Rybaříte některá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1013
14.11.14 14:23
@LadyLada píše:
Individuální přístup je k nezaplacení :)

No to mi povídej. Ještě že si dokážu vybavit, jak a co mně v tom prehistorickém období naučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
10.6.15 09:52

Ahoooj, poprosím Vás, myslím, že jsem tu správně. Jako menší jsem rybařila s tátou, máme rybníček i řeku kousek od domu, chodili jsme tam vždy pod most. Tenkrát načerno :D
Veškeré vybavení mám, jen nemám tušení, jak si mám zařídit nějakou tu povolenku?
Skládají se nějaký testy?? :mrgreen: 8o 8o
Když Vás budou někde kontrolovat na rybách, stačí Vám zákl. vybavení nebo chtějí nějaký spešl?

Díky moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
10.6.15 10:20

@Zirafka11 potřebuješ rybářský lístek, který ti vystaví obecní úřad (na 10 let za 500,–, pokud se nepletu), povolenku ti pak vystaví správce revíru po složení zkoušek - písemný text a zaplacení všech možných a nemožných poplatků… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.15 10:50

Ahaaaa, takže si musím vyhlídnout kde budu chytat a podle toho zaplatit? Aha aha… je to docela složité, co? :(

• Citovat
  • Upravit
1163
10.6.15 10:52
@Anonymní píše:
Ahaaaa, takže si musím vyhlídnout kde budu chytat a podle toho zaplatit? Aha aha… je to docela složité, co? :(

Omylem jsem zaškrtla anonymitu, pardon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.6.15 11:24

Nemusíš si vyhlídnout, kde budeš chytat, to ti určí místní rybářský svaz, kde budeš mít potom vypsáno, kde jsou revíry. Ty, které tam vypsané nebudou, tak jsou buď soukromé nebo např. městské a potřebuješ spešl povolenku.
Nějaký testy se před vydáním lístku skládají. Obsahuje to znalost ryb, návnad, technik lovu a předpisů.
Vybavená nemusí být spešl, ale předepsané je. Pruty, návnady, podběrák, vezírek a dál nevím, to už bych musela houknout na manžela :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4624
10.6.15 11:39

@Zirafka11 Ahoj. Koukla jsem do profilu, takže jedná-li se o místo zde uvedené, budeš potřebovat povolenku pravděpodobně na celý Jihočeský kraj, cena 1400 Kč. Navíc je třeba zjistit, zda-li je řeka (respektive revír) pstruhové nebo mimopstruhové pásmo - rovněž ten rybníček. Domnívám se, že obojí by mohlo být mimopstruhové, pak by ti stačila jen jedna povolenka (na každé pásmo musí být zvlášť).
Dále, jak už uvedla Radka, rybářský lístek, ten stojí 50 Kč/rok a kupuje se ve třech variantách.
Dále úhrada členského příspěvku, myslím 400 nebo 500 Kč/rok.
Dále nějaký administrativní poplatek při úplně prvním vydání povolenky 200 Kč.

Postup je takový, že dojdeš na místní rybářský svaz (seznam najdeš na netu) a zeptáš se, jak je to se zkouškami, resp. podmínkami s vydáním povolenky. Mohou být ještě povinny brigády, popř. poplatek, nebo u některých organizacích jsou ženy a děti brigád zproštěni. Testy se někde dělají jen 1× ročně, ale to snad nebude problém ČB, tj. že je bude možné udělat kdykoli :nevim: Tam ti také dají rybářský řád, ve kterém najdeš vše, co je třeba znát ke zkouškám, vč. povinné výbavy. Také tam jsou míry ryb, doby lovu aj. a seznam revírů, kde si ověříš, zda-li revíry, na kterých plánuješ chytat jsou pstruhové či mimopstruhové. Znát potřebuješ především ušlechtilé ryby a takové ty, co se často vyskytují. U každé organizace probíhají zkoušky jinak, tak se toho neboj, důležité je se seznámit s RŘ, vědět základní věci a co kde najdeš a hlavně, co máš hledat!
Po splnění testu, popř. brigád, zajdeš na městský úřad, kde ti vydají rybářský lístek, pak se vrátíš na organizaci, kde ti dají povolenku a členský průkaz.
Co se výbavy týče, musíš mít metr, vyprošťovač háčků, podběrák (ten snad už ani být nemusí), vezírek a je jasné, že se chytá na pruty :)
Kdyby něco, klidně písni do SZ, jsem ze stejného kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
10.6.15 12:07

Mockrát Vám děkuji… obvolám nebo to obejdu a uvidíme co mi řeknou. :)
Chci právě třeba s dcerkou jít někdy si sednout k řece a chytat, ale takové obštrukce s tím. :D
:jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.6.15 12:44

@Zirafka11 njn, papíry třeba. je základní výbava, kterou mít musíš, jak už bylo psané výše, pak papíry - ryb. lístek - je na 10 let, zajistíš si ho na místním úřadu (měú a pod), potom musíš složit zkoušky, dostaneš se do místní organizace, koupíš povolenku, členský příspěvek (400 kč ročně) a někde odděláš, jinde zaplatíš brigády (ženy mají ve spoustě míst vyjímku, že se na ně brigády nevztahují, ale třeba u nás smolík, 600 kč ročně :zed: pak už jen návnadu, nástrahu a hurá k vodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.6.15 12:47
@Anonymní píše:
Ahaaaa, takže si musím vyhlídnout kde budu chytat a podle toho zaplatit? Aha aha… je to docela složité, co? :(

povolenku kupuješ pro celý kraj, např u nás MS kraj. Jen pozor na to, co jsou a nejsou soukromé revíry - ale soupis máš vždy v dokladech. U nás jsou třeba 2 nádrže - olešná a Baška, ty jsou soukromé pro Frýdeckou organizaci, takže Ti, co mají povolenku Ms kraje, tam nemůžou - tedy můžou, ale musí si dokoupit místní povolenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
10.6.15 14:32

Díky díky, jediné proč váhám je, že se bojím těch testů… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.6.15 14:40

Ty dal i můj manžel :lol: Ale já myslím, že říkal, že to nebylo nějak moc přísný :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
10.6.15 14:50
@Zirafka11 píše:
Díky díky, jediné proč váhám je, že se bojím těch testů… :D

já je dělala minulý rok… to zvládneš, není se čeho bát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
11.6.15 08:39

@Zirafka11 Znát to musíš, abys nepřišla o papíry. Můžeš se trénovat třeba tady: http://www.rybsvaz.cz/?…
Testu a lovu zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.12.15 23:57

Těhotné rybářky

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli jste rybařily, když jste byly těhotné? Pokud ano, do kterého týdne? Já jsem také rybářka a zrovna nedávno jsem nad tím přemýšlela. Má cenu si kupovat povolenku, když pak budeme plánovat miminko :-D? Zatím nic neplánuji, takže na tento rok už mám zařízeno. :-)
Děkuji za odpovědi. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová