S dvouměsíčním miminkem pod stan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
17.1.16 19:32
@MartinaIrena píše:
a jo, uz to docitam. A jak to probihalo? Me by to taky zajimalo.

No, strašně záleží na počasí, tedy hlavně u těch lezoucích a chodících, u toho 3 měsíčního zas až tak nevadí ani to horší počasí, protože to se stejně akorát nosí nebo chrní v kočárku popřípadně ve stanu - my tedy máme stany s podsadou, protože jezdíme na 3 týdny a to je stan na zemi opruz.
Jinak to 3 měsíční se většinu doby co bylo vzhůru nosilo, občas když bylo hezky, tak válelo na dece, i když ten rok zrovna extra hezky nebylo.
Moje 8 měsíční ještě nelezlo, začínalo se zrovna pomalinku plazit, takže taky buď na dece nebo se nosilo - v šátku na zádech, to mělo rozhled. Případně chrnělo v kočáru.
Akorát malinko náročnější bylo vychytat koupání, muselo se přes den, ač to bylo v létě, tak večer bylo klidně kolem 14° a to na koupání fakt není, plus já tedy látkovala, neb starší se v papírovkách opruzoval, ale to celkem taky není problém, akorát to holt člověk místo v pračce pere v potoce či v kýblu. Ještě že je koupací kyblík tak univerzální :mrgreen: sice to tu asi některým přijde nehygienické, ale mě to je fuk, posloužil na obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.1.16 19:36
@Regina Hero píše:
hele, to taky není tak jednoznačné… některé děti chtějí v noci kojit co dvě hodiny, jiné prospí skoro celou noc… některé maminky jsou děsně unavené ještě půl roku po porodu, jiné jsou čiperné už v porodnici… některé šílí, když si nemůžou ruce omýt desinfekcí, jiné v pohodě nakojí dítě kdekoliv venku bez předchozího umytí prsu…

Tak nějak :-) mě se tedy kojily co ty 2 hodiny, ale zas na druhou stranu je celkem fuk, jestli mě budí doma nebo jinde… no pravda, v 10 nad nulou je to kojení o malinko náročnější akce než doma, ale s vhodným spacákem to jde taky. Jinak já naopak byla zpočátku jak nadopovaná, vůbec se mi nechtělo spát a vydrželo mi to tipuju nějaké 2 možná 3 měsíce. A prsama venku nic nedělám, tak proč je mejt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.1.16 19:39

Moment, vy jste si vážně před každým kojením myly prsa??? 8o To jsem teda nedělala nikdy bez ohledu na to, zda jsem kojila (kojím) doma nebo venku nebo třeba v restauraci :think: S druhorozenou (duben) jsme už od porodnice trávili 90% času venku na výletech, u vody atd. a nikdy mě nenapadlo mýt si prsa-copak se v podprsence „ušpiní“ :lol:

Jo a ještě mě napadlo-vody na pití pro tebe si vemte hodně, aspoň 5l, spíš i víc-u kojení je to třeba! Jednou jsem jela s 2m synkem na závod a celý den jsem v tim zmatku, přesunech, kojení v autě atd. vypilajen asi litr vody a večer jsem si mohla prsa srolovat, jak byla vysátá :lol:

• Citovat
  • Upravit
29350
17.1.16 19:40
@j.a.n.i1 píše:
Tak nějak :-) mě se tedy kojily co ty 2 hodiny, ale zas na druhou stranu je celkem fuk, jestli mě budí doma nebo jinde… no pravda, v 10 nad nulou je to kojení o malinko náročnější akce než doma, ale s vhodným spacákem to jde taky. Jinak já naopak byla zpočátku jak nadopovaná, vůbec se mi nechtělo spát a vydrželo mi to tipuju nějaké 2 možná 3 měsíce. A prsama venku nic nedělám, tak proč je mejt :mrgreen:

tak ledaže bys byla tak unavená, že by ses neudržela na dvou a lezla po čtyřech a měla je tak nalitá mlékem, že bys je tahala v blátě po zemi… to bych pak to mytí doporučila… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 19:40

@MartinaIrena jo na tom něco je :DD je fakt že to už je dost vysoký věk XD

@mgdln lol

@Regina Hero jj je fakt, že mě je 27 a mamka o nějakém monitoru ani omylem neslyšela a taky žiju :D ale budu klidnější :)

