Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LuciElle174 píše:
@BAZÁREK ANGIE Jojo, četla jsem to… A my se v ČR přece vůbec nemusíme bát…
Jasně, asi jako když bouchl Černobyl -to bylo u nás také vše o. k.,ale to bylo za totality, ale dnes? Pořád jsou ať chceme nebo ne, nějaká informační embarga. ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Jasně, asi jako když bouchl Černobyl -to bylo u nás také vše o. k.,ale to bylo za totality, ale dnes? Pořád jsou ať chceme nebo ne, nějaká informační embarga.
Jenže až se tu objeví první případ Eboly, dokážeš si představit tu paniku? Kdyby poskytovali lepší informace, třeba by lidi dostali rozum…
Jenže oni mlží, lžou a pak se budou divit ![]()
@LuciElle174 píše:
Jenže až se tu objeví první případ Eboly, dokážeš si představit tu paniku? Kdyby poskytovali lepší informace, třeba by lidi dostali rozum…Jenže oni mlží, lžou a pak se budou divit
Panika bude tak jako tak, pokud se to potvrdí a kdo by se nebál? Nějaké srovnávání s usmrcením autem mě teda fakt neuklidňuje. ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Panika bude tak jako tak, pokud se to potvrdí a kdo by se nebál? Nějaké srovnávání s usmrcením autem mě teda fakt neuklidňuje.
To mě taky ne… Srovnávat to je jako míchat hrušky s jablkama…
Prestanme vysilovat a hlavne neustale davat zapravdu mediim. Ebola se nesiri vzduchem ani neni nakazliva jako ryma. Viz Lekari bez hranic - Riziko nákazy ebolou je nízké, a to i v průběhu epidemie. Virus eboly je přenášen pouze infikovanými pacienty, a to pouze v případě, že dojde ke kontaktu s jejich tělesnými tekutinami (krev, zvratky, sliny). Virus se nepřenáší vzduchem. Riziko nákazy na ulici nebo ve veřejné dopravě je například ve srovnání s chřipkou minimální. Infikovaní nejsou pro své okolí nakažliví v momentu, kdy se nakazí. Do té doby, než se u nakažené osoby projeví horečka nebo jiné příznaky (například průjem nebo zvracení), riziko nákazy nehrozí.
Ti, u kterých je riziko nákazy nejvyšší, jsou příbuzní pacienta a personál, který o něj pečuje, protože jsou s pacientem v těsném kontaktu během léčby.
@75tomas.novotny a jak se nakazili ti zdravotnici? To jako ty pacienty olizovali?
@anickadomnik píše:
@Vemas nedodržením hyg. předpisů
Takže když se nakazí zdravotník - člověk maximálně poučený a znalý rizika, co teprve ti ostatní?
@BAZÁREK ANGIE píše:
Takže když se nakazí zdravotník - člověk maximálně poučený a znalý rizika, co teprve ti ostatní?
no tak oni ti ostatní pravděpodobně vzhledem k izolaci nemocného s ním nepřijdou do tak blízkého styku aby měli možnost se nakazit, proto ta karanténa při podezření na ebolu, jinak by se samozřejmě mohli nakazit stejně jako ten zdravotník
@Vemas píše:
@75tomas.novotny a jak se nakazili ti zdravotnici? To jako ty pacienty olizovali?
Ach jo, znova a po 101 - nedodrzeli protokol proto se nakazili. Ebola neni ryma nebo chripka, nesiri se vzduchem. Siri se treba potem napriklad.
@BAZÁREK ANGIE Jojo, četla jsem to… A my se v ČR přece vůbec nemusíme bát…