
1.8.14 20:21

A trošku O T ale proč se diskuze jmenuje pomoc zemím třetího světa, když většina včetně zakladatelky by je tam nechalo na pospas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.8.14 20:23
@DeTer píše:
A trošku O T ale proč se diskuze jmenuje pomoc zemím třetího světa, když většina včetně zakladatelky by je tam nechalo na pospas?

protže to admini přejmenovali… původně bylo v názvu něco s ebolou

• Citovat
  • Upravit
4462
1.8.14 20:26
Citace] @lucenka píše:

Rozšíření eboly myslím přesně :mrgreen: asi to bylo jako moc poplašné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
1.8.14 20:27
@DeTer píše:
Citace] @lucenka píše:
Rozšíření eboly myslím přesně :mrgreen: asi to bylo jako moc poplašné

ale výstižnější :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4462
1.8.14 20:39
@lucenka píše:
ale výstižnější :mrgreen:

To rozhodně. tady kromě pár lidí, pomáhat nikdo nechce.. naopak, ještě by jim tam pomohli :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.8.14 20:58
@DeTer píše:

Tak protože to není jako „pomozte zemím 3.sv.“, ale „jakej máte názor na pomoc…“

O přejmenování jsem poprosila já, páč o ebole to nebylo ani z půlky tak jako o tom pomáhat vs. nepomáhat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.14 21:06
@Krkael píše:
Tak co, kdy to doleze k nám? Žádný opatření se nepodnikaj, bo není důvod, co jsem včera mluvila se známým z Anglie, tak tam jsou ta opatření už trochu jinde, no ostatně jako vždy…

A teď mě třeba sežerte, ale tohle je daň za to podporování různejch „vyděračskejch“ společností, který za miliony a miliony zachraňujou životy těch, kteří by jinak už dávno odpočívali, tak jako před pár stovkama let, přirozenej „výběr“. Jasně, jsme lidi, musíme si pomáhat a být humánní. Jsem zvědavá, jak se na to budou všichni tihle dívat, až sem nějakej „Lékař bez hranic“ dotáhne nějaký podobný svinstvo a (nejen) Evropa na to vychcípá.

Ach jo, a tak dobrou náladu jsem dneska měla. A tuplem nepošlu DMS, to si radějc koupím lak na nehty, kterej stejně nepoužiju!

No jako zdatná uživatelka internetu si určitě bezproblémů dohledáš, že na východě Čech existuje „tak trochu utajené“ pracoviště, kdysi patřící pod Ministerstvo obrany a Ministerstvo zahraničních věcí (půl napůl). No a tam se tihle pacienti „léčili“ už za minulého režimu. V současné době „asi“ pro něj není moc využití… Takže o jeho aktuálním stavu zase až tak moc nevím. (Dřív tam léčili hlavně inženýry a montážníky po návratu z rovníkové Afriky a bývalého Sovětského svazu, hlavně z těch pouštních republik).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
1.8.14 21:16

@Jura007 co já vím, tak je to momentálně nějak z části využívané a zčásti ne, protože to stojí velké množství peněz. Ale podle nějakého článku jsem se dočetla, že jsou schopni během několika dní přejít do pohotovosti. Dokážou tam dát 24pacientů s tím, že při nejhorším až sto… Ale kdo ví. O tom pracovišti se moc neví a co se ví nemusí být pravda
Je to jedno z mála evropských zařízení, na takové úrovni. Bylo o tom ve střepincách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.14 21:20
@Krkael píše:
Radsi nevedet no… ale fascinuje me jak se z treba tech chripek delalo halo a opatreni jaky byly a ted vseci pohoda klidek.

opatření u smrtících chřipkových virů byly odvozené od toho, že v říjnu až prosinci 1918 prolétla Evropou pandemie španělské chřípky. Prý na ni zemřelo asi 2,5 miliónu lidí, což byla čtvrtina všech ztrát za první světové.
(Jenže tehdy lidi žili několik let z přídělového systému potravin, hlavně v Rusku a v některých částech Rakousko-Uherska. No a mimo jiné to byly následky oslabení jejich imuní s následným infikováním…)
Takže optaření byla radši přísnější, „co kdyby“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.14 21:24
@DeTer píše:
@Jura007 co já vím, tak je to momentálně nějak z části využívané a zčásti ne, protože to stojí velké množství peněz. Ale podle nějakého článku jsem se dočetla, že jsou schopni během několika dní přejít do pohotovosti. Dokážou tam dát 24pacientů s tím, že při nejhorším až sto… Ale kdo ví. O tom pracovišti se moc neví a co se ví nemusí být pravda
Je to jedno z mála evropských zařízení, na takové úrovni. Bylo o tom ve střepincách

Přesně tak, stojí to dost peněz. A moc se bojím, aby se to nestalo jenom historií - jako třeba chemické detektory DCHL-74. Američanům spadla v Gulfu brada z toho, co všechno tam naši dokázali naměřit. :palec: Dneska po vojenské chemii ani pes neštěkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.14 21:31
@Kačkerezáda píše:
Nás jednou zahubí náš pseudohumanismus. Budeme tak multikulturně obohacení, že epidemie eboly nebo jinýho svinstva už bude jen třešnička na dortu. Celý svět je vzhůru nohama :cert:

a toto je velká pravda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová