Ruské děti a výchova

2031
14.8.21 20:49

Ruské děti a výchova

Prosím, berte to opravdu jako téma pro pousmání, měla jsem skvělou kamarádku původem z Ruska a proti Rusům opravdu nic xenofóbního nemám.

Zajímalo by mě, jakou máte zkušenost nebo vysvětlení pro chování ruských dětí k ostatním? Už se nám to s mužem stalo v ČR i zahraničí tolikrát, že to nemůže být náhoda. Tak třeba dnes…tříletý syn se zařadil do fronty, čekal na hřišti na sjížděcí pomu. Starší holky si ji neustále podávaly mezi sebou, až jsem musela zasáhnout, že se snad všicbni vystřídají a to v pořadí, v jakém přišly. Jindy syn seděl na houpačce, přihnala se ruská holčička a chtěla ho s houpačky srazit, že teď se houpe ona. O rvaní se o hračky ani nemluvím (stalo se i to, že táta ruského chlapečka rval hračku z ruky synovi, i když byla jeho vlastní).

Je tu nějaký znalec, který by mi mohl osvětlit, jestli se ruské děti vychovávají stylem „urvi, co můžeš“? Samozřejmě míváme potyčky o hračky (ale u mladších dětí) i s jinými dětmi, ale rodiče do toho obvykle nějak zasahují, a neřekla bych, že je toho tak moc. V podstatě jsme se vždycky s každým normálně na pohodu dohodli, až na tyto případy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
14.8.21 20:53

Takovou zkušenost nemám, setkávám se s Ruskami často, u nás na hřištích se po vybíjí dost a děti mají v pohodě, spíš se drží v nějaké svojí skupince. Kamaradka na základce byla taky Ruska, moc hodná holka, chování lepší než většina třídy. Naopak se spíš setkavam s českými dětmi, co neví, že hřiště nepatří jen jim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
14.8.21 21:01

Často se setkávám s tím, že ruské (nebo ukrajinské, já to nepoznám) děti, kluci teda, jsou jaksi agresivnější, samé střílení a řev. Přijde mi, jako by u nich bylo obvyklejší dívat se na nějaké akční filmy. U holek jsem si žádných rozdílů nevšimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
14.8.21 21:06

Jednou jsem se setkala s tim, ze se ruska holcicka ve 3. tride smala spoluzakovi za to, jak vyslovuje nejake anglicke slovicko. Ucitelka si rodice zavolala do skoly a ti ji obhajovali, protoze, cituji: “Je chyba toho chlapecka, ze to nevi a rekl to spatne.” Spis bych ale rekla, ze se jednalo o selhani jednotlivce nez cele skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8733
14.8.21 21:10

Já takovou zkušenost nemám. Na hřišti potkáváme dvě ruské rodiny a obě v pohodě, děti si korigují líp než kdejaký Čech…měla jsem spolužáčku z Ruska a taky v pohodě. Ono je to všechno o konkrétním člověku, ne o národnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.8.21 21:18

U nás jsou dvě děti, jedno je ze smíšeného páru, kdy tatínek Rus není. Oba jsou to kluci a jsou hodní. U nás nejvíc řádí echt čeští kluci a pak ty tmavolící. A taky ne všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
14.8.21 21:23

Jsem z Prahy 13, naše spádová škola má přezdívku „malá Moskva“, no nebudu to rozebírat ale občas mě fakt štvou, ale nemohu je házet do jednoho pytle, najdou se mezi nimi i slušní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
15.8.21 09:49

Děkuji za příspěvky, tak holt asi máme spíš nějakou smůlu. Já bych taky řekla, že je velký rozdíl mezi normálními Rusy a takovými těmi nafrajeřenými zbohatlíky, což bude pak problém u těch dovolených :)

Ráda slyším, že to byla jen výjimka. Ty děti včera nebyly zlé a ani divoké. Jen mi přišlo, že absolutně nerozumí konceptu, že by se měly střídat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.8.21 10:44

To mi vysvětluje, proč nás občas lidé považují za Rusy. Nebude to ani češtinou, kterájim tu zní podobně jako ruština, ani mým slovanským ksichtíkem, ale chováním mého potomka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
25.2.22 15:48

Ruska vychova no aktualni tema… Moje zkusenost je, ze jsou velmi sebestredni, cilevedomi. Samozrejme chovani je celkove o jednotlivci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
25.2.22 15:53

Já znám řadu blbek a jsou to Češky…co z toho vyvodit?
Asi tak.
Nejhorší děti mi přišly před 20 lety americké…dnes- jakékoli.
Mmch. Briti nás třeba nerozlišujou od Poláků, jsme prostě Polish, řeč se jim zdá stejná.

• Citovat
  • Upravit
529
25.2.22 16:02

Tak každý národ má jistě jiný styl výchovy, ale o tomhle to ani tak není.
Ale opravdu my Češi jsme klidný, flegmatický, necílevědomý a né moc sebevědomý národ. Jinde mají opravdu více temperamentu, správné drzosti a průbojnosti.
Co si budem, ale když dáš stejnou příležitost Ukrajinci, Rusovi, Němci, Američanovi a Čechovi z ostatních budou úspěšní podnikatelé, lékaři, právníci a z Čecha dělník ve fabrice. A možná i línej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
25.2.22 16:32

@dracula-s

Ja jsem delavala vedou ci na mezinarodnim tabore pro ceskou skupinku deti a co je tedy rozhodne specificke a ma na svedomi vychova je rozhodne davka sarkasmu, cernyho humoru a sexistickych poznamek. To jako ostatni deti moc nepobirali a nase deti si zas neuvedomuji, ze to muze na nekoho pusobit vulgarne a muze to nekoho urazit a 13lete holky pusobily svym vystupovanim jak nehorazne kokety. Byla jsem na to i neprimo upozornena od ostatnich vedoucich, ktery proste nepobirali, ze to je urcity styl humoru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
25.2.22 16:36

Mně je spíš líto, jaký tyhle děti mají styl výchovy, občas pro inspiraci narazim na youtoube na ruské školky, sice ty děti perfektně zpívají, hrají na nástroj, tancují, ale je to jen dril, dril a zase dril. Co z toho dětství mají..a to samé dělá čína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová