Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@araw a druha vec je ta, ze toho uz si zakladatelka mohla vsimnout v tom podnajmu, ze takovyhle veci nedelal, a v tom pripade, s nim nemela chodit do baraku.. ![]()
@vendulaaa sice OT, ale nedá mi to - ten hlap je správně, tak se u vás mluví, nebo ti nepíše na klávesnici písmenko c?
@vendulaaa píše:
No je vidět, že některé superženy tady svými komentáři jasně dávají najevo, že absolutně neví, o čem mluví…
Třeba jsem nezažila, aby byla novostavba vymalovaná kompletně za 1-2 dny. Počínaje vnitřní omítkou… Dámy, nemáte ani páru.Taky bych Vás chtěla vidět montovat kompletní velké skříně. Tam má člověk problém to ve dvojku unést. Takže bych chtěla vidět vaše postavy… Protože my montovali skříně s manželem spolu a měli jsme to co tahat. A skříň s lepeným zrcadlem na míru táhli tři hlapi a sotva to táhli. Váží 70 kilo. Která z vás si troufá? Já ji totiž stále nemám v patře, chlapi ji nechali v přízemí…
Zapojit počítač: myslím, že tu nejde o zapojení pěti káblů, ale ono to asi bude kompletně, tudíž přivrtat někam anténu na internet, případně sehnat vhodnou střešní tašku s otvorem, na střeše ji vyměnit apod. Takže občas to chce domyslet do důsledků, co vlastně vše může být problém.
A při představě, že by mi hlap zmizel dělat nějakou „urgentní“ záležitost ke tchýni, vraždila bych!
Ehm, jakou anténu? Pokud si objednáš někde připojení k internetu, tak potom ti to namontujou i s anténou.
A asi tě to překvapí, člověk ví, kolik to je práce a proto se nedá dělit na ženskou a mužskou
Takže zrovna počítač určitě nebude o montování antény
Protože to není jako anténa na TV ![]()
@araw píše:
No jak kteří. Můj manžel v klidu vyluxuje/vytře, umeje nádobí. My si doma práci nedělíme, děláme ji společně.
Taky ![]()
Zakladatelko,
mě se naopak líbí, že mamce pomáhá. To je moc hezké a dokonce to považuji za zcela normální. Obávám se, že spojuješ dvě věci dohromady, které spolu nesouvisí. On neupřednostňuje mámu před tebou, on z nějakého důvodu nemá sílu/chuť dané věci dodělat. To ale s tchýní nemá nic společného. Máš vztek na muže a otáčíš ho proti tchýni a výsledkem je, že ztrácíš objektivitu.
@wildcherry píše:
@lukresia Žena vyruší manžela sledujícího fotbal: „Můžeš opravit světlo na chodbě? Dlouho nesvítí.“ „Teď? Mám snad na čele napsáno Elektrikář?“ „A co dveře u ledničky? Nedovírají.“ „Cože? Mám snad na čele napsáno Opravář ledniček?“ „Tak aspoň oprav schody, můžu se na nich zabít.“ „Mám snad na čele napsané tesař – OBI? Mám toho dost. Jdu do hospody, tam bude klid.“
Po pár hodinách v hospodě začne hlodat svědomí. Vrací se domů a kouká. Schody opravené, světlo funguje. Vezme si pivo z lednice, je opravená. Říká manželce: „Teda, jsi fakt dobrá. Jak jsi to všechno dokázala?“ „Já ne, seděla jsem venku a brečela. Kolem šel jeden mladík a ptal se, proč brečím. Tak mu to povídám a on na to, že to všechno opraví, když se s ním buď vyspím, anebo mu upeču buchty.“ „A jaký jsi mu upekla?“ „Mám snad na čele napsáno Dr. Oetker?“![]()
![]()
![]()
@araw neboj, vím jak vypadá anténa na internet a kupodivu jsme si ji dávali sami. Takže to klidně může být o montování antény. Třeba. Při stěhování jsme si tohle vše dělali sami, poskytovatele jsme neměnili, tak jsme ani firmu nevolali. A věř, že když jsme se vloni stěhovali dvakrát, tak v tomto opravdu vím, jak co vypadá.
@vendulaaa píše:
@Regina Hero píšu z mobilu a mám na to tlusté prsty
jo tak to jo… já jsem už přemýšlela, kde asi se takhle chlapům říká a jaké to může být nářečí
![]()
@stříbřenka píše:
@Jemys ja sem taky napsala, ze bych na to nekoho zavolala.. ale psat tady, ze je zakladetelka ufnukana a jen si stezuje, a ze co na tom je, udelat si to sama, ze nektere si to delaj bezne sami, tak to je trosku dost.. kazdej to mame asi doma jinak, jednou dvakrat nereknu ani slovo, a zaridim si to, ale pokud se to opakuje dokola, tak chapu, ze ji jde o princip.. a nektery komentare byli opravdu hrdinsky, ona zada o radu a misto toho slysi, at prestane brecet a jde si to udelat..
