S dvouměsíčním miminkem pod stan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
750
17.1.16 17:19

Muze kolega a jeho zena sli nekolikadenni prechod Alp, spali v horach a meli s sebou 3 m dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.1.16 17:24
@lokinka2011 píše:
S 8. týdenním miminem pod stan? To je fakt myšleno vážně?

A proč by nebylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
17.1.16 17:24

@Shana Tak ono se to ani moc předem vymyslet nedá. Nevíš, zda budeš kojit, nevíš, jaké bude miminko, nevíš, jak se zaběhnete a co vše budete používat. To prostě člověk, který to dítě ještě nemá, není schopen vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
17.1.16 17:26
@Inaris píše:
No, to je hezký. To jako museli? :? Já jsem před 25 lety neviděla tolik mimin na antibiotikách, nebo že by měli vůbec do roka rýmu, jako dnes.
Někteří rodiče jsou opravdu na pár facek.

No proste se nehodlali vzdat svych zajmu, ze to mimco je kojeny, a ze ho zaopatrej :-) ja to tehdy s novorozencem nechapala vubec. Meli ho v nejakym zavesnym systemu, aby mohlo lezet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
17.1.16 17:28
@j.a.n.i1 píše:
A proč by nebylo?

protože mě to připadá brzo brát tak malé dítě pod stan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.1.16 17:30
@Inaris píše:
No, to je hezký. To jako museli? :? Já jsem před 25 lety neviděla tolik mimin na antibiotikách, nebo že by měli vůbec do roka rýmu, jako dnes.
Někteří rodiče jsou opravdu na pár facek.

Jasně a rozhodně se všechna ta nemocná miminka rekrutují z těch, co s nima jedou ven pod stan… jestli to náhodou nebudou přesně ty skleníkové dezinfikované květinky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 17:32

@MartinaIrena
ono to není do kempu, je to tábor, na osvědčeném místě, kousek od vesnice, voda a vše je zajištěno :) a je to jen na jednu noc :) Samozřejmě pokud by mělo pršet tak bych to vzdala rovnou, to by nemělo ani smysl :)
s teplotou jsem si taky dělala starosti, proto chci vzít i několik lehčích i několik teplejších oblečků a uvodím podle teploty.
Bodavy hmyz jsem tam zatím nezažila, ale uvažoval jsem o nějaké síťce pro jistotu kolem spacího koše (něco jako se dává na kočárek). říkala jsem si, že když je funkční na kočárku bude to asi stejné i u postýlky :DD
Ty klíšťata mě trochu trápí :/ máme běžně repelenty, jak na stanu tak na oblečení, dá se nějaký použít třeba na ten spací košík zespoda? to by je mělo udržet pryč, ale nevadilo by to miminku?

@Inaris je fakt, že hodně lidí kempy a podobně nemusí, já obvykle buď hotel a nebo volnou přírodu :) dva extrémy ale oba mají něco do sebe :3

@bronick jů, to bych se bála ale spíš kvůli teplotám a i jak to zvládá matka po porodu. přeci jen já si budu v klidu sedět a koukat na chlapy nebo si něco dělat z ručních prací ale pochod. Obdivuji takhle sportovní lidi :3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.1.16 17:33
@lokinka2011 píše:
protože mě to připadá brzo brát tak malé dítě pod stan.

Tak to, že to tobě připadá brzo neznamená, že to někomu dalšímu nemůže připadat v pohodě. Třeba mě to v srpnu připadá z pohledu toho mimina naprosto v pohodě, nevím, zda bych chtěla jet kvůli sobě, přece jen tou dobou by mi asi sprcha 2× denně chyběla, ale takové kojené mimino toho zrovna moc nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
17.1.16 17:34

Je vidět, že seš rozhodnutá, tak se neptej. Nebo se zeptej těch známých, co takhle malinký děti berou na tyto akce.
Abych řekla pravdu, když vidím na takových akcích takový miminka, tak ty matky v mysli tituluju dost sprostě. Co ten hluk, prach apod.? Fakt blbej nápad!
Akce budou pořád nějaký, ale dvouměsíční miminko budeš mít jenom jednou.
Napadlo tě taky, že v takovým množství lidí může miminko chytnout nějakou nemoc? V té době nebude mít ani základní očkování ani kdybys očkovala v termínu. Ono stačí průjem třeba s přehřátí ve stanu nebo z blbé hygieny a hned je o "zábavu! postaráno. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.1.16 17:34
@Inaris píše:
O to ani tak nejde, Jani, jde o to, proč lidi mají děcka, když se kvůli jejich bezpečnosti nedokážou sobecky vzdát svých zálib, které by jistě šly odložit…

Jak kvůli jejich bezpečnosti, co je nebezpečného na tom spát v létě s miminem pod stanem? Jestli bude podobné léto jako loni, tak mu tam bude rozhodně lépe, než někde v paneláku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 17:35

@Inaris Je pravda, že si taky myslím, že je to právě spíše proto, že rodiče se nyní o děti starají moc. Třeba v té skupině co jezdím máme tři děti - 8, 7 a 4 (plus tři cca půlroční miminka) a ani jedno netrpí rýmou, alergiemi ani jinými problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
17.1.16 17:36

Ja myslim, ze mimco bude uplne v pohode, @Shana to ma vymysleny a jezis, v nejhorsim ji vzdycky nekdo odveze do civilizace. Jedine nepohodli hrozi @Shana :-),, jak uz tu bylo zmineno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
17.1.16 17:39

Já osobně když si vzpomenu na sebe když bylo malému tolik co bude tvemu prckovi, byla jsem ráda za zázemí doma a nikdo by mě nikam nedostal. Ale když se na to budeš cítit proč ne, ono zase takovej prcek toho naštěstí tolik nepotřebuje, zásobu plinek a jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.1.16 17:39

Jela bych úplně klidně, na jednu noc do známého místa a za předpokladu rozumného počasí (ani pařák, ani déšť) to nevidím jako problém. ALE! Moc se na to neupínej-můžeš rodit klidně po termínu a být třeba ještě v 6ti nedělí, můžeš mít hodně neklidné a uplakané miminko (to by ti asi v kempu nikdo nepoděkoval),můžou být problémy s kojením, dokrm atd. a to pak nejen že je dost náročné, ale dost možná bys pak byla nejradši v klidu domova..

Nechápu ty odsuzující reakce-jsou zřejmě od maminek, které pod stanem nikdy nespaly a z dětí vychovávají skleníkové květinky :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
746
17.1.16 17:41

@cverunka to je asi fakt no, je pravda, že hodně toho je ještě ve hvězdách :D

@Inaris Mě to nepřijde sobecké. Jsem z Prahy, a moje mimi v podstatě nebude ani venku na „čerstvém vzduchu“, tam kam jezdíme je krásně, jehličnatý les a velká louka, několik let nazpátek co jezdíme vždycky hezky a teplo a u stanu jsou plachty proti přímému slunci.
Tak mi přijde, že naopak to bude spíše pro zdraví. A ano spíše se obávám o svojí hygienu XD ale voda a vše tam je tak věřím že dva dny to přežiju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí