Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LadyLada no já na ty gaťky nedám dopustit, jak jsem psala - mám je už strašně let, pořád vypadají výborně, materiál drží, prostě super. Až jednou odejdou, tak pořídím znovu ty samé. Jinak ohledně chytání - papíry pořídím asi tak jak tak, aby mohl chytat mladý - chytá chlapovi rybičky
a neumim si představit, že budu jen tak sedět doma.. za 3 týdny máme s chlapem celý volný víkend, doufám, že budu moc vyrazit.. ![]()
@LadyLada píše:
Tak a potřebuji konfrontaci!Co byste použili při lovu na mírně tekoucí řece, pokud byste chtěli lovit na plavanou se splávkem kaprovité ryby? Myslím komplet navázání udice - co nejjednodušší. No a ryby k lovení: tloušti, kapři,… to je v podstatě jedno, spíš mi jde o takové první seznámení s vodou a technikou, ale abych zase nebyla úplně mimo mísu. Nějakou představu mám, jen ji chci s vámi zkušenými konfrontovat![]()
takhle jsme chytali s dědou - obyč malý splávek, jeden dva bročky, háček
vlasec co nejmenší - já tedy chytám na pletené šňůry, i 0,10 Ti unese pořádnou rybu., a kolínka nebo třešně (mmchdm, tehdy můj nejoblíbenější způsob lovu, protože se pořád přehazovalo
). Hele, dlouho jsem takhle nechytala, když nezapomenu, tak se schválně zeptám chlapa, co by a jak by. Protože on na řece vyrostl ![]()
Příspěvek upraven 03.04.14 v 08:08
@martina.se píše:
@LadyLada tak doufám, že Ti padnou a budeš stejně spokojená jako jáJá mám po první kontrole, kdy se téměř nic neukázalo, takže ještě příští týden a uvidí, zda vůbec budu kupovat povolenku
snad jo.. Jinak očkovaná jsem, ale díky těhotenství mi to asi propadne - měla jsem jít teď v létě
My taky ještě povolenku nemáme
Něják není vůbec čas
My jenom po večerech slintáme u Mrku ![]()
@orionk píše:
My taky ještě povolenku nemáme![]()
![]()
Něják není vůbec čas
My jenom po večerech slintáme u Mrku
@LadyLada píše:
Tak a potřebuji konfrontaci!Co byste použili při lovu na mírně tekoucí řece, pokud byste chtěli lovit na plavanou se splávkem kaprovité ryby? Myslím komplet navázání udice - co nejjednodušší. No a ryby k lovení: tloušti, kapři,… to je v podstatě jedno, spíš mi jde o takové první seznámení s vodou a technikou, ale abych zase nebyla úplně mimo mísu. Nějakou představu mám, jen ji chci s vámi zkušenými konfrontovat![]()
Já bych si vzala na kapříky feeder
Ale to jsem ti moc nepomohla… Jinak když jdu s feederem a chlap na plavačku, tak chytá : kmenový vlasec tak 0,16 a návazce 0.09-0.12… klasicky návazce jen na očko… No a háček 14 a 12… No a na háček kuku a jednoho červíka.
@martina.se píše:chlap už ji má od ledna - ale chytat zatim nebyl, není čas. předpokládám, že vyjede o víkendu. Ovšem u nás problém - hladina přehrad hrozně klesla, olešná je dole tak o 2 m, takže místa, kde jsme chytali, už nejsou atd.. no pěkně napytel
U nás to samé Labe… Je dole teda pořádně… No lepší než vloni záplavy
![]()
@orionk píše:
U nás to samé Labe… Je dole teda pořádně… No lepší než vloni záplavy![]()
jako to jo, jenže u nás lidi právě místo po cyklostezce courají po té spodní odhalené části, chodí tam venčit psy a pod.. takže absolutně napytel ![]()
@orionk No a splávek a zátěž?
Jsem zvědavá jak u nás. Jak marodíme, dlouho jsem u řeky nebyla ![]()
@LadyLada píše:
@orionk No a splávek a zátěž?Jsem zvědavá jak u nás. Jak marodíme, dlouho jsem u řeky nebyla
Splávek na mírně tekoucí tak 3,4g… A dovážit malýma olůvkama… No a nebo hodně chytá anglána ![]()
@martina.se Tak to máš krásné vzpomínky
No jsem na sebe zvědavá. Mám připravený klouzavý anténkový splávek, dělenou zátěž, tj. 2 až 3 broky. Popř. jen jedno olůvko zafixované gumičkami, ale to se asi do tekoucí vody moc nehodí, co? Návnadu asi chleba, si říkám, jak se tam krmí pořád kačeny, tak jsou ryby na pečivo zvyklé
Kolínka bych také mohla uvařit. Háček mám o velikosti 12 - 14, vlasec 0,2 mm, popř. návazec 0,16 mm. Nevím ale, jaká tam může být hloubka - no bude to zajímavé. Obávám se, že až poprvé vyrazím k řece, bude to u té naší cyklostezky s hřištěm pro děti docela zajímavá exhibice
Pro malého si zaplatím hlídání a vezmu jej s sebou, ať z toho také něco má - no, ono by to stejně ani jinak nešlo.
Jo a mám ještě jeden ne moc chytrý dotaz. Z dětství se pamatuji, že jsme na mimopstruhovou vodu mohli až od 1.4. Teď ať čtu rybářský řád jak ho čtu, žádné takové omezení nenacházím. Je to možné, nebo nečtu pořádně? Naštěstí už je dnes 3
, ale stejně mi to pořád vrtá v hlavě.
@orionk Aha, tak největší mám na 3 g, tak to teda ještě něco přikoupím. A co to je anglán? Jako anglický splávek? Vyhledavač mi vyplivl Wagglery - to je ono?
@LadyLada na MP a termín Ti neřeknu - my tu máme spešl stanovy, takže těžko říct. Celý Frýdek je soukromý a na obou přehradách, nově i rybníku a řece, platí extra podmínky. A klasické podmínky celosvazové nemám. ![]()
co se týče toho navázání, jak mladá jsem měla splávek na pevno, 1-2 bročky (dle velikosti splávku, když bylo brčko, tak jen 1 pidi), fixované gumičkama to tedy nebylo, velikost háčku Ti fakt nepovim
my měli totiž ještě „náhon“ od řeky, vedl vedle chaty, takže jsem seděla na molu, nahazovala, chytala
Vzpomínky fakt super, my měli nádherný dětsví.
Co se týče Tvého návazce, nedávala bych tam jedno olovo, a le ty bročky - už jen proto, že není problém přidat, ubrat - třeba vyzkoušet zátěž na místě
Hloubku vždy zkoušíme přes olůvko - tedy u pevného splávku ![]()
@LadyLada píše:
@orionk Aha, tak největší mám na 3 g, tak to teda ještě něco přikoupím. A co to je anglán? Jako anglický splávek? Vyhledavač mi vyplivl Wagglery - to je ono?
jj to je ono anglický splávek- waggler ![]()
@LadyLada píše:
@martina.se Tak to máš krásné vzpomínkyNo jsem na sebe zvědavá. Mám připravený klouzavý anténkový splávek, dělenou zátěž, tj. 2 až 3 broky. Popř. jen jedno olůvko zafixované gumičkami, ale to se asi do tekoucí vody moc nehodí, co? Návnadu asi chleba, si říkám, jak se tam krmí pořád kačeny, tak jsou ryby na pečivo zvyklé
Kolínka bych také mohla uvařit. Háček mám o velikosti 12 - 14, vlasec 0,2 mm, popř. návazec 0,16 mm. Nevím ale, jaká tam může být hloubka - no bude to zajímavé. Obávám se, že až poprvé vyrazím k řece, bude to u té naší cyklostezky s hřištěm pro děti docela zajímavá exhibice
Pro malého si zaplatím hlídání a vezmu jej s sebou, ať z toho také něco má - no, ono by to stejně ani jinak nešlo.Jo a mám ještě jeden ne moc chytrý dotaz. Z dětství se pamatuji, že jsme na mimopstruhovou vodu mohli až od 1.4. Teď ať čtu rybářský řád jak ho čtu, žádné takové omezení nenacházím. Je to možné, nebo nečtu pořádně? Naštěstí už je dnes 3
, ale stejně mi to pořád vrtá v hlavě.
Mimopstruhovky nemají omezení…Teda u nás ne, chytá se celoročně ![]()
@orionk píše:
Mimopstruhovky nemají omezení…Teda u nás ne, chytá se celoročně
v tom my jsme spešl - u nás to třeba omezený je oboje - my zahajujem taky až 1.4…