S dvouměsíčním miminkem pod stan?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
17.1.16 18:41

@MartinaIrena 3 měsíční jsem psala i já :-) nebylo tedy moje, ale kamarádky a bylo to v pohodě, jednodušší, než s mým 8 měsíčním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 18:42

@mgdln popravdě taky mě to překvapilo, ale je fakt, že jsme to v poslední době četla docela hodně tak snad na tom něco i je no :/ v tomhle nedovedu nijak oponovat, lékařské vzdělání bohužel nemám, tak nevím, co je k tomu vůbec vede, jestli zalehnutí, špatný přísun kyslíků nebo co? Ale ani jsme neplánovala miminko v posteli, takže mě to nijak neomezuje a nevadí :) myslím, že je pro všechny pohodlnější, když je postýlka hned vedle maminčiné postele ale má pořád mimi svojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 18:42

Lidi, nevyšilujte… já teda chápu, že pro hodně lidí představa spát jednu noc ve stanu je něco srovnatelného s největší světovou katastrofou… nechápu ten přehnaný strach o hygienu…
Já vidím spíš pozitiva, být venku v přírodě, na dosah civilizaci, to je skoro stejné jako když jedete na chalupu…

Ale já jsem spíš ta matka, co by vzala prtě i do Alp… ;)

Zakladatelko, vůbec se toho neboj… nakonec, kdyby to nešlo, vždycky můžete přece odjet domů… tak proč to nezkusit… budeš potřebovat to samé, co doma… plus teda tu balenou vodu nejspíš navíc… ale jestli tam bude pitná voda, tak bude stejná jaká teče doma z kohoutku, takže na okoupání nebo namočení plenky bude vhodná úplně stejně… jak to budeš mít s kojením nebo UM, to zatím můžeš jen hádat, takže to přizpůsobíš situaci až bude potřeba… držím palce… my jezdíme na výlety s dětma od narození, takže já z toho žádné osypky nemám… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.16 18:43
@mgdln píše:
Prosím tě a čím zvyšuje spaní s rodiči riziko úmrtí dítěte? Jako že ho zalehnou?
Protože jiné vyšší riziko si nedokážu rozumně zdůvodnit.

Těch studií je víc…některé to potvrzují, jiné naopak tvrdí, že společné spaní riziko náhlého úmrtí snižuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 18:46
@Inaris píše:
No, to je hezký. To jako museli? :? Já jsem před 25 lety neviděla tolik mimin na antibiotikách, nebo že by měli vůbec do roka rýmu, jako dnes.
Někteří rodiče jsou opravdu na pár facek.

hele, moje děti ještě antibiotika neměly, ty starší teda až někdy po patnácti letech, do té doby neznaly ani rýmu, ty mladší zatím vůbec ne… do roka rýmu? Ani u jednoho, fakt nelžu… ale skleníkové kytičky teda nechováme, tak jak to je možné? Neměly by být nemocné v jednom kuse? Jestli to nebude spíš naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 18:49

@Shana ono se to píše každou chvilku jinak… já teď četla tohle: http://www.novinky.cz/…eti-let.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
17.1.16 18:49
@j.a.n.i1 píše:
@MartinaIrena 3 měsíční jsem psala i já :-) nebylo tedy moje, ale kamarádky a bylo to v pohodě, jednodušší, než s mým 8 měsíčním.

a jo, uz to docitam. A jak to probihalo? Me by to taky zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
17.1.16 18:54
@Inaris píše:
Tak jednak reaguji na zakladatelku, až pak jsem si všimla dávného data, nicméně moje názory jsou neochvějné - nerozumím tomu, co je za krásu tahat s sebou dvouměsíční mimino do lesů a ještě k tomu kanystry s vodou, zdá se mi to mírně praštěné, pardon. Pražáky ze sídlišť jakžtakž chápu, ale když už někam takhle vyjet, tak proč ne někam, kde je to na úrovni???
Proč proboha někam tahat kanystry???
Asi nejsem romantik. :?
O imunitě děcka ani nemluvím.Příspěvek upraven 17.01.16 v 18:30

