Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Shana píše:
@MartinaIrena
ono to není do kempu, je to tábor, na osvědčeném místě, kousek od vesnice, voda a vše je zajištěnoa je to jen na jednu noc
Samozřejmě pokud by mělo pršet tak bych to vzdala rovnou, to by nemělo ani smysl
s teplotou jsem si taky dělala starosti, proto chci vzít i několik lehčích i několik teplejších oblečků a uvodím podle teploty.
Bodavy hmyz jsem tam zatím nezažila, ale uvažoval jsem o nějaké síťce pro jistotu kolem spacího koše (něco jako se dává na kočárek). říkala jsem si, že když je funkční na kočárku bude to asi stejné i u postýlky
Ty klíšťata mě trochu trápí :/ máme běžně repelenty, jak na stanu tak na oblečení, dá se nějaký použít třeba na ten spací košík zespoda? to by je mělo udržet pryč, ale nevadilo by to miminku?@Inaris je fakt, že hodně lidí kempy a podobně nemusí, já obvykle buď hotel a nebo volnou přírodu
@bronick jů, to bych se bála ale spíš kvůli teplotám a i jak to zvládá matka po porodu. přeci jen já si budu v klidu sedět a koukat na chlapy nebo si něco dělat z ručních prací ale pochod. Obdivuji takhle sportovní lidi :3dva extrémy ale oba mají něco do sebe :3
Tak tohle mě pobavilo. No, je vidět, že jsi prvomatka v očekávání… ![]()
Počkej po porodu, zvlášť pokud je to první dítko…uvidíš, jak na tom budeš. Když se v porodnici zeptáš, jak brzy můžeš s mimčem ven, dozvíš se, že prakticky hned - ovšem s ohledem na vlastní zdravotní stav. Já ještě na konci šestinedělí byla ráda, že obejdu dům a tahala za sebou non stop kruh na sezení…
Jinak - není od věci vědět, že právě na konci druhého měsíce začíná přechodné období nedostatečnosti imunitního systému…
@Inaris píše:
Prosím Tě, víš vůbec, o co v diskuzi jde???
Tady snad padla otázka, co lidi na to. Tak tady každý píše svoje názory.
No, to spíš ty nevíš, o co v diskuzi jde, @Shana se ptala na to, co s sebou nezapomenou a na další tipy jak to zvládnout a ne co si o tom lidi myslí…
…ja v tom nevidim nic spatnyho, kor kdyz je to na jednu noc. Prijdou mi tu nektere trosku hystericke.. a prehrati? Mno, pri predstave, ze se miminko ulozi do stanu, nebo kde budou spat, nekdy k veceru, necha se stan otevreny, tim padem bude prijemne profukovat teplej letni vanek, a nebudou vstavat ze stanu v devet rano, kdyz uz zacina bejt slunicko silny, o cemz pochybuju, tak bych se toho vuuuubec nebala
nejak si totiz nevybavuju, kdy by bylo v noci tak teplo, aby hrozilo prehrati, to mi prijde trochu jako sci-fi, ktera ostatne je pro nektery maminky tady i samotna noc pod stanem v prirode ![]()
@Inaris Ne otázka zněla co lidi se zkušenostmi doporučí abych nezapomněla sebou…
@bronick je fakt, že kdyby cokoliv do hodiny jsme sbalení a za další hodinu doma ^^
@konice20 děkuji ^^ je pravda, že samozřejmě ještě uvidím jak se oba/obě budeme cítit, to je samozřejmost
jedeme autem, tak plenky vezmeme zásobu, určitě kojeneckou vodu na veškeré oplachování, hygienické ubrousky a jednorázové přebalovací podložky
a jídlo uvidím, snad budu moci normálně kojit ![]()
@Lutonka děkuji moc ![]()
ano, já k většině věcí přistupuji tak, že chci být připravená na to, že to půjde, když nakonec ne, nic se nestane že nepojedu. Ale když bych mohla a nebyla vůbec připravena, tak by to byl zbytečný stres jestli stihnu vše zařídit, nebo se na to vykašlat atd. Proto raději vše budu mít rozmyšleno a je to ^^
@Svistice ale to je přece jen reakce na ten pochod přes alpy… že nebudu nikde pochodovat nahoru, dolu terénem ale budeme na krásné rovné louce kousek od lesa, kde se můžeme v klidu projít, lehnout si když budeme potřebovat, kojit když budeme potřebovat atd…
@Shana Na klistata muzes zkusit levandulovy olej.Nam funguje i redeny. A je super, ze detem se muze aplikovat i primo na kuzi a v uzavrenem prostoru stanu nevadi, ani kdyz to dychate.
