Sanus 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
628
12.5.14 20:04

@Petka.84 Take jsem prekvapena rozdilem mezi Pardubicema a Hradcem. Ja jsem spokojena s Pardubicema ale vse mam jeste pojistene s moji gynekolozkou. Nektera vysetreni mam od ni a nektera od Sanusu. Nekdy je lepsi se obratit na vic lidi. Vic hlav vic vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.5.14 20:10

@ilca2014 Me naprosto vse zajistili v Sanusu, u sveho mudr.jsem od te doby nebyla. Mam suprovyho doktora, je to byvaly primar a mudr.ze Sanusu u nej pry zacinala, takze ma moji plnou duveru a tu si potvrdila i svym pristupem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
12.5.14 20:23

@Petka.84 U me se vetsina vysetreni rozjela az po ukonceni tehotenstvi. Pred IVF mi delali jen klasicke hormonalni vysetreni a krevni testy. Sami ale doktori priznali ze holt nektera vysetreni jsou financne narocna a oni je mohou vypsat az kdyz k tomu maji vice duvodu. Ne jen prevenci. Holt zdravotnictvi je a bude o penezich. Jen kdyby alespon doktori rekli jake jsou moznosti a pripadne mi dali na vyber jestli si priplatim za nejake testy. Jenze to by priznali jak to vlastne funguje. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
12.5.14 20:31

@ilca2014 A kdy jdes na kontrolu? My zitra ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.5.14 20:41

@Mišulka86
My jsme objeli Kostelec Arletu a Středu v Pardubicích (dělá to tam pod hlavičkou špitálu) a pak jsme skončili v Pronatalu v Kolíně, taky u Středy. On dělá i tam. V pronatalu je výhoda, že tam jsou jako v Sanusu, každý den, mají tam sestry, recepci, laboratoř, sály. V Pardubicích to Středa dělá jen tak na sebe, ale po odpolednách a večerech a není tam ani sestra, takže vše musíš řešit buď dopolko v místním špitále a nebo někde jinde a to se mi nechtělo. Takže proto jsme šli do Kolína, kde mají stejný personál i zázemí jako v Sanusu. Po dálnici je to přesně 50 minut, takže do Pardubic je to skoro stejně, když připočtu cestu přes celé Pardubice a k tomu zácpy.
Jinak, když jsme přišli do Pronatalu, okamžitě mi udělali imuno, genetiku i chlamýdie. O chlamýdie, které právě vedou k potratům jsem si v Sanusu říkala a řekli mi, že se to běžně nedělá ( i když já už měla za sebou zamlklé) V Pronatalu jsem se ptala, zda je imuno nutné, když už jsem byla těhotná a taky genetika, když už mám dvě děti a Středa mi řekl doslova : to bychom se Vám pak těžko mohli podívat do očí, kdyby se po dalším neúspěchu zjistilo, že to bylo tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
12.5.14 21:10

@Lena74 Dekuju,mozna zkusim prave tohle. Prave tohle potrebuju…mit jistotu, ze problem neni v necem takovem.Ono se strasne lehce rekne, ze to bylo zamlkle, kdyz nejsou dalsi vysetreni. A Kolin docela znam, jeza jsem tam do skoly. Jeste uvidim co mi pak rekne na gynde.Sice jsem posledne byla na mudr nastvana, kdyz mi rekla, abych si zjistila ovulaci podle ovul. testu, ale v tomhle by snad mohla byt ochotnejsi a poradit a hlavne by mela mit komplet zpravu z nemocnice a i vysledky z revize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
12.5.14 21:26

@Petka.84 Ja uz jsem dostala propustku ze Sanusu a jdu ve ctvrtek na kontrolu ke svoji doktorce. Tak zitra drzim pesti at je vse jak ma byt. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1662
13.5.14 11:52

Ahoj holky :mavam: dlouho jsem tu nebyla, ale chtěla jsem se na chvilku odstřihnout od mimina :) tak nejdřív hlásim, že to opět nevyšlo :zed: :cert: teď už leda plnou palbu :? :roll:
a co se týče hradeckýho Sanusu :think: já je pořád chválim, ale jsem asi slepá. Pardubice jsou asi fakt lepší :think: :roll: nám v HK dělali genetiku po prvním neúspěšném pokusu, laparku ještě před a hormonální profil hned na začátku a teď to zopakovali.ale prý imuno není potřeba, když jsem byla tak dlouho těhotná a navíc to prý dělají alespoň po dvou neúspěšných cyklech. já nevim, začíná mě to všechno pěkně štvát. je fakt, že my jsme prý mohli do dalšího pokusu po druhé MS a to jsem potratila v 19tt :pocitac: np jako nemažou se tam teda s ničim. pro někoho super, ale pro toho, který potřebuje nějaký vyšetření a né šup stimulka, OPU, ET a za 14 dní pozitivní test :pocitac: :pocitac: :pocitac: jinak ještě podotýkám, že mě je 27,začli jsme v Sanusu v 25 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
13.5.14 16:54

@Jana2587 Jani moc ti to preji to jsou stastne novinky. :dance: :dance: :hug: Tak trikrat tfuj tfuj tfuj at je vsechno v poradku. A jak se jinak citis? Jsi doma na neschopence, ted uz zase nevim a nechce se mi to dohledavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1662
13.5.14 17:18

@ilca2014 děkuju,ale asi si se maličko učetla :D :P no čte se to krásně, ale bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
13.5.14 17:32

@Jana2587 Jani to je mi lito, ze to opet nevyslo :hug: a to ti pak uz zadny testy nedelali, kdyz se porad nedarilo? Ja prave nechci jen zkouset…kdyz uz, tak at mi udelaj i jina vysetreni, co by to mohli ovlivnovat. V cervnu jdu ke sve gyndarce a pak asi zkusim Pardubickou nemocnici, co spolupracuje s pronatalem.Za konzultaci nic nedam a treba se dozvim neco jineho nez strohe informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1662
13.5.14 17:52

@Mišulka86 přesně tak.oni ti většinou řeknou, že jeden potrat je normální, i dva, ale jako není :pocitac: tak nechci jen zkoušet štěstí, buď anebo. dáváme do toho peníze, tak chci nějaký výsledky. chápu, že IVF není stoprocentní, ale vyšetření by to asi chtělo. do Sanusu zítra budu volat, abych se objednala a budu chtít nějaký další vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.5.14 18:25

Koukám, že se to řeší i tady, tak to rovnou zkopíruju odvedle :mrgreen:

ono to je trochu komplikovanější - zdravotnictví funguje tak, že pojišťovna proplatí určitý počet výkonů, ten je daný obvykle tím, jak často bývá ten úkon pozitivní. Genetiku potřebuje padesát párů, proplatíme vám ji u dvaceti, vyberte si. To není žádná novinka - funguje to tak u každého doktora ke kterému vlezete. Genetika je vyšetření u kterého je nález v poměrně malém procentu případů, když ale je, bývá to zásadní. Proto v žádném CAR, kam člověk vleze, nebudou člověku nabízet hned genetiku - leda že by člověk přestupoval do jiného CAR a hned mezi dveřmi se rozčiloval, jací jsou Ti v původním CAR blbci, že mu ji neudělali. Pak holky se Sanusu hromadně prchají do Arlety a ty co začaly v Arletě zase hromadně prchají do Sanusu apod. Speciálně Dejmek je doktor, ke kterému se posílají páry, co nechtějí nic vidět, nic slyšet, hlavně co nejdřív IVF ať už je to mimino. Naopak Štěpánové s člověkem budou poměrně trpělivě diskutovat o tajích reprodukční gynekologie. Ta sestra když vás poprvé objednává, tak nemá šanci odhadnout, jaký přístup si představujete, kor když není nic výjimečného, že se to tu u holek kolikrát mění, zejména podle toho, jak se s neúspěchy vyrovnávají. Proto moje rada zní - řekněte svému doktorovi to, co byste řekli novému v jiném CAR. Že máte pochyby, nechte si to vysvětlit…

Např. chlamýdie - je obecně známé, že je to vyšetření (relativně) nákladné. Pozitivní ho bude mít kdekdo (něco jako hemofil v krku) a běžně se s nimi dělají děti na první pokus, problémem jsou pouze masivní chlamýdie, tzn. ty u kterých už jsou další nepřehlédnutelné příznaky než jen blíže neurčená neplodnost. Testovat je na první návštěvě bez bližšího důvodu je jednoduše vlezdoprdelovství.

Sanus u mě pár vroubků má, ale tohle je typická věc, kterou řeší všechny holky po prvním větším neúspěchu napříč všemi CAR :nevim:

@Jana2587 moc mě to mrzí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
13.5.14 18:28

@Jana2587 Ja se moc omlouvam moc jsem si prala aby ti to vyslo. Asi jsem chtela videt v tvych slovech ze to vyslo. Jsem pitoma takhle se prehlednout. Nezlob se prosim. :oops: :oops: Nechapu jak jsem to prehledla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
13.5.14 18:33

@Petka.84 Tak jak jsi dneska dopadla? Co ultrazvuk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.