Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petka.84 tojo sousedky se stejným problémem ![]()
@Mišulka86 zkušenosti mám jen se sanusem v HK a tam sme zatím byly na 5 IUI a tak jsem si řekla o žádanku na imunologii a tu mi bez problémů napsal a tam jedem teď v pondělí
hele ten název tvého bydliště mi něco říká? Kdepak to je?
@Lena74 Ahojky, ja chodim do Pardubic k Mudr. Novotne a jednou jsem byla u Mudr. Vodicky, kdyz tam moje pani doktorka nebyla. Veskera vysetreni nam udelali pred IVF a musim rict, ze doktori a sestricky, to je luxus. Nikdy jsem takovy pristup nezazila
Kamoska prave v Arlete na IVF byla a hodne spatny. Druha tam byla darovat vajicka a taky rikala, ze katastrofa
Lidi toho ale napovidaji…
@Réza 26 Je to kousek od Jaromere, u Sestajovic nebo je kousek i Ceske Mezirici.
No me treba v sanusu prekvapilo, ze udelali jeden spermiogram a uz rozhodli…vubec nedelali kontrolni a hlavne ani neresi, jestli to neni treba necim, co by se dalo lecit. Mozna, ze se mi ted zmenil pohled na umele, nez jsem mela driv. Chtela jsem mit co nejdriv mimi, tak jsem sla do toho po hlave, ale ted asi hledam vic tu lecbu samotnou…asi se trochu bojim dalsiho IVF
@Mišulka86 tak nám sice dělali jen jeden spermiogram ale zase jak chodíme na IUI tak vím že je to o chloupek lepší než když sme tam byly poprvé. Přítely jsem koupila prášky co jsem našla na netu a ty mu pomohly ale jen o trošku. Doktor mi říkal že by s jeho spermiogramem udělal tak max. 3 IUI a pak IVF a na to jsem mu řekla že chci vyzkoušet všechny pokusy IUI a pak teprve že bysme šli do IVF a na to mi řekl že je to naše věc a že mě nebude do ničeho nutit. A teď naposledy jsem si nechala napsat žádanku na imunologii a bez keců mi ji vypsal a vše co mě zajímá tak mi tam někdo vysvětlí a jsou ke mě zatím hodní takže já jsem spokojená
a neboj taky jdu do všeho po hlavě ale u tohodle jsem trochu zabrzdila a nejdřív zjišťuju co a jak a hlavně chci mít všechny vyšetření než se do toho pustíme páč to stojí celkem dost peněz takže chci vědět že jsem pro to udělala vše co jsem mohla
tak to sme fakt kousek od sebe
by to chtělo nějakou kávičku a pořádný pokec
![]()
@Réza 26 Ahoj Rezo muzu se zeptat jeste na kolinsky Pronatal jak je to s objednaci dobou, jestli stale chodis ke stejnemu doktorovi, jak je to s placenim, kolik jsi uz zaplatila na vstupnim vysetreni a vubec za ruzne zakroky? Jedna moje znama zvazuje kam jit jestli do Kolina a nebo do Pardubic. Diky moc.
@ilca2014 ahojky tak to asi nebolo pro mě ne? Mi jezdíme do Hradce do sanusu ale zatím sme vždy platily jen 1000kč za IUI jinak žádná vyšetření sme neplatily a taky nám jich moc nedělaly. Hormonální proil mi dělala ještě gyndařka a teď v pondělí jedem na imunologii a to jedem do fakultky ale to se asi taky neplatí ![]()
@ilca2014 Ahoj, to bylo asi na mně. Objednání v Pronatalu bylo takové, že jsem tam ve středu zavolala a sestřička se zeptala, jestli chceme přijet zítra. To bylo tedy na mně moc rychlé, tak jsme se domluvily na půlku dalšího týdne. Za vyšetření jsme neplatili nic, stejě jako v Sanusu. Co se týče IVF a IUI mají ceník na netu a je to +- stejné jako v Sanusu, něco o stovku dražší, něco levnější. Jediný, co je výrzně dražší je PISCI. Chodila jsem stále ke stejnému doktorovi, Dr. Středa.
Nejak jsem to popletla.
Dekuji za odpovedi. Ten Kolin nevypada vubec spatne
Oni teda zacinaji takze diskuzi moc jeste neni a referenci take ne. Tak jsem rada za jakoukoliv zpravu.
Holky tak jsem dnes byla v sanusu…a byla jsem v soku.To ze sestricky nedaly vedet doktorovi, ze jsem po revizi, tak jeste dobry…doktor me ani neprohlidl, proste konstatoval, ze to bylo zamkle tehu, prestoze mel jen predneznou zpravu z nemocnice, tak ani nevedel podrobnosti, tak si rikam, ze prece nemuze vedet, ze to bylo jen zamlkle. A vrchol byl, kdyz mi rekl, ze do dalsiho pokusu muzem klidne hned pri dalsi MS…ze cekat nemusime
Tak co byste si mysleli…zvazuju jestli teda nezkusit Pardubice nebo neco jineho…todle me teda vysokovalo ![]()
@Mišulka86 Z tvé zprávy mám pocit jako kdyby centra se zajímala jenom o to kdy půjdeš do dalšího pokusu, bohužel vůbec nějak neřeší co se stalo, proč se to stalo a jestli by se tomu nedalo nějak zabránit a nebo předcházet. S tou kontrolou bych si raději došla alespoň ke svému gynekologovi když oni nemají potřebu
Pokud bude vše v pořádku asi bych šla do dalšího kola.
Tak jak to tu čtu tak mne SANUS opět nepřekvapuje..rozhodně bych na tvem mistě volila jine centrum, ale ne Pardubice tam je taky Sanus to je prašt jako uhod je to jedna firma..my jsme teda ze sanusu přešli do Gennetu v Liberci a musim řict že se to nedá s ničím tam srovnavat..takže o tom popřemyšlej, někdy se vyplatí ujet víc kilometru ale mít vysledek..u nas je to vše na dobre cestě za to v Sanusu by ani nezjistil kde a v čem je problem, a ani zjištovat nechtěl jen určoval a navrhoval další nesmyslnou lečbuza dalši peníze…asi tak
Ahoj holky, ja nevim, jak to tu ctu, tak sice je oboji Sanus, ale ten v Hradci fakt nechapu
Ja si v Pardubicich vazne nemuzu stezovat absolutne na nic ![]()
@Mišulka86 Ahoj, já mám taky ze Sanusu pocit, že to prostě zkoušejí. U většiny mladých a bezproblémových holek to výjde, takže ty si to chválí, jak jinak. Ale když to nevýjde, tak chceš logicky vědět proč to nevyšlo a ne zkoušet další a další pokusy. My jsme tenkrát udělali to, že jsme obvolali další Cary a domluvili si nezávazné schůzky a poslechli si jejich návrhy a pak se rozhodli.
@ilca2014 přesně tak, taky jsem nabrala takový pocit…žádný zájem o to, jestli to nemohlo něco způsobit…automaticky to ohodnotěj jako zamlklé těhotenství…vůbec nevím, co mám dělat…jestli to třeba zbytečně moc nehrotím ![]()
@marcula Liberec je pro mě docela hoodně daleko…ještě bych asi zmákla Prahu.Sice si neumím představit při stimulaci tam jezdit každej třetí den na UTZ, ale asi to budu muset nějak řešit.
@Petka.84 no mám trošku strach, jestli opravdu budou chtít řešit mé problémy…já jsem možná trochu trdlo a málo průbojná…možná kdybych v Hradci vyrukovala s tím, že chci další vyšetření, tak by to asi bylo taky jiné, nicméně bych od odborníků čekala něco jiného a absolutně mě to vyšokovalo ![]()
@Lena74 co všechno jste objeli? Nakonec jsi skončila v tom Kolíně?
@Mišulka86 O vysetreni by sis nemela rikat, podle me by to melo byt automaticke! Ja uz od zacatku, co jsem se pridala do diskuse, nechapu ty sileny rozdily, kdyz je to vlastne stejna firma, jen jine mesto
Urcite by se tim mel kdokoli zabyvat, vzdyt od toho jsou to lekari!!!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.