@Lutonka Tak ten košík je i pro dobovost, venku před stanem přes den nesmí být nic nedobového ;) (9.stol) ale košík mohu klidně dát i ven když by mimi chtělo spát, nebo roztáhnu deku když bude chtít být vzhůru, nebo když bude chtít být u mě tak naopak vezmu šátek… prostě akorát mít variantu pro každou možnost :))

no, pokud budu kojit, vodu tolik řešit nemusím ale co kdyby to nějak nešlo ^^
a pak jsme myslela, že možná polévka a tak bude lepší když i pro mě bude při kojení z téhle vody, a jak právě i výše podotkli, min to prso by bylo dobré si umýt touhle vodou :) a když tak jí přece můžeme pít i normálně ne ^^ i když tam voda pitná je, vždycky si vozíme vlastní ve flašce, kdyby bylo moc horko a voda došla nebo cokoliv jiného :)

a monitor… jo to je trochu paranoidní, ale je pravda, že z toho jak to všichni kolem řeší jsem poněkud nervózní a myslím si, že budu klidněji spát když tam prostě bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.1.16 19:42

A možná by nebyl od věci nějaký dezinfekční neoplachovací gel na ruce, abys (pokud jsi hodně na čistotu) před každou manipulací s miminkem nemusela lítat k vodě ;)

• Citovat
  • Upravit
29350
17.1.16 19:43
@Lutonka píše:
A možná by nebyl od věci nějaký dezinfekční neoplachovací gel na ruce, abys (pokud jsi hodně na čistotu) před každou manipulací s miminkem nemusela lítat k vodě ;)

hele, jen tak mimochodem, ty si před každým sáhnutím na miminko meješ ruce desinfekcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
17.1.16 19:43

@LennaZS Můžu se zeptat na něco mimo téma? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
17.1.16 19:49

@Katka87 a jé je, úplně bojím :lol: jasně, můžeš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 19:49

@j.a.n.i1 a @Lutonka no já to brala tak, že když se třeba zpotím nebo tak, tak je lepší prso před kojeném opláchnout ne? :) doma to ale asi tolik není potřeba :)

teda, tak to se budu muset dost hlídat, já se přiznávám, že dost často zapomínám pravidelně pít XD hodně dobrý typ :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.1.16 19:51

My byli v kempu s 6-ti měsíční a úplně v pohodě. Dvouměsíční je trochu jiná sorta :), ale hodně záleží na dítěti. Mně obě děti hodně brečely cca do 3-4 měsíců kvůli bříškům, já z toho byla na nervy, první měsíce hlavně u prvorozeného jsem si vůbec neužila, byl to jeden velký stres. Nějaké kempování by mě v té době vůbec netankovalo, protože jsem toho měla i tak plné zuby. A drandit pak s kočárem v 1 ráno se řvoucím dítkem po kempu, co ho bolí břicho, nic moc.

Ale jestli budeš mít pohodové dítě co spí kdy má, jí kdy má, nebrečí nebo jen semtam tak bych se toho vůbec nebála.
Vzala bych si určitě dost léků, kdyby došlo k nějaké náhlé nemoci, panadol, kapky do nosu na rýmu, na tlumení kašle, mastičky, atd. Jinak toho moc potřeba není, pokud jedete na 1-2 noci. Dítě se dá otřít žínkou, nebo omýt v umyvadle, kojení zajistí jídlo.
Vzít nějaký slunečník, když budou vedra.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
17.1.16 19:55
@Shana píše:
@j.a.n.i1 a @Lutonka no já to brala tak, že když se třeba zpotím nebo tak, tak je lepší prso před kojeném opláchnout ne? :) doma to ale asi tolik není potřeba :)

To je fuk, pot dítku nevadí, ba právě naopak… ani se nedoporučuj mýt se mýdlem s nějakou výraznější vůní, aby nepřebíjelo tu přirozenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
17.1.16 19:57
@Katka87 píše: :pankac:

to má být smajlík, jako že jim to přeješ, že jim umřelo dítě? 8o
Hustá (ne)morálka… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 19:57

@ospalámyš děkuji moc, slyšela jsem, že teď se miminkům dá pomoct espumisanem, doporučovali mi ho taky do lékárničky, to by když tak taky mohlo snad trochu pomoct třeba od toho bříška :))
ono samozřejmě, že to bude hodně záležet na právě stavu mě a prcka, to hold uvidím až potom, ale pro jistotu se chci připravit na možnost, když bychom mohli jet :DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.1.16 19:58
@Regina Hero píše:
hele, jen tak mimochodem, ty si před každým sáhnutím na miminko meješ ruce desinfekcí?

Ani nápad, proto ta závorka ;) Ale v šestinedělí jsem si ruce chodila mýt (vodou a mýdlem) hodně často, takže i venku před přebalováním nebo kojením jsem tu desinfekci vytahovala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix