Rozumí mi někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3355
27.5.18 07:45

Me pripada, ze jim zavidis…taky by sis chtela uzivat, mit min prace/starosti…jen to nechces uznat a priznat, ze ses mylila a kariera neni stredobod vesmiru. Urcite se da skloubit peace a zabava…zvlast dokud nemas deti. Nemusis vysedavat v baru-muzes cestovat, nebo cokoliv jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
27.5.18 07:52
@Anonymní píše:
Ahoj všem, nějak nemohu spát a asi moc rozjímám, ale zajímá mě váš názor. Mám pocit, že mám v okolí samé ženy, které naprosto vyměnily své ambice a ctižádost něčeho dosáhnout za pohodlný život vedle svého muže. Ano, na jednu stranu super, nechat se živit, mít 95% své výplaty jako kapesné na oblečení, chodit do práce na půl úvazku a vymetat všechny bary, ale… může být taková žena doopravdy dlouhodobě šťastná? Kort, když měla například dříve nějaké sny? Někdy si totiž pak i říkám, jestli nedělám chybu. Práci mám skvělou, ve vedení, byt nový (je mi 24),otáčím i přes velkou finanční rezervu téměř každou korunu, neb stále je co vylepšovat, nové auto, odkládat na spoření apod… Přítel má občas pocit, že žiju jen povinnostmi a brzy se zblázním. Jenže mně by bylo hrozně líto někde zakrnět třeba jako asistentka (teď nic proti vám :) ), která je závislá na svém muži, která žije jen zábavou a hadry… ale pak je mi i líto, když vidím ty příspěvky na socnetu, jak se ty holky baví… nevím achjo. Nebo vím, chci být šťastná, ale zároveň na sebe i hrdá. :potlesk:

Hromadíš peníze, přesto nejsi šťasná. Máš skvělou práci, přesto nejsi šťastná. Máš nový byt, přesto nejsi šťastná…
Podle mě máš na co být hrdá, ve svém mladém věku jsi zajištěná, máš majetek, práci, které Tě v pohodě uživí, můžeš cestovat, kupovat si, co chceš… fakt tomu nerozumím.
Místo, aby sis užívala svobodného pohodového života, dumáš nad tím, že se ženy nechávají živit od svých mužů. Ty ženy jsou šťastné se svými muži, vychovávají vlastní děti…

Štěstí Ti nepřinese ani výnosnější práce, ani luxusnější byt, ani lepší kariéra nebo rychlejší auto. Až se toho totiž nabažíš, budeš chtít ještě výnosnější práci, ještě luxusnější byt… Štěstí je vnitřní nastavení, nejde si ho koupit.

Zkus místo přemýšlení nad tím, jak kdo žije, zauvažovat nad tím, jestli nemáš něco špatně nastavé sama u sebe.

• Citovat
  • Upravit
21311
27.5.18 08:01

Byla jsem jako ty - práce uz při studiu, casem vysoká pozice, zodpovědnost, práce klidně do deseti do večera, nonstop dostupná na telefonu, ale taky slušné peníze, auto, bydlení. No a pak se narodil první syn. A cele me priority se rozpadly a prestavely. Dnes mame děti dvě, budu s nimi doma jak dlouho bude třeba, a i když se časem chci do práce vrátit, tak jen na částečný úvazek a ne na vedoucí pozici. Lidi se proste vyvíjí. Dřív mne naplnila hrdosti dobre uzavřena zakázka, dnes fakt, ze si sama dokážu založit trávník, upéct skvělou pečeni a snad dobre vychovavam děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
27.5.18 08:04
@Anonymní píše:
Ahoj všem, nějak nemohu spát a asi moc rozjímám, ale zajímá mě váš názor. Mám pocit, že mám v okolí samé ženy, které naprosto vyměnily své ambice a ctižádost něčeho dosáhnout za pohodlný život vedle svého muže. Ano, na jednu stranu super, nechat se živit, mít 95% své výplaty jako kapesné na oblečení, chodit do práce na půl úvazku a vymetat všechny bary, ale… může být taková žena doopravdy dlouhodobě šťastná? Kort, když měla například dříve nějaké sny? Někdy si totiž pak i říkám, jestli nedělám chybu. Práci mám skvělou, ve vedení, byt nový (je mi 24), otáčím i přes velkou finanční rezervu téměř každou korunu, neb stále je co vylepšovat, nové auto, odkládat na spoření apod… Přítel má občas pocit, že žiju jen povinnostmi a brzy se zblázním. Jenže mně by bylo hrozně líto někde zakrnět třeba jako asistentka (teď nic proti vám :) ), která je závislá na svém muži, která žije jen zábavou a hadry… ale pak je mi i líto, když vidím ty příspěvky na socnetu, jak se ty holky baví… nevím achjo. Nebo vím, chci být šťastná, ale zároveň na sebe i hrdá. :potlesk:
žij jak chceš ty. Proč řešit jak to mají ostatní? To jak to máš ted neznamená že to tak budeš mít za 10 let :mrgreen: Pokud někdy chceš dítě tak uvidíš že to bude složitější, hlavně s časem :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56102
27.5.18 08:04

Jezisi. Delej co chces. Spousta zen s detmi pusti dravost. Zmeni se jim priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.18 08:11
@Mar__tanka1983 píše:
N+jak nevím, kam tím míříš :mrgreen:
Je spousta žen, které ani žádné velké (pracovní) ambice nemají a jsou naprosto spokojené jako matky, hospodyňky, a spíš než honba za penězi a uznáním, je zajímá to, aby měl manžel každý večer teplou večeři nebo aby dětem vyrobily kvalitní přesnídávku. Nebo třeba aby ušily krásné boty nebo se naučily italsky. Jen tak, protože chtějí, né proto, že je to posune dál v kariéře…
Dnešní doba je skvělá v tom, že si víceméně každý (a hlavně každá) můžeme dělat to, co komu vyhovuje.
Mě by třeba ubíjelo pořád se honit dál, výš a rychleji :nevim:
Někdo je takový odjaktěživa, někdo na to přišel v pětatřiceti, kdy zjistil, že chce radši jednoduše žít a užívat život, někdo prostě jen zpohodlní. Já se dvacet let honila jak ta kráá… (s prominutím) a co z toho? Za týden třeba skončím pod kytkama a k čemu mi budou našetřený peníze nebo vysoká pozice v zaměstnání? Však je to jen práce. Někdo v tom vidí smysl života a já mu to neberu, stejně jako ty neber těmhle „domácím putičkám“ jejich smysl života.Carpe diem, memento mori ;)
:potlesk: krasne ses rozvasnila, souhlasim :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.18 08:16
@free333 píše:
Já Ti nerozumím…

Čtu tam jen o práci, bytě, autě, barech a nevidím ani zmínku o dětech…

Přitom podle mě je život bez dětí prostě nanic, žádné peníze a cestování to nevynahradí, děti jsou nejvíc a o dětech Ty přitom vůbec nepíšeš, takže já Ti nerozumím :nevim: ;)

Taky me to zarazilo, aby pak ve ctyriceti nezjistila, ze ji zivot protekl mezi prsty, uzivani zadne, deti zadne… K cemu jsou pak penize, do hrobu si je nevezme.

Ja ti doporucuji vseho s mirou, vzdyt si buduj karieru, pokud chces, ale taky si uzivej a planuj rodinu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
27.5.18 08:20

@free333 vždyť je ještě mladá. 24. To jsem taky vymetala bary, žila prací a drahými věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
27.5.18 08:21

Vidíš to moc černobíle. Mezi urputnou kariéristkou a pohodlnou pipinou, která se fláká po barech, je ještě velmi široká škála variant, jak ženy žijí. Jestli tebe uspokojuje práce a škudlení, tak to tak dělej, je to tvůj život. Jsi ještě mladá, může se stát, že časem ten postoj přehodnotíš, teď jsi možná tak trochu oslněná sama sebou, co všechno jsi ve svém věku dokázala. Na tvém místě bych to brala jako super základ, který se ti podařilo celkem rychle vybudovat a dál se snažila život žít rozmanitěji, ne jen neustálým honěním se za něčím. Ale to si každý musí vybalancovat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 08:23
@Káťa19 píše:
Taky me to zarazilo, aby pak ve ctyriceti nezjistila, ze ji zivot protekl mezi prsty, uzivani zadne, deti zadne… K cemu jsou pak penize, do hrobu si je nevezme.Ja ti doporucuji vseho s mirou, vzdyt si buduj karieru, pokud chces, ale taky si uzivej a planuj rodinu ;)

Deti jsou nejvic? Proc myslíš? :think: Nebo jak jsi na to prisla? :think:
Ono to spis patri @free333, spatne se mi to oznacovala, ale ty souhlasíš, tak itazka vladtne patri i tobe. Jak jste prisly na to, ze deti jsou nejvic?

Příspěvek upraven 27.05.18 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40415
27.5.18 08:23
@Káťa19 píše:
Taky me to zarazilo, aby pak ve ctyriceti nezjistila, ze ji zivot protekl mezi prsty, uzivani zadne, deti zadne… K cemu jsou pak penize, do hrobu si je nevezme.Ja ti doporucuji vseho s mirou, vzdyt si buduj karieru, pokud chces, ale taky si uzivej a planuj rodinu ;)

Přesně tak, ten život utíká tak rychle…
Já jsem měla dceru brzo a pak ta práce šla i sní v pohodě, jen se musí najít něco méně časově náročné.

A vidím to kolem sebe, blíží se 35 - 40 roků, ženské mají všechno, zcestovalý svět a najednou honí dítě a už to kolikrát nejde…

A nezbyde jim nic jiného než dožít se smečkou psů, které mají místo dětí, je to smutné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40415
27.5.18 08:25
@Tichošlápek píše:
@free333 vždyť je ještě mladá. 24. To jsem taky vymetala bary, žila prací a drahými věcmi.

To je pravda, ale je to věc povahy a pohledu, spousta žen i např. @Markéta80 touží po dětech brzo, mají to tak nastavené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.18 08:29
@srpen89 píše:
Deti jsou nejvic? Proc myslíš? :think: Nebo jak jsi na to prisla? :think:
Ono to spis patri @free333, spatne se mi to oznacovala, ale ty souhlasíš, tak itazka vladtne patri i tobe. Jak jste prisly na to, ze deti jsou nejvic?Příspěvek upraven 27.05.18 v 08:26

Pro nekoho ano, ale ona je jeste mlada, ani necestuje nic, smysl zivota ma ve skudleni penez a v kariere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
27.5.18 08:30

No a když si tak spokojená, tak na co se ptáš?

Já měla taky možnost být ve vedení a mít hodně dobrý prachy, ale právě, že mě to za to nestojí. když tam vidim ty vyhořelý lidi..
je to velká zodpovědnost, sice máš prachy, ale stres a času prd..
takže vidiny, že budu oslňovat okolí jsem se v zájmu svého zdraví a pohodlí vzdala a nelituju..

ale každý to má jinak..jen mi přijde trapné napadat lidi, kteří se nehoní za nějakým úspěchem, ale užívají si život a jsou spokojení, podle mě je to dobře..a nemusíš ze všech hned dělat povaleče a vymetače barů :roll:

a druhá skupina jsou ženy s dětma, tam bych to taky spíš ocenila, když se žena stará o děti a kariéru odsune do pozadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
27.5.18 08:30
@Annne píše:
Ne, nerozumi, teda ja ti urcite nerozumim :)Robil sa vyskum v hospicoch…a vies co ludia pred smrtou najcastejsie lutovali? Ze cely zivot pracovali a nezili. Ze namiesto vztahom so svojimi blizkymi sa venovali kariere a praci. Ze im zivot unikal medzi prstami, pretoze prilis vela pracovali. Ze sa nevenovali svojim zaujmom a ludom, ktorych maju radi a ze nesli v zivote svojou cestou, ale ju zili podla noriem spolocnosti, ktora akcentuje pracu, uspech a karieru ako vec takmer najdolezitejsiu v zivote…a pritom je to vsetko tak nejak uplne inak :)

A toto je velka pravda, z toho si vezmi ponauceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný