Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Krkael píše:
Tak co, kdy to doleze k nám? Žádný opatření se nepodnikaj, bo není důvod, co jsem včera mluvila se známým z Anglie, tak tam jsou ta opatření už trochu jinde, no ostatně jako vždy…A teď mě třeba sežerte, ale tohle je daň za to podporování různejch „vyděračskejch“ společností, který za miliony a miliony zachraňujou životy těch, kteří by jinak už dávno odpočívali, tak jako před pár stovkama let, přirozenej „výběr“. Jasně, jsme lidi, musíme si pomáhat a být humánní. Jsem zvědavá, jak se na to budou všichni tihle dívat, až sem nějakej „Lékař bez hranic“ dotáhne nějaký podobný svinstvo a (nejen) Evropa na to vychcípá.
Ach jo, a tak dobrou náladu jsem dneska měla. A tuplem nepošlu DMS, to si radějc koupím lak na nehty, kterej stejně nepoužiju!
Tak takovýhle šílený názory už sem teda fakt hodně dlouho neviděla. V Africe by se ti přirozenej výběr líbil, ale kdyby ho tady začali praktikovat naši doktoři, tak to by byl najednou problém co?
Podle tohoto odkazu existuje vakcína, ale farmaceutické firmy nechtějí financovat drahé klinické testy, aby mohla být podávána i lidem, protože ebola se vyskytuje u chudých vesničanů v Africe. Kdyby vypukla v bohatší západní zemi, nejspíš by vakcína byla brzo na trhu.. Jak překvapivé…
@Ester13 píše:
A hrdinsky anonymně. Klobouk dolů před Krkael a dalšími, které jsou schopné své názory napsat pod svým nickem (ač při své inteligenci určitě tuší, že tyto názory zde nebudou populární). Na to má „koule“ málo kdo
Já se za svůj názor nestydím, vím, že budu opět označená za necitu a nevím co ještě. Ale můj názor to je a nějací humanisti ho jen tak nezmění, i když každej má svůj názor. Já je mám trochu vyhraněnější a jsem si toho vědoma, nicméně to nemění nic na faktu, že ho nemám problém říct. A tím myslím opravdu i říct, a ne jen to napsat inkognito na „nějakým“ emiminu. ![]()
@Ester13 píše:
Holky, kolik jste zažily zahraničních misí, že tak dobře víte, jak vypadá humanitární pomoc v Africe? Chachacha. Já bych si teda netroufla hodnotit náplň práce o které nic nevímOpravdu, realita je jiná. Žádné servírování pečených holubů pod nos.
A co jiného dělat? Nechat je tam vymřít? Ponechat „přirozenému výběru“ a chrochtat si, jak je nám tady v Evropě dobře? Jojo, hlavně, že ti samí, kteří by je tam nechali pomřít na infekce, malnutrici a problémy, které my tady umíme řesit (teď nemyslím ebolu), odsuzují Mnichovskou dohodu jako zradu… Taky nám nepomohli, jen ať si nás Hitler veme a oni budou mít pokoj. Není to to samé?
Já něco o tom fungování misí vím, na rozdíl od „strašně chytrých“ diskutujících tady, ale bohužel když je někdo omezenej, nevytáhl nikdy paty ze svého rodného maloměsta a místo zajímaní se o svět si jde koupit lak na nehty, tak takovým jedincům se těžko vysvětluje cokoliv složitejšího…
@Krkael píše:
Tak co, kdy to doleze k nám? Žádný opatření se nepodnikaj, bo není důvod, co jsem včera mluvila se známým z Anglie, tak tam jsou ta opatření už trochu jinde, no ostatně jako vždy…A teď mě třeba sežerte, ale tohle je daň za to podporování různejch „vyděračskejch“ společností, který za miliony a miliony zachraňujou životy těch, kteří by jinak už dávno odpočívali, tak jako před pár stovkama let, přirozenej „výběr“. Jasně, jsme lidi, musíme si pomáhat a být humánní. Jsem zvědavá, jak se na to budou všichni tihle dívat, až sem nějakej „Lékař bez hranic“ dotáhne nějaký podobný svinstvo a (nejen) Evropa na to vychcípá.
Ach jo, a tak dobrou náladu jsem dneska měla. A tuplem nepošlu DMS, to si radějc koupím lak na nehty, kterej stejně nepoužiju!
Hezky napsané ![]()
@Aragua píše:
Já něco o tom fungování misí vím, na rozdíl od „strašně chytrých“ diskutujících tady, ale bohužel když je někdo omezenej, nevytáhl nikdy paty ze svého rodného maloměsta a místo zajímaní se o svět si jde koupit lak na nehty, tak takovým jedincům se těžko vysvětluje cokoliv složitejšího…
A možná si koupím i dva hele ![]()
@zvědavá borůvka píše:
Hezky napsané
Ironie? Já už ani nevím, kdo co jak myslí ![]()
@Janha píše:
@Krakatice88 no souhlasim i nesouhlasim, nebudu tvrdit, ze kolonizatori se chovali v Africe jako mirumilovni prichozi. Nicmene tam, kde si africani opet vymohli zem do svych rukou, znicili si ekonomiku a jsou na tom snad jeste hur nez pred vpadem kolonizatoru. Jinak ja mam rozporuplne pocity, samozrejme ze mi to neni zcela burt, nicmene se staci podivat, jak vypada narust obyvatestva „oblibeneho“ Somalska behem poslednich desetileti, snaha zastavit hladomor bohuzel vykazuje spis pru.ser nez radostne vysledky.
Ad ta ebola, jedina obrana by byla zavrit hranice a letiste…
Jinak tem cernochum, co si mysli, ze v Evrope litaji peceni holuby do huby, by mel nekdo jeste v Africe vysvetlit, ze se tady bezne pracuje a na zivot si clovek musi vydelat.
Ano, každá mince má dvě strany, to je fakt. Já nejsem kdovíjaký pseudohumanista, v podstatě taky souhlasím s ráznějším řešením, protože o ebolu tady vážně nestojím, jen jsem měla trochu potřebu obhájit ty lidi, kteří mnohdy za nic nemůžou, protože nikdy život „něco za něco“ nezažili..
@Krakatice88 píše:
Podle tohoto odkazu existuje vakcína, ale farmaceutické firmy nechtějí financovat drahé klinické testy, aby mohla být podávána i lidem, protože ebola se vyskytuje u chudých vesničanů v Africe. Kdyby vypukla v bohatší západní zemi, nejspíš by vakcína byla brzo na trhu.. Jak překvapivé…
Já vím ![]()
@Krakatice88 píše:
Jo tak tomu bych i věřila…a je to pochopitelné, určitě vyjdou mnohem levněji opatření v pásmu karantény a hygieny než vakcinace „bezcenných“ afričanů. Ovšem mně osobně je těch lidí líto.
@Ester13 @Krakatice88 Souhlasím s vámi. Ona ta situace v Africe je spíš důsledkem toho, že se tam s*ali bílí, kdyby nechali Afriku Afrikou, nedrancovali tamní přír. zdroje, nevyzbrojovali je, nedecimovaly je naše nemoci atp., zřejmě by si dodnes v klidu chodili stepí, pouští a pralesem a žili tak jak tisíce let před tím.
Těžko říct, jak to řešit a jak k tomu přistupovat, podle situace jaká tam panuje to asi neví nikdo.
Ale vykládat, jak bych je tam nechala pochcípat apod. je prostě jen jednoduchost toho řečníka. Oni si tohle nevybrali, to jim tam naservírovali bílí, včetně toho, že je naučili natahovat ruce. Oni nejspíš ve valné většině vůbec nestojí o to, aby hákovali od osmi do čtyř a za odměnu měli plný talíř. Myslím, že ta mentalita je natolik odlišná, že to tam poevropsku nikdy klapat nebude. A že jsme jim to tam natolik narušili, že není žádná cesta zpět.
Docela se divím, že se tu tolik uživatelek nechá rozhodit jedním článkem v novinách a jednou „velice informovanou“ zakladatelkou místo toho aby se podívali, že rozšíření u nás je velice nepravděpodobné. Hlavně hned to každej využije k rasistickým kecům.
Když se mluví o Africe tak je mi vždycky strašně líto těch ženskejch tam…protože těch se nikdo na nic neptá…vim o životě tam prd..mám jen tak svojí představu a přijde mi, že kdyby tam vymřela mužská populace a zbylo to na holkách všechno tak se to celý obrátí o 180 stupňů k lepšímu…
Jinak té eboly se určitě nebojím…že by se šířila…
@Virginia píše:
@Ester13 @Krakatice88 Souhlasím s vámi. Ona ta situace v Africe je spíš důsledkem toho, že se tam s*ali bílí, kdyby nechali Afriku Afrikou, nedrancovali tamní přír. zdroje, nevyzbrojovali je, nedecimovaly je naše nemoci atp., zřejmě by si dodnes v klidu chodili stepí, pouští a pralesem a žili tak jak tisíce let před tím.Těžko říct, jak to řešit a jak k tomu přistupovat, podle situace jaká tam panuje to asi neví nikdo.
Ale vykládat, jak bych je tam nechala pochcípat apod. je prostě jen jednoduchost toho řečníka. Oni si tohle nevybrali, to jim tam naservírovali bílí, včetně toho, že je naučili natahovat ruce. Oni nejspíš ve valné většině vůbec nestojí o to, aby hákovali od osmi do čtyř a za odměnu měli plný talíř. Myslím, že ta mentalita je natolik odlišná, že to tam poevropsku nikdy klapat nebude. A že jsme jim to tam natolik narušili, že není žádná cesta zpět.
@Aragua píše:
Docela se divím, že se tu tolik uživatelek nechá rozhodit jedním článkem v novinách a jednou „velice informovanou“ zakladatelkou místo toho aby se podívali, že rozšíření u nás je velice nepravděpodobné. Hlavně hned to každej využije k rasistickým kecům.
Povídej, kam se máme podívat, abysme věděli, že je to „vysoce nepravděpodobné“?