ALe vždyť ty taky píšeš, že by sis to udělala sama, tak o co jde??? Ano, ona žádá radu, ale ty píšeš co samý, co my - udělala bych si to sama. Asi dokola se to neopakuje, píše o 14 dnech, že ho upomíná, tak je možný, že toho měl víc v práci a víc na něj tlačila tchyně. Je lepší jí napsat, že chlap je hajzl, ať pere v ruce další měsíc než se vrátí ze služebky??? Jasný, že jí každá napíše, ať si to zařídí sama
@vendulaaa píše:
No je vidět, že některé superženy tady svými komentáři jasně dávají najevo, že absolutně neví, o čem mluví…
Třeba jsem nezažila, aby byla novostavba vymalovaná kompletně za 1-2 dny. Počínaje vnitřní omítkou… Dámy, nemáte ani páru.Taky bych Vás chtěla vidět montovat kompletní velké skříně. Tam má člověk problém to ve dvojku unést. Takže bych chtěla vidět vaše postavy… Protože my montovali skříně s manželem spolu a měli jsme to co tahat. A skříň s lepeným zrcadlem na míru táhli tři hlapi a sotva to táhli. Váží 70 kilo. Která z vás si troufá? Já ji totiž stále nemám v patře, chlapi ji nechali v přízemí…
Zapojit počítač: myslím, že tu nejde o zapojení pěti káblů, ale ono to asi bude kompletně, tudíž přivrtat někam anténu na internet, případně sehnat vhodnou střešní tašku s otvorem, na střeše ji vyměnit apod. Takže občas to chce domyslet do důsledků, co vlastně vše může být problém.
A při představě, že by mi hlap zmizel dělat nějakou „urgentní“ záležitost ke tchýni, vraždila bych!
NO tak, pokud si to četla celý, tak malovala sama zakladatelka. Proto to většina nechápe, že jí nevadí vymalovat, ale je jí zatěžko přidělat prkýnko, ať si v klidu uleví. A počítač??? To nemyslíš vážně, že. Já teda bydlím skoro na samotě, ale počítač mi tu zapojili frajeři od internetu - takže nějaký vrtání a shánění tašek mne nechávalo chladnou
@Jemys ale četla jsem to celé, možná si přečti ještě jednou to moje - to nemyslím ve zlém. Prostě těch možností, proč s těmi jednotlivými nedodělky může mít zakladatelka problém, je hodně. Jen se nad tím zamyslet. S tím pc - ano, udělá jí to firma. Ale pokud nemění poskytovatele a jen se stěhuje, nevidím důvod volat technika. Obzvlášť, když chlap slíbí, že to udělá. Jasně, může mít problém úplně v něčem jiném. Nevím. Já se nad tím celým jen zamyslela asi trochu víc než ostatní.
Malování jsem zmínila jen proto, že v průběhu diskuze někdo psal (netuším už kdo), že vymalované je za 1-2 dny. To je u novostavb opravdu obdivuhodný výkon při započtení penetrace a 2-3 vrstev barvy. A jednom člověku na malování… Tím jsem chtěla poukázat na to, že tu zakladatelku hodnotí i lidé, kteří o novostavbách, potažmo barácích, práce na nich - ví úplné houby.
@vendulaaa Tak to nevím, nám týpci od internetu měřili i signál, ať vědí kam dát anténu, takže bych technika volala i při stěhování ![]()
@Jemys no u nás si to změřil manžel sám, není to tak těžké, ale já sama bych to neuměla
No, ja ziram…
Chlap misto, aby pomahal doma, kde ma male decko, tak pomaha mamince a jeste je to je vlastne frajer…
A zenska je neschopna, ze neumi primontovat pracku ci co… ![]()
Ja bych ji taky nemontovala! Pokud se ona stara non-stop o dite, v noci k nemu vstava, uklizi na baraku ten bordel po stehovani a montovani, tak ma urcite prace delat chlap.
My jsme teda s byvalym meli hrozny vztah, ale on spravoval, maloval a srouboval, ja uklizela po nem bordel ![]()
A nevim, co tady jste za Supermanky a Borky stavitelky v jednom, ale ja teda neumim zapojit pracku ani pocitat, neumim sroubovat a vlastne ani nepoznam sroubovak
Nevadi mi to, cely zivot jsem se bez toho obesla…
Co teda ale zakl. nechapu je to jeji prani v ruce. Proboha! Zavolej si k tomu nejakeho fesaka a manzelovi neper, treba mu to dojde ![]()