Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak jak tu někdo zmínil, dokud se vejde dítko do fusaku, tak toje ideální „spacák“. Na berana v manžestru nedám na stanování dopustit ![]()
@Ell-Chmell : repelent pouzivame, sehnala jsem nejaky udajne prirodni…ale na vetsi dite asi muzes i normos…ale jsme mimo CR, kde teoreticky od komara muze neco oskliveho chytnout, navic na nekterych mistech jsou jich mraky. V Cechach bych si davala bacha asi vic na klistata.
@Roker píše:
Takovy Maly princ na hraskuajeste klimatizaci, aby nedostal rymicku?
tak od země jde zima, vím o čem mluvím
Za mě je lepší mít víc vrstev pod sebou, než se pak navlíkat jak pumpa ![]()
To je naprosto v pohodě. Obléknout adekvátně, my byli minulý týden, děcka 5, 3 a necelý rok měli jen pyžamo a byly zpocené, my spaly jen v triku. Takže podle toho, jaká bude noc.
Když jsme byli poprvé s tehdy osmiměsíční prvorzenou, tak jsem i navlíkla a dala ještě do fusaku
No v noci nebylo vyloženě vedro, ale přehnala jsem to
Děcku bych dala nafukovací matraci nebo něco lepšího na spaní, to je jasný. A nám teda děcka ze spacáku vylézají (i spící
), takže je tím jen přikrýváme. A když je chladnější noc, tak to řeším taky spíš oblečením.
@Yasminn píše:
tak od země jde zima, vím o čem mluvím![]()
Za mě je lepší mít víc vrstev pod sebou, než se pak navlíkat jak pumpa
Tak pod to se taky podepisuju.
My jezdíme s prckem od jeho šesti týdnů. Teď jsou mu tři a jedeme za týden pod stan. Beru mu sebou vždy matraci z postele a spacak. spí normálně v pyžamu jako doma.
Já bych dospod doporučila tu izolační karimatku (alu…něco
) a na to je skvělá ta samonafukovací karimatka. Je lehká, snadno přenosná a přitom měkká, izoluje a příjemně se na ní spí ![]()
a co se týče komárů - nemám to ještě odzkoušené, jen doporučené - prodávají se pásky na ruku, nohu nebo na zavěšení, které odpuzují hmyz (něco jako obojky u psů) a jsou bez zápachu a vhodné i pro miminka. Prodávají je třeba i na Feedo.cz a podobně. Dají se zavěsit i do vchodu a nic pak nelétá dovnitř ![]()
@Yasminn taky souhlasím, lepší víc vrstev pod sebe než na sebe
my na historických akcích máme pod sebou několik dek a husté ovčí kožešiny a nahoře stačí jen jedna deka a vydržím i v zimě ![]()