Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Krkael píše:
Pokud by s tim striktne skoncil pri prvnim naznaku problemu tak mozna jo… ale teda tezko takhle rict. Treba fetky mi jsou uplne jedno i kdyby byli vsichni vyleceni sestkrat.
já jen ze zvědavosti můj táta se zrovna léčí s rakovinou plic tak jestli je taky odsouzeníhodný, přijde mi u těch starších lidí kteří začínali kouřit v době kdy se kouření masivně propagovalo a nikdo nevěděl o tom že je škodlivé, běžně se kouřilo naprosto všude trochu nefér jim teď po padesáti letech říkat neměl si začít kouřit teď si chcípni
@Krkael ale jinak k tématu afrika, naši byli minulý rok v africe a když se vrátily tak se mě táta ptal, jestli vím proč mají chudý afričani 10 dětí, tak jsem se ptala proč a prý chlap v savaně když dospěje jde hledat práci, trvá mu to třeba 10-15 let než si vydělá na krávu a pár koz, pak se teprve vrací domů a žení, což bývá tak v 35ti kdyby nemusel předtím vydělat na to aby si mohl dovolit za manželku zaplatit tak by dětí měl klidně 30
![]()
@anickadomnik píše:
já jen ze zvědavosti můj táta se zrovna léčí s rakovinou plic tak jestli je taky odsouzeníhodný, přijde mi u těch starších lidí kteří začínali kouřit v době kdy se kouření masivně propagovalo a nikdo nevěděl o tom že je škodlivé, běžně se kouřilo naprosto všude trochu nefér jim teď po padesáti letech říkat neměl si začít kouřit teď si chcípni
Mně to nepřijde nefér, mně to přijde necitlivé, hnusné.
PS: Tatínkovi přeji, ať dopadne co nejlépe a držím palce!!!
@Ester13 podle mě je třeba fakt brát na toto ohled, třeba náš případ, já kouřím přesto že můj táta má rakovinu plic, ok tedy jsem blbá moje mínus, ale fakt dřív to ty lidi nevěděli, proč je odsuzovat
![]()
jinak samozřejmě děkuju
@Koblížek21 píše:
Já s Krkael jako vesměs i souhlasím, ale zrovna tak třeba taky nesouhlasím s umělým oplodňováním a tak, prostě těch lidí už je strašně moc, ta příroda se nějakým způsobem brání - epidemie, neplodnost apod… a my jdeme tvrdošíjně s lékařskou vědou proti tomu. Nevěřím tomu, že to takhle půjde donekonečna, prostě se jednou něco stane a od..ou to pak všichni.
Lépe bych to nevyjádřila, mluvíš mi z duše ![]()
@Tuco myslím, že ne přímo naštvaná, ale jako vcelku asi bych to brala, že tu nemá bejt. Jenže já to mám nastavený trochu jinak, já si k dítěti začínám budovat vztah až po porodu, trvá to tak půl roku, neublížila bych mu, ale prostě se o něj starám protože musím, že mám nějakou zodpovědnost, ale to je všecko. A před porodem k tomu nemám vztah veskrze žádnej. Takže je asi pro mě jednodušší tohle říct, než pro jinou ženskou.
@anickadomnik píše:
Tak v te dobe (i kdyz nevim kolik tatovi je) bylo vsechno jinak. Si vem treba bozp treba v dolech atd.
dnes se o tom vi a opravdu mi myho dedy lito neni.
@Koblížek21 no a když se vrozená nemoc u dítěte projeví až v sedmi letech jako u toho mého? Odmítneš léčbu potom, protože je to přirozený výběr?
@Koblížek21 píše:
@Tuco myslím, že ne přímo naštvaná, ale jako vcelku asi bych to brala, že tu nemá bejt. Jenže já to mám nastavený trochu jinak, já si k dítěti začínám budovat vztah až po porodu, trvá to tak půl roku, neublížila bych mu, ale prostě se o něj starám protože musím, že mám nějakou zodpovědnost, ale to je všecko. A před porodem k tomu nemám vztah veskrze žádnej. Takže je asi pro mě jednodušší tohle říct, než pro jinou ženskou.
Takze zadny tapetovani cernobilejma flekama do sesitku a na zdi? ![]()
@anickadomnik píše:
@Koblížek21 no a když se vrozená nemoc u dítěte projeví až v sedmi letech jako u toho mého? Odmítneš léčbu potom, protože je to přirozený výběr?
To se deje i v dnesni dobe?? ![]()
@anickadomnik tak léčbu asi neodmítnu, nevím, jde to vůbec?…záleží co by to bylo za vadu, jestli s ní nějak může žít nebo jestli už to půjde jenom do kopru a léky to jen budou uměle prodlužovat. Ale jak jsem psala už na začátku, já jsem spíš proti tomu strašnému umělému nebo třeba v té Africe nekontrolovatelnému množení. Když ti lidé už jsou naživu, tak jako jim pomoct ok, ale proč prostě do toho mermomocí přivádět další a další. Vždyť se to tu zvrhlo absolutně v něco jiného než co jsem reagovala původně.
@anickadomnik píše:
@Krkael ale jinak k tématu afrika, naši byli minulý rok v africe a když se vrátily tak se mě táta ptal, jestli vím proč mají chudý afričani 10 dětí, tak jsem se ptala proč a prý chlap v savaně když dospěje jde hledat práci, trvá mu to třeba 10-15 let než si vydělá na krávu a pár koz, pak se teprve vrací domů a žení, což bývá tak v 35ti kdyby nemusel předtím vydělat na to aby si mohl dovolit za manželku zaplatit tak by dětí měl klidně 30![]()
![]()
Noidis jeste pred asi 14 dny byla Kena jedna ze zemi v uzsim dovolenkovym vyberu ![]()
@Koblížek21 píše:
@Krkael teď jsem to nějak nepochopila to tapetování?
No jako ze by sis nechala zaramovat ulz foto a dala si ho na zed jako obraz… ma to tak spousta tehotnych i matek… jedna z nich teda nejsem. Ale fotky schovany mam ![]()
@mitulik píše:
Dobrý argument, dát ruce pryč od Afriky, ale tedy důsledně a oboustranně. Že by bílí důsledně vrátili nerostné suroviny, na kterých mnozí založili své bohatství, odvezli odpad včetně radioaktivního, který se jim v Evropě nehodí. A co třeba velké odbytiště pro zbrojařský průmysl, kterým Afrika jistě je…No nejsme tak velcí humanisti. Ono kdyby v Africe už nebylo co brát, tak by se mnozí již dávno stáhli.
Důsledkem angažovanosti v Africe jsou pak i třeba různé choroby sem zavlečené, které by bez přítomnosti bílých v Africe nebyly ani v Evropě. I když eboly bych se já osobně zas tolik neděsila.
Přínosný a velmi pravdivý názor
, nic není jen černé nebo bílé…vždy je to tak nějak černobílé.