Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem celou diskuzi, jen první 3 stránky. Můj názor je takový, že kdyby v dobách cholery a moru lidi běhali po celém světě sem a tam, nakazili by se všichni a teď bychom si tu nepsali. Tím nechci říct - nechejte pochcípat, ale léky jim tam třeba jen posílat a pokud i dobrovolní lékaři chtějí pomoct, ať si v těch končinách zůstanou do té doby, než bude zcela jisté, že je onen člověk zdravý. Možná je to jen strašák jako ptačí či prasečí chřipka, ale možná to bude větší rána. To ale teď těžko soudit ![]()
Nás jednou zahubí náš pseudohumanismus. Budeme tak multikulturně obohacení, že epidemie eboly nebo jinýho svinstva už bude jen třešnička na dortu. Celý svět je vzhůru nohama ![]()
Diskusi jsem četla a kloním se k názoru Krkael.
Co se epidemií týká líbí se mi přístup komunistické číny.
Jo a co se umělýho oplodnění týká, tak něco takovýho, že by se měli raději zachraňovat žijící než vytvářet v laboratořích nové životy, to může napsat jen káča co otěhotněla sotva se otřela o trenky
Když nemůže otěhotnět zajištěný pár je to podle vás přirozený výběr a co je teda když nezajištěná nána má 4 děti každé s jiným a chodí natahovat ruku na dávky, na které přispívá ten zajištěný pracující pár? To je ironie, asi ![]()
@Kačkerezáda vis co je rozdil neplodnyho paru a zensky co si ve 38 vzpomela, ze jeste vlastne nema deti.
@Kačkerezáda píše:
Nás jednou zahubí náš pseudohumanismus. Budeme tak multikulturně obohacení, že epidemie eboly nebo jinýho svinstva už bude jen třešnička na dortu. Celý svět je vzhůru nohama
Diskusi jsem četla a kloním se k názoru Krkael.
Co se epidemií týká líbí se mi přístup komunistické číny.
Jo a co se umělýho oplodnění týká, tak něco takovýho, že by se měli raději zachraňovat žijící než vytvářet v laboratořích nové životy, to může napsat jen káča co otěhotněla sotva se otřela o trenkyKdyž nemůže otěhotnět zajištěný pár je to podle vás přirozený výběr a co je teda když nezajištěná nána má 4 děti každé s jiným a chodí natahovat ruku na dávky, na které přispívá ten zajištěný pracující pár? To je ironie, asi
dekuji za nazor, doted jsem neprispivala, jen cetla. Je mi 26 a jsem ted v 9. mesici po umelem oplodneni a dekuji za to vsem lekarum.. asi uz ostatni nevidi, ze pojistovna hradi jen neco.. nam vsechna IVF vysla temer na 300 000 a muzu rict ze ten drobecek co me ted kope za to stal a bude perfektne zajisteny. Bez pomoci lekaru bych miminko nikdy nemela a opravdu bych to nebrala tak ze je to proste prirozeny vyber, jak tu nekdo pise… bez deti by to pro me nebyl zivot.. a proc taky kdyz mi mohl nekdo pomoci?? Ja jsem si preci nevybrala, ze deti zrovna ja mit prirozene nemuzu.. docela me to tu rozesmutnilo..
NIKDO tady nenapsal, že je poroti IVF, jen, že je přirozenější zachraňovat již živé ![]()
@Ester13 píše:
NIKDO tady nenapsal, že je poroti IVF, jen, že je přirozenější zachraňovat již živé
to NIKDO bych velkym pismenem nepsala.. treba koblizek21 jasne napsala ze je proti tomu… ale to je jeji nazor a na nej ma kazdy pravo..
@Petulak1988 píše:
to NIKDO bych velkym pismenem nepsala.. treba koblizek21 jasne napsala ze je proti tomu… ale to je jeji nazor a na nej ma kazdy pravo..
Aha, tak to se moc omlouvám, to jsem neviděla
Ano, její názor. Jsem zase proti zákazům čehokoli, co neomezuje svobodu a práva lidí. Takže si myslím, že zákaz IVF je prudký zásah do práva lidí.
@Ester13 já jsem to napsala a trvám si na tom a je mi u zádele že si to dotyčný z velký části musí hradit sám, to je jeho problém. Ono ten výběr je nevím podle čeho, ale ten výběr nedělá člověk ale příroda. A tý je celkem nějaká zajištěnost jedno, má svoje důvody do kterých nikdo nevidí. Myslela jsem to tak, že tohle umělé přemnožování lidstva jednou skončí blbě, že je nějaký důvod proč někteří děti mít nemůžou, i to proč jsou ty epidemie, jenom lidstvo jde tvrdošíjně podle svýho proti tomu no, pak se jednou bude divit.
@Koblížek21 píše:
@Ester13 já jsem to napsala a trvám si na tom a je mi u zádele že si to dotyčný z velký části musí hradit sám, to je jeho problém. Ono ten výběr je nevím podle čeho, ale ten výběr nedělá člověk ale příroda. A tý je celkem nějaká zajištěnost jedno, má svoje důvody do kterých nikdo nevidí. Myslela jsem to tak, že tohle umělé přemnožování lidstva jednou skončí blbě, že je nějaký důvod proč někteří děti mít nemůžou, i to proč jsou ty epidemie, jenom lidstvo jde tvrdošíjně podle svýho proti tomu no, pak se jednou bude divit.
jeho problem???
tak to jo..
@Koblížek21 píše:
a kdyz ti to zavini lekar tak to je asi taky v poradku.. posledni reakce.. jdu se radsi tesit z miminka.. ![]()
@Petulak1988 chce uměle děti? No tak ať si to zaplatí nebo se smíří s tím, že je mít prostě nebude. Kdybych neotěhotněla normálně tak na to NIKDY nepůjdu.
@Koblížek21 píše:
@Petulak1988 chce uměle děti? No tak ať si to zaplatí nebo se smíří s tím, že je mít prostě nebude. Kdybych neotěhotněla normálně tak na to NIKDY nepůjdu.
to se ti ted rika, ale to je jedno..me to zavinil gynekolog ze jsem pak prirozene otehotnet nemohla.. promin ale to prirozeny vyber neni.. doufam ze mas aspon 4 ![]()
@Petulak1988 mícháš jablka s hruškama, bavíme se o přirozeném výběru, ne o něčím zavinění pokud vím.
@Petulak1988 nemám nehodlám se množit jak králíci, čekám druhý a tím definitivně končím.