Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice hele, to není výprava na měsíc (ani na Měsíc)
a jinak bílý šum a gymnastický míč..úžasné vzpomínky na jeden celý rok našeho života
u vás taky? ![]()
@LennaZS To jsi ty na tý profilovce? Jestli takhle vypadáš po třech dětech, tak obrovskej respekt!!!
@j.a.n.i1 píše:
@Regina Hero Ale fuj tyi když mi to připomíná dopis mého tou dobou cca 9 letého bratra (čuník přímo ukázkový) z tábora, kde psal, že se bojí sám v chatičce, jelikož jeho 3 spolubydlící odvezli do špitálu s úplavicí…
Bozatko, chudacek malý ![]()
@Lutonka Tak zrovna klid v pelíšku bych tam viděla v pohodě, neb ve větší skupině vždycky někdo to jídlo až do pelechu dokulí… s odsáváním už by to bylo horší, to je fakt.
@Katka87 ano, jsem to já. Děkuji moc, ale podotknu..nic není mojí zásluhou. Ani ň. Čistě jen geny
![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Lutonka Tak zrovna klid v pelíšku bych tam viděla v pohodě, neb ve větší skupině vždycky někdo to jídlo až do pelechu dokulí… s odsáváním už by to bylo horší, to je fakt.
Klid v pelíšku ve stanu v parnym létě s hromadou lidí kolem, kteří se baví, pijou, klábosí a já tam za nima nemůžu?
Tak to bych se určitě rozkojila raz dva
![]()
@Katka87 a když mrknes do mého posledního denicku, tak tam mám fotky a tak vyschla už tam nejsem. Toto bylo v mém nejvykojenejsim období, kdy jsem vážila na 175 cm asi 50 kg..no nic hezkeho ![]()
@Svistice To snad ne?
Vždyť psala, že tam jedou autem a budou připraveni v případě problému odjet. I kdyby to bylo přes celou ČR, tak to miminko bez kapek do nosu nebo odsávačky nudlí 3hodiny fakt přežije
![]()
@Lutonka píše:
@Svistice To snad ne?Vždyť psala, že tam jedou autem a budou připraveni v případě problému odjet. I kdyby to bylo přes celou ČR, tak to miminko bez kapek do nosu nebo odsávačky nudlí 3hodiny fakt přežije
![]()
no miminko jo, ale některé maminky by to přežít nemusely ![]()
@LennaZS tak teď jsi mě zabila ![]()
@Regina Hero
přirozený výběr XD
@Svistice Děkuji moc ^^
no běžně na bitvy taháme docela dost věcí takže já prostě akorát vyměním bojovou výbavu za miminkovskou výbavu, takže na tom možná ještě vydělám XD XD
spaní mám, odkládání přes noc tedy také, přes den buď deka nebo šátek nebo koš, to by snad také šlo, jídlo tedy vyřeším až jak budu vědět, že zvládám nebo nezvládám kojit, přebalení chci hlavně papírové ale vezmu i látkové a jednorázové podložky vezmu, to koupání, voda tam je čistá a dobrá, tak když tak se dá lehce ohřát a umýt mimi ![]()
lékárničku tedy zajistím, ta je určitě potřeba ale co mě nenapadlo je opravdu když tak zjistit, kde je nejbližší dětská pohotovost, to je skvělý nápad, kdyby cokoliv.
co se týče jídla pro mě tak se naopak vaří kvalitně, vaříme dobová jídla takže zeleninové husté polévky, vejce, pravé máslo, domácí chléb, pečené maso na ohni a podobně :3
@Lutonka aha, no to je jiná :/ to už musím trochu doufat, že to půjde, je mi jasné že s krvavýma bradavkama, zoufalá, že mimi nepapá atd bych asi na bitvu vážně myšlenky neměla :/
ale s tím pelíškem, to je individuální, mě je třeba moc příjemné, když se zavrtám do kožešin, dám si jednu pod hlavu, koukám jen pootevřeným vstupem na oheň a poslouchám jak přátelé krásně zpívají staré písně :3 to je hrozně krásný pocit <3
@LennaZS je pravda, že vypadáš úchvatně! a miluji tetování ^^ to moje poslední ještě není dodělané, když jsme udělali půlku tak jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem dál už nechtěla riskovat ![]()
@LennaZS píše:
@Svistice hele, to není výprava na měsíc (ani na Měsíc)a jinak bílý šum a gymnastický míč..úžasné vzpomínky na jeden celý rok našeho života
u vás taky?
Vím, kolik toho táhneme jen na blbý víkend na chatu nebo k babičce. Dítě mělo (pravda, byly v tom i pleny) jednu velkou sportovní tašku, já z mužem jsme se zabalili do jednoho baťohu.
Když jsem si řekla, že tolik krámů nepotáhneme (hlavně co se týče hadrů), tak ještě první večer jsem dítě třikrát komplet musela převlíct (čímž jsem vyplýtvala všehchny mikiny, prala v ruce a modlila se, at to do rána na kamnech uschne). Když jsme jednou nevzali lékárnu, kluk dostal u babičky rotaviry a já sháněla v sobotu otevřenou lékárnu a nechala tam litr za blbosti typu digi teploměr, smectu, rehydratační roztok, dětská antipyretika… ![]()
Gymanstický balon byl aktuální těch 6 kolikových týdnů. Dokud jí to nepřešlo, tak já i chlap jsme odmítali vytáhnout paty z domu po 5. hodině odpolední, kdy spolehlivě začínala své vystoupení a končila po 10. večerní, občas si střihla i noční výstup.
A to to bylo druhé dítě, takže jsme to nesli (v porovnání s např. s příbuzenstvem na návštěvě) naprosto stoicky.
Cesty v autě taky byly jednu dobu výživné, stavěli jsme co 15 minut, protože strašně ječela - vytáhnout ze sedačky, nechat trochu protáhnout, pomazlit, případně pocucat prso, zase přikurtovat a zase kousek popojet…
Ne, nejsem zastánce přílišného cestování s miminy, vím, co dovedou a já se mám moc ráda. ![]()
@Svistice díky Bohu za to, že mě to ani u jednoho z mých čtyř dětí nepotkalo… a díky i za mé „cestovatelské“ děti, které většinou v tom kojeneckém a batolecím věku usnuly s nastartováním motoru auta…
@Shana Kušuj, teď jsi mě úplně navnadila, že bych jela hned někam pod stan
Už aby bylo jaro!! To naše kamikazdze mladší (nyní 9m) to bude muset zvládnout. Respektive my s ním. Stačilo, že jsem měla zabitou minulou sezónu ![]()
@zLevaDobrý píše:
Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli jsem šílená nebo ne.Chtěli bysme jet s manželem a naším tříletým a teď i dvouměsíčním miminkem pod stan.Opravdu jen na krátko,třeba na 2-3 dny.Jen tady v ČR.Spalo by miminko v tašce pro miminka na karimatce a o stravu je postaráno,plně kojím,kočárek a vše co je třeba pro miminko bych měla sebou,protože nejedme nikterak daleko jen asi 100 km od bydliště.Stan máme opravdu kvalitní.Jen se chci zeptat jsem šílená nebo jsem normální?Nechci to lámat,ale nechce se nám sedět doma,když je venku tak krásně a minulý rok jsme prožili tak nádhernou dovolenou pod stanem.Napiště své názory nebo zkušenosti.Díky.
Uplne v pohode, kamaradka taky brala sveho prcka pod stan:-) S nasim ditetem taky jezdime kamkoli, protoze je to naprosto spokojene zlaticko. Takze s nicim nemame problem. A hlavne my pod stan nejezdime, ale jinak..kde koli se ubyutovat zadny problem, cestovni postylka, veci, sup a jedem ![]()
@Regina Hero píše:
@Svistice díky Bohu za to, že mě to ani u jednoho z mých čtyř dětí nepotkalo… a díky i za mé „cestovatelské“ děti, které většinou v tom kojeneckém a batolecím věku usnuly s nastartováním motoru auta…
Presne tak ![]()