Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,chtěla bych se zeptat jestli jsem šílená nebo ne.Chtěli bysme jet s manželem a naším tříletým a teď i dvouměsíčním miminkem pod stan.Opravdu jen na krátko,třeba na 2-3 dny.Jen tady v ČR.Spalo by miminko v tašce pro miminka na karimatce a o stravu je postaráno,plně kojím,kočárek a vše co je třeba pro miminko bych měla sebou,protože nejedme nikterak daleko jen asi 100 km od bydliště.Stan máme opravdu kvalitní.Jen se chci zeptat jsem šílená nebo jsem normální?Nechci to lámat,ale nechce se nám sedět doma,když je venku tak krásně a minulý rok jsme prožili tak nádhernou dovolenou pod stanem.Napiště své názory nebo zkušenosti.Díky.
Tak zkusit to můžeš.vždycky se domů vrátit můžete.jen bych ho víc hlídala,aby ho neco nekouslo.a když máte větší stan nebylo by lepší aby psalo v kočárku?přece je to lepší než na zemi.nebo v cestovní postýlce…
Ja si myslim ze v pohode.Kdyz se na to ciitte.Ale mela bych namitku vzala bych pod mimi spis matraci.
Ahoj, šílená nejsi, ať si každej myslí co chce, ne? V noci rozdíl nepozná a přes den se prostě bude víc vozit nebo chovat …
Jsme se teď vrátili z pobytu na lesní chajdě s 5timěsíčním mimi, tak mě napadá pár věcí: *** na spaní jsme s sebou brali zimní kombinézku (je vedro, tak jsme ani nepoužili), koupila jsem jí v sekáči pro případ přízemní zimy k ránu *** určitě se zásobte min. jednou síťkou proti hmyzu - jsou to prevíti - dávali jsme přes kočár, autosedačku atd. - NUTNOST! *** bacha na sluníčko - přístřešek nebo polostan, plíny *** na mytí jsem zakoupila kvalitnější vlhčený ubrousky (vím, že to je taky chemická sra**a, ale aspoň něco) a pak jednorázový žínky (v DM einmal waschlappen za 30kč/30ks) a kojeneckou vodu *** omejvání dudlů a hraček v kojvodě … pár dní to musí vystačit, no. *** namáčení látplínek do kojvody proti horku (přehodit přes autosedačku/síťku na zvlhčení/ochlazení vzduchu)
Tak ať vám vyjde počasí a mimčo to přežije v pohodě.
Pokud jste pod stanem zvykli, tak to zkuste. A budete jako bydlet nekde v campu??? Mne by stan jako takovy nevadil, jen na hygienicke zazemi jsem docela narocna a s mimcem by se mi do verejnych umyvarek moc nechtelo
Jo a pokud jste v campu mezi dalsimi lidmi, tak bych jeste zvazila, jestli treba nebude svym placem rusit. ![]()
Evelína píše: … jestli treba nebude svym placem rusit.
Mě spíš napadl opak, aby ho kempový vochlastové nebudili svým halekáním (některý kempy tyhle typy snad přitahujou - jsou jak utřžený z řetězu, že vyjedli „do přírody“ …)
Evelína píše:
Pokud jste pod stanem zvykli, tak to zkuste. A budete jako bydlet nekde v campu??? Mne by stan jako takovy nevadilno ano kemp by to byl,ale vzala bych sebou i vaničku a klidně bych malýho koupala ve vaničce ve stanu,kdyby jsme jeli na dýl,ale v případě,že pojedeme na krátko,bych ho asi jen omyla buď to vlhčenýma ubrouskama nebo vlhkou plínou…a v současné době jsou kempy už hezky vybavené…
ja zavidim tu odvahu -sice nevidim zadny objektivni duvod proc ne, ale my to zvazujeme teprve tedka a uz ted mame bobek z objemu veci, ktere dite vyzaduje. Uz jen ty pleny. je fakt, ze kdyz kojis, tak odpadaji lahvicky, kojovoda atd. ja s sebou dycky vzoim megalekarnicku, co kdyby mu bylo cokoliv. Xtero obleceni na prevleceni, protoze nase dite nejdriv desne blilo, nyni zase brynda. taky doma slusne spi, my ho rusime.
zkus to, rucite jsi pro me motivace, abychom se taky konecne kopli do zadku. Domu muzes jet dycky.
Já si zase říkám,že už máme druhý dítě a nikdy bysme nedopustili,aby se našim dětem naší vinou něco stalo.Taky vozím sebou kamkoli jedeme obr lékárničku,ale říkám si,jsem v ČR tak se tady domluvím a všude mi pomůžou a domů to opravdu nebude daleko.S prvním jsme jeli hned v měsíci k rodičům na Moravu.Cesta trvala 6 hodin(žiju nyní v Plzni) a vůbec jsem to tenkrát neřešila.Teď s tím druhým mám větší strach než u prvního:-).Jen se chci opravdu ubezpečit,že nemám nesmyslené úmysly.
No je pravda, ze rusit muzou i dospeli
To jen ja mam takove fobie, abych nekomu nebyla na obtiz a me dite nerusilo ![]()
Campy znam v CR spis jen podel rek (Vltava, Berounka,…), takze soudim hygienicke podminky jen podle nich.
Jinak si myslim, ze mimcu to bude docela jedno kde je, hlavne, ze je s mamou
Spis to budou rodice, kteri budou resit pripadne nepohodli
Drzim Vam pesti a pokud vyrazite, tak pak dej vedet, jak jste to zvladli ![]()
My si vabíráme kemp jen velký a nejlépe čtyřhvězdičkový:-) s množstvím možností jak v kempu tak v okolí.A tam jsou hygienické podmínky velmi dobré.Toho se nebojím spíš jsem se bála odsouzení,to jako,že s tak malým dítětem a pod stan-naprostá šílenost.Moc mě těší vaše pozitivní názory,dodává mi to odvahu a ještě větší chuť někam vyrazit:-)…
Určitě bych jela, pokud to tobě vyhovuje, miminko s tím určitě problém mít nebude pokud se o něj postaráš stejně dobře jako doma.
Hezkou dovolenou
taky bych jela,pokud se na to cítíš - jen bacha na hmyz
hezkou dovču!!!!
těmhle malinkým bobíkům většinou stačí maminka, nic jinýho nepotřebujou…
my s naším Tomíkem jezdíme po ČR od jeho 4 týdnů
…jsme pryč skoro každý víkend …ale pod stanem jsme tedy ještě nespali
Máš můj obdiv ![]()
Podle toho co píšeš, máš to promyšlený. Já bych jela teda aspoň do chatky. Zažila jsem takovýho pulce pod stanem a celý to tam prořvalo a ostatní z toho byli taky rozladěný a nechápavě na rodinku koukali. Já byla s 6-ti měsíčním a v chajdě. Ale oni neměli ani kočárek a kde broučka uvozit,když plakal.
Určitě to zkuste, ale já bych teda volila spíš menší klidný kemp…