A jinak osobne bych fakt nejopatrnejsi byla na tu teplotu, hlavne dobre izolovat od ty zeme!!
Nebo je jeste vybornej hrebicek nalozenej v alpe.. ale to ti nevim, jak by to miminko snaselo
ale levandulovej olej urcite dobrej ![]()
@Shana Tak pokud je to tabor a jde o jednu noc, tak to bych neresila. Ja jsem si nejdriv predstavila kemp ve Vyssim Brode. Takto bych jela klidne jen s kocarkem, v noci by mimco spalo v korbicce, pres den by bylo stridave v satku, v kocarku nebo na dece. V podtate jedine, ceho bych se bala, by byl nocni plac a ruseni ostatnich.
@Urtica-dioica a co je přesně to přechodné období? ![]()
@j.a.n.i1
děkuji
@LIEBEhexe
děkuji
je pravda, že kdybych to brala jen podle sebe, taky si nebudu jistá jak je to s teplotou, jelikož sama to vnímám jinak než mimi, ale právě proto že vím, že za ty léta takhle malá miminka tam byla, a více méně každý rok nějaké přibude, tak mi to nepřijde pro ně tak nebezpečné. Bohužel na většinu těch slečen kontakt nemám (jak jsem psala, hodně z nich neholduje FB) tak se nemohu poradit s nima :/
@Shana Z pohledu dítka je to fakt v pohodě, jediná trochu komplikace je kdybys nekojila, ne že by to nešlo, ale je to přece jen pakárna ohřívat vodu na mlíko na ohni (no s plynovým vařičem už je to sice trochu nestylové, ale pohodlnější
) a na noc se dá dát do termosky. Já mám tedy obě dítka pozdně podzimní, takže tyhle aktivity jsem s nimi absolvovala až se staršími, ale dá se to odjet i s látkovými plínkami
a na mytí a oplachovaní bych doma natočila do kanystru z kohoutku, ideální je kanystr s kohoutkem ![]()
Trvá cca do 6. měsíce - v této době výrazně klesá hladina mateřských protilátek a tvorba vlastních je ještě nedostatečná, stejně i specifické bílé krvinky nejsou plně aktivní a mimčo je náchylnější k nemocem a k infekcím.
@Cuddy nočního pláče se trochu bojím, ale plánujeme, že bychom když tak postavili stan o kousek dál od ostatních, tím eliminujeme hluk od ponocujících a i to, že by někdo o stan omylem zakopnul
a pláč, no to prostě poznám až se mi prcek narodí ![]()
to je ten kemp tak děsivý? ![]()
@Shana Jo a mě se moc osvědčil koupací kyblík, ale zas pokud jedete jen na víkend, tak to bych neřešila, to zvládnete bez koupání, my jezdili na tábor, nejmenší mimčo mělo cca 3 měsíce a bylitam s ním necelý týden, pak otočka do civilizace a pak zas na pár dní přijeli. Plus je tedy dobrý šátek na nošení.
@Shana Hele upřímně, řešila bych to dle situace.
Hygiena ani nic jiného IMHO na jednu noc není problém. (Já bych to nedělala, ale to je moje pohodlnost.) Řekla bych, že s minimiminem je to menší problém než s větším, co leze strká vše do pusy…
Nicméně pokud bys měla nějaké problémy po porodu (špatné hojení, infekce v šití, silné očistky apod.) nebo kdyby dítě trpělo na koliky nebo bylo na flašce a ne kojené, tak bych to odpískala.
Plus to chce mít vždycky v záloze někoho, kdo by Tě odvezl - například pokud by byl fakt hic a dítě se přehřívalo apod.
Ale jinak za sebe mě to až tak nepopuzuje. To ječící batolata nebo nevychovaní předškoláci jsou IMHO větší problém - tohle mimi potřebuje jen Tebe.
@Shana Ne, kemp ve Vysaku je vyborny, pokud jedes s partou a planujes se celou noc spolecensky bavit, druhy den na rece potkas malo ktereho strizliveho
Ale kdyz jedete autem, tak se vubec neboj, nejsi limitovana mistem v batohu. Kdyby to hodne neslo, tak proste pojedete domu, ale ono to pujde. A co sebou zjistis behem tech prvnich 2 mesicu s mimcem po predstaveni si zvyklosti na tabore.