Sanus 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
628
16.5.14 14:56

Ahoj holky tak jsem vcera byla na dalsi kontrole, ktera moc dobre nedopadla. :,( Bohuzel jedno miminko to vzdalo. Prestalo se dal vyvijet a srdicko uz mu take nabije. Druhe se zda byt vporadku. Vcera jsem to obrecela. Vim, byla jsem upozornena na to ze se to muze stat ale i tak me to moc mrzi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
16.5.14 16:40

@ilca2014 Ilco to mi je moc lito :hug: Hlavne ze je to druhe v poradku.Ono ti to urcote vynahradi :andel: Drzim pesti aby vse dobre dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
18.5.14 12:49

@ilca2014 I me je to lito :-( Nesmutni, nestresuj, at druhemu miminku nic nechybi a muze prospivat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.5.14 12:54

@ilca2014 to mě mrzí, ale stává se to často :hug: mně bylo taky tehdy líto, že se mi chytlo jen jedno embryo a jak jsem za to teď vděčná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
22.5.14 12:52

@ilca2014 Ahojda, chtela bych se zeptat…ty uz mas za sebou screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
23.5.14 10:21

@Petka.84 Ne ještě ne, jsem objednaná na začátku června. Zatím chodím na běžné kontroly ale jednou za 14 dní tak mezi tím nic nevím. Jen mi je stále špatně a stále jsem dost unavená. Musela jsem jet na krev cca v 10týdnu do Prahy vlakem, bylo to dost náročný :poblion: A jak jsi na tom ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.5.14 10:46

@ilca2014 Me je tak nejak od zaludku dobre, ale unava strasna. My na nej jdeme taky na zacatku cervna, vychazi mi to na 10tt. Me bude vse delat muj mudr, jsem rada, ze nikam jinam nemusim… Jinak snad vse o. k., ve stredu jsme dostali prvni fotecku :srdce: Jen jsem chtela vedet, jak ten screening probiha, ale co mi rikaly holky na diskusi, asi je to u kazdeho individualni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
23.5.14 11:47

@Petka.84 Screening se skládá ze dvou částí musejí ti vzít nejdřív krev (10 až 11 týden) a pak jdeš na ultrazvuk (12 až 14 týden. Ultrazvuk se dělá už přes bříško, jen pokud je mimčo špatně natočený a nebo špatně viditelné tak se dělá sondou. Pomocí ultrazvuku se měří snad vše a kontroluje se hodně hlavička a šíjové projasnění a orgány. Vše se ještě kombinuje s výsledky krve a váhou a věkem. Jelikož čekáš dvojčátka připrav se na trpělivost, musí zkontrolovat každé zvlášť. Pamatuji si posledně jak mě poslali ať se ještě projdu po schodech a hlavně ať se napiju dostatečně vody. Pak mě zase poslali na záchod, že jsem to s tou vodou přehnala :lol: no prostě si nevybereš co je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
23.5.14 12:05

@Petka.84 Posílám ještě odkaz, myslím že je to hodně podrobné ale kdyby jsi chtěla vědět víc tak si to pročti: http://www.gest.cz/cz/gyn_teh.php?pg=1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.5.14 12:11

@ilca2014 diky, jsi zlato ;-)
Takze odber krve a utz se naraz nedela, kazde zvlast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
23.5.14 12:21

@Petka.84 Určitě každé zvlášt a s odstupem. Pokud tě pozval na 10 týden tak ti s největší pravděpodobností vezme krev. Ultrazvukem se třeba na tebe jen podívá a zkontroluje co se dá. Ale určitě nebude provádět měření všeho co zahrnuje prvotrimetrální screening. To až dýl. Ještě mě napadlo, že ne všichni doktoři jsou zastánci těchto screeningů a někteří je ani neprovádějí a ani je nenabízejí. Moje sestra když byla těhotná (pře rokem) tak na takovémhle screeningu nebyla. Její doktor ji to ani nenabízel. Jen ji sledoval a samozřejmě dělal „nějaké“ ultrazvuky a kontroly. Když jsem ji podrobněji vysvětlovala co zahrnuje prvotrimestrální screening tak kroutila hlavou že tohle určitě neprováděl. Každopádně jí to nevadilo, vše bylo v pořádku a má krásnou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.5.14 12:31

@ilca2014 To je dobre, ze vse sestre dopadlo v poradku. No, u nas taky nekdo krouti hlavou, ze o tom nikdy neslysel, co je to za kravinu. Mamka, ta si vubec myslela, ze je to nejaky muj vymysl, protoze se za to plati. Pritom je muj mudr jen poctivej a opatrnej. Jenze ja vzdycky, kdyz se podivam na monitor ultrazvuku, uz nedokazu vnimat, co mi doktor rika :-D
A tak jsi stale v neschopnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
23.5.14 12:46

@Petka.84 Hned jak přijdeš k doktorovi tak se ho na vše zeptej. Dřív než tě bude kontrolovat ultrazvukem. Nejsi sama kdo pak zapomene. Mě se také honí hlavou otázky až když už odcházím. Za ten screening se platí asi 1000 Kč.
Jo jo stále na neschopence, v práci to tajím ale nevím co už si mám vymýšlet. Brzy jim budu muset říct pravdu. Jenže ve chvíli co jim to řeknu tak přicházím o práci. Minule mi ji také vzali a já se pak vracela na jinou činnost. Nic příjemného to nebylo. Věřím že tento scénář už nenastane. NESMÍ!!!
No trochu koketuji s myšlenkou se tam třeba za par týdnů vrátit a ještě pár měsíců pracovat. Termín mám až v prosinci. Vše ale záleží jak mi bude. Přes den mi je líp, většinou stále nezvládám večery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.5.14 13:21

@ilca2014 Ja nevim, do prace bych na tvem miste nespechala, i kdyz vim, ze je to tezke :-( Jj, asi si to sepisu a na vse se zeptam. My mame termin na Silvestra :-D Ja se do prace nepohrnu, sam reditel mi volal, at jsem doma a nestresuju se v praci. Jenze mi znama posilala mail, kde psali, ze v pripade, ze budu nemocna vice nez 270dni za dva roky, tak nemam narok na rodicak. Takze se jedu zeptat na socialku, protoze to ve me docela hloda. Pak bych do prace musela chte nechte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
23.5.14 13:39

@Petka.84 Teda o tom jsem neslyšela. 270 dní za poslední dva roky je fakt zvláštní podmínka. prosím zjisti jestli je to pravda a informuj mě. To bych pak musela do práce taky. Teda to je síla. Jdu se podívat na net jestli něco najdu. Ale tvá návštěva na sociálce bude asi jistější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.