A co se dítěti v přírodě stane s imunitou? Myslím, že v pražské MHD, nebo v obchoďáku toho chytne rozhodne víc. A to kupodivu téměř nikomu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 19:00

@Regina Hero :* děkuji za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
17.1.16 19:00
@MartinaIrena píše:
Tohle asi zakladatelka oceni, protoze zatim tu nikdo nepsal, ze by to absolvoval. A ze v pohode. :palec:

@j.a.n.i1
S tím souhlasím, dokud dítě kojíš a nejí příkrmy, člověk je mnohem operativnější. Osobně si kojení nemohu vynachválit ( i pro přikrmované :D ) - máš čerstvou přesnídávku vždy u sebe. :lol: a i lék.

Osobně mi spaní na jednom lůžku s děckem pod stanem naopak právě vyhovovalo, protože jsem ho mohla zahřívat svým tělem a nebo větrat - jak bylo třeba.

Teď mi starší (3 roky) v klidu poví, že nikam nechce, že chce sedět doma jako pecka :lol:.

Příspěvek upraven 17.01.16 v 19:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
17.1.16 19:03

@Shana já jdu proti proudu a mně to přijde v pořádku. Klidně bych jela za předpokladu, že budeš kojit. Pokud budeš mít miminko v šátku, o to líp. Nic víc než Tebe nepotřebuje. A argumenty typu..bude tam moc lidí a prach, to bych moc nebrala. Nejde o to, že by se člověk neuměl vzdát zálib přece. Já třeba úplně přestala chodit po večer byť jen na hodinku ven. Děti šly spát na noc poprvé až kolem tři let k babičce. Ale na cesty a víkendy, výlety, chalupu, dovolené..vždy i s nima. Syn měl čtyři měsíce a projel s nama Balkán. Pro někoho silenost, jasné, nikomu to neberu. Někomu přijde normální to, jinému ono. Já bych jela, když čtu, že to máš vymyšlené, nebála bych se. Uvidis ale po porodu, jaké bude miminko.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.16 19:04
@Shana píše:
@mgdln popravdě taky mě to překvapilo, ale je fakt, že jsme to v poslední době četla docela hodně tak snad na tom něco i je no :/ v tomhle nedovedu nijak oponovat, lékařské vzdělání bohužel nemám, tak nevím, co je k tomu vůbec vede, jestli zalehnutí, špatný přísun kyslíků nebo co? Ale ani jsme neplánovala miminko v posteli, takže mě to nijak neomezuje a nevadí :) myslím, že je pro všechny pohodlnější, když je postýlka hned vedle maminčiné postele ale má pořád mimi svojí :)

Jé…to mi něco připomnělo http://6b.cz/9KF :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.1.16 19:05

Ahoj,

Nečetla jsem celou diskuzi, jen podotknu, ze jsem taky pred porodem jezdila na bitvy (tedy drevarny) a po těchto zkušenostech bych s malým mimi nejela. Nejen, ze bych se o nej bála a to i tu jednu noc, ale taky těch krámu, co člověk veze navíc k obvyklým rancum. Hygiena a hluk jsou dalsi, co by mne odradilo, nocni kojeni ve spacaku taky bomba (ale jsem pohodlná), navíc ja dva mesice po porodu ještě spinila a bez sprchy aspon 4×denne nefungovala. Nehledě na to, ze budes kaput z únavy. Takze za mne spis ne, ale kdyz uz, tak bych vzala kojeneckou vodu a tou se pred každým kojením umyla, stanovala hoodne bokem a doufala, ze mimi bude tichý typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
17.1.16 19:18

@Regina Hero aha, njn co má pak člověk dělat XD já to beru tak, že rozhodně nej je mít spolehlivý monitor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
17.1.16 19:18
@Regina Hero píše:
@Shana ono se to píše každou chvilku jinak… já teď četla tohle: http://www.novinky.cz/…eti-let.html
Podle ředitelky vzdělávání Střediska mentálního zdraví dětí v Londýně díky praxi známé jako „co-sleeping“ (společné spaní) vyrůstají z takových dětí klidní, zdraví dospělí.
Super, ale zapomeli zminit, ze behem te doby se z dospelych stavaji neuroticti jedinci s tikem v oku :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí