Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KáčatáČa píše:
A humanitární pomoc odsuzuješ? Trošku nepoměr, ne? Osobně mi tedy připadá mnohem logičtější pomoci nemocnému člověku, který už na tomto světě je, cítí a prožívá než vytvářet v laboratoři uměle člověka nového…
Ale ať si humanisté pomáhají, ale v zájmu zachování bezpečí i těch ostatních! Mně prostě přijde, že skrz pomoc jdou přes mrtvoly a až se ty bordely natáhnou sem, to bude super… Že je šance taková jaká je (současně skoro mizivá) je věc jedna, ale prostě tu je.
@Krkael píše:
Nemoc si vybíráš tak jako dárce semene?
A jak tedy si člověk, který onemocněl Ebolou svou nemoc vybral? ![]()
@KáčatáČa píše:
A jak tedy si člověk, který onemocněl Ebolou svou nemoc vybral?
@Krkael píše:
Ale ať si humanisté pomáhají, ale v zájmu zachování bezpečí i těch ostatních! Mně prostě přijde, že skrz pomoc jdou přes mrtvoly a až se ty bordely natáhnou sem, to bude super… Že je šance taková jaká je (současně skoro mizivá) je věc jedna, ale prostě tu je.
Tento Tvůj komentář zní už poněkud rozumněji, byť se neshoduje s Tvým původním hlásáním o „přirozeném výběru“, sockách, co v Afice natahují ruce atd.
Pokud vím, tak drtivá většina lékařů bezpečnostní a hygienické normy dodržuje, opravdu vážně pochybuji, že by kdokoliv z nich chtěl onemocnět Ebolou…
@KáčatáČa píše:
Reakce na „Nedocitam, ale takze kdyz clovek tezce onemocni, nemuze pracovat, je bez prijmu. Tak mu taky reknes, proc si onemocnel, kdyz neni zabezpeceny?“ nebyla na ebolu, ale na zdejší nemoc typu rakovina ![]()
@Tuco píše:měl používat šprcku a antiko to je přeci jasný
jdu spát…třeba se tu do zítřka vyřeší ještě nějaký globální problémy lidstva…
![]()
JJ, někteří tu skutečně motají vše dohromady…
@KáčatáČa píše:
Tento Tvůj komentář zní už poněkud rozumněji, byť se neshoduje s Tvým původním hlásáním o „přirozeném výběru“, sockách, co v Afice natahují ruce atd.
Pokud vím, tak drtivá většina lékařů bezpečnostní a hygienické normy dodržuje, opravdu vážně pochybuji, že by kdokoliv z nich chtěl onemocnět Ebolou…
No pokud ten americkej dr má podezření na ebolu, chce si dle mýho zahránit pr-el a proto se vrátil do své vlasti, kde doufá, že mu pomůžou… Jasně, že nechce umřít, ale přijde mi to, že si jde sobecky za svým uzdravením (pokud nemocný opravdu je) a je mu jedno, že ohrozí dalších X lidí… ![]()
@KáčatáČa píše:
někteří si to vyberou sami, když i přes zákazy unáší nakažené příbuzné z nemocnic, ukrývají je doma.
@Krkael píše:
Reakce na „Nedocitam, ale takze kdyz clovek tezce onemocni, nemuze pracovat, je bez prijmu. Tak mu taky reknes, proc si onemocnel, kdyz neni zabezpeceny?“ nebyla na ebolu, ale na zdejší nemoc typu rakovina
Vím o paní, velice milé a aktivní, která ve třiceti zemřela na rakovinu plic, přestože nikdy nekouřila, jedla zdravě a celkově se o své zdraví starala. Zanechala tu tříletého syna a mladého manžela.
Myslím, že ona si svou rakovinu „vybrala“ úplně stejnou měrou, jakou si třeba matka dětí v Africe vybrala Ebolu.
@KáčatáČa píše:
A humanitární pomoc odsuzuješ? Trošku nepoměr, ne? Osobně mi tedy připadá mnohem logičtější pomoci nemocnému člověku, který už na tomto světě je, cítí a prožívá než vytvářet v laboratoři uměle člověka nového…
Mně taky. Máma se léčí s rakovinou (typ, za který opravdu nemůže
)a když vidím, kolik doplácí na léky z nemocenské, na léky, které nutně potřebuje a pak vidím, kolik peněz dává pojišťovna na umělé oplodnění, snažilky prominou, ale ty peníze bych raději viděla na léčbu…
@Krkael píše:
No pokud ten americkej dr má podezření na ebolu, chce si dle mýho zahránit pr-el a proto se vrátil do své vlasti, kde doufá, že mu pomůžou… Jasně, že nechce umřít, ale přijde mi to, že si jde sobecky za svým uzdravením (pokud nemocný opravdu je) a je mu jedno, že ohrozí dalších X lidí…
Jistě a podle chování jednoho jedince odsoudíme chování desítek či stovek dalších, že?
@KáčatáČa píše:
Vím o paní, velice milé a aktivní, která ve třiceti zemřela na rakovinu plic, přestože nikdy nekouřila, jedla zdravě a celkově se o své zdraví starala. Zanechala tu tříletého syna a mladého manžela.
Myslím, že ona si svou rakovinu „vybrala“ úplně stejnou měrou, jakou si třeba matka dětí v Africe vybrala Ebolu.
Rakovinu jsem rozvedla na této stránce nahoře… Pokud si to člověk způsobí sám svojí debilitou, je to jeho vlstní boj a je mi takovej člověk prostě ukradenej. Viz. feťáci, nemocní vyžraní např. na cévy atd. Ale to je úplně na jinou diskuzi
@lucenka píše:
někteří si to vyberou sami, když i přes zákazy unáší nakažené příbuzné z nemocnic, ukrývají je doma.
Ano, NĚKTEŘÍ. Někteří není všichni nebo většina.
A ano, mají rozdílnou mentalitu, vzdělanost, zvyky a náboženství než my, což je pro většinu Evropanů naprosto nepochopitelné. Stejně tak, jako nám třeba nerozumí islámský svět. Ale přiznejme si, že mnoho z nás by také jednalo v první řadě především podle našich zažitých Evropských zvyků a vědění než podle naprosto odlišné národnosti. Ale i my se někdy můžeme v něčem plést.
@Krkael píše:
Rakovinu jsem rozvedla na této stránce nahoře… Pokud si to člověk způsobí sám svojí debilitou, je to jeho vlstní boj a je mi takovej člověk prostě ukradenej. Viz. feťáci, nemocní vyžraní např. na cévy atd. Ale to je úplně na jinou diskuzi
Ano, také jsem přesvědčená, že třeba kuřák si za svůj zdravotní stav může z velké části sám. Stejně jako feťák (ale jak zjistíme, co je skutečným důvodem, že se feťákem vůbec stal?). Není vše úplně jednoduché, ale já primárně věřím v to, že člověk se může vždy změnit.
@Krkael píše:
Ironie? Já už ani nevím, kdo co jak myslí
Nebyla to ironie ![]()