Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jen doufám že ten pán co to má pod sebou příjde po Novém roce,a dá to do pořádku protože mně už to rožčiluje jak se to pořád vypíná.Už jsem vynadala manželovi že to nebudu platit,když to pořád nejde.
Tak to je moc hezké že tě manžel pochválil,ten můj na to nějak zapomíná.Ale tchýně mi poslala srnčí maso s omáčkou,tak vytáhnu asi jen knedlík a vše ohřeji ,ale musím uvařit nějakou polévku.
Ale to čevabčiči není vůbec špatný nápad,to mám taky moc ráda ale já to moc často nedělám. ![]()
A chtěla jsem se tě zeptat přišlo ti taky na email poděkování a přání od čajů Slavičín.
A taky nám už do schránky přišel nový katalog letní dovolené,od té cestovní kanceláře ze kterou jsme jeli do Bulharska a lístek přání do Nového roku.
A zítra má už manžel volno,nebo jde znovu do práce?
Ano,přání přišlo z čajovny ![]()
Zatím ještě čaj mám tak objednávat nemusím.Až ho dodělám,ale mám ho ještě docela víc,protože už vařím jen 2× denně,začnu pak kupovat přímo těhotenský z lékárny.
No u nás dovolená nehrozí,loni jsme se domluvili že pokud neotěhotním že se pokusíme na ní našetřit aby se jelo už příští léto,ale takhle téměř před porodem,tak to bych si neriskla s pupkem k moři ![]()
Jinak máš pravdu,taky bych se zlobila ten internet vás zlobí dost často a platíte plnou cenu,to by se mi taky nelíbilo.Manžel bude měnit internet a zřídí si od Tmobile.Kolik vy platíte měsíčně?
Já taky zatím nebudu čajík objednávat,ted zatím pijí ten od te mé kamarádky z Ostravy.Ale pijí ho jinak než je v návodě,vařím jsi jednu lžičku do hrnečku tak doufám že to nevadí.
Manžel taky říkal že letos asi taky nikde nepojedem,tak ho chci aspon přemluvit někde do kempu nebo jsi pronajmout někde chatku.
Platímě měsíčně 300k a stahuje se to účtu,ani to léto ještě není vyřešené jak nám ten internet nešel skoro celý týden ale to už je stejnak pozdě.
Už máme stou stránku my teda jedem,už ani nevím jak dlouho jsi píšem?
Povím ti to přesně
21.6.toto letí vid?
Ne že bych si to tak přesně pamatovala,ale koukla jsem na první stránku ![]()
Platíte docela málo,300 měsíčně to jde,ale škoda že vám to docela často blbne.Manžel platí okolo 500 ale jak budem mít internet od toho Tmobile budem platit 400.
U toho Gravozenu se pijou dvě lžičky,jak že jsi to psala?Na litr polévkovou lžíci?
Četla jsi co zas ta s prominutím debil.. vláda schválila ohledně mateřské a rodičovského příspěvku
,to je otřes fakt
Tak to je půl roku,taky jsem se hned dívala kdy jsme si začli spolu psát.Opravdu to letí,a jsem to mu moc ráda že jsem ti odpověděla na tou zprávu. ![]()
Já jen budu věřit že to manžel vyřídí a ten pán to dá po Novém roce do pořádku,a nebo přejdem k někomu jinému není přece jedinéj.
Ano na litr jednu polévkovou lžíci a 15 minut louhovat,a přecedit a popíjet celý den.
Tak já se budu loučit a půjdu do hajan,už mně postýlka volá.Tak ti přeji dobrou noc a hezké sny!Papa.
![]()
Myslím že to je v pořádku,když dáváš na hrneček 1lžičku,to by tak nějak vyšlo ![]()
Já musím ještě do vany a pak se přitulit k manžovi ![]()
Jsem taky ráda že si odpověděla na moji diskuzi ![]()
Tak ti přeju hezké sny a dobrou noc,papa ![]()
Ahojky Gábi
a přejí ti krásné dopoledne,ikdyž venku to tak nevypadá a bude asi zase sněžit.
Tak jak ses dneska vyspala ,a je ti už lepší?
Já bych klidně ještě dál spala ale Mareček mně budil ,že mám už vstávat.Máme ty digitální budíky a jak viděl že už je osum,tak už jsem pak musela vstát.
Tak co jsi nakonec vymyslela na ten oběd?Uděláš to čevabčiči a pošleš i my prosím vzoreček? ![]()
Nevím jakou mám udělat dneska rychlou polévku,asi to bude zase mrkvová.
Já ted ted chvíli nebudu,půjdu jsi nakoupit do obchodu a hlavně nesmím zapomenout koupit chleba. ![]()
Dobré dopoledne
,večer mi bylo těžko.Musela jsem se dobrovolně jít
,protože to nešlo zaspat.
Manžel je dnes na melouchu,dělá tady jedný rodině elektriku ve sklepě.Mám ho zavolat na oběd,ale pak tam zas pujde.Už jim to slíbil před rokem
a neměl čas to udělat,tak se do toho musel pustit,ikdyž se mu moc nechtělo.
Nene čevabčiči nakonec nedělám.Vařím polévku kuřecí a vyndala jsem z mrazáku Moravské uzené,bud udělám kaši nebo bramborový knedlík,to nevím ještě a mám chut na ten mrkvový salát,tak ho ještě taky asi udělám.Když jsem šla pro to mletý maso,tak jsem neměla chut zase na smažený a přišlo mi pod očko to uzený
,no a na to jsem chut měla ![]()
Tak už hlásím že už jsem doma z obchodu,a bylo v něm docela i dost lidí samozřejmě zase fronta u pokladny.Naštěstí byl Mareček doma tchýně mi ho hlídala,tak mi to tak ani nevadilo.
Tak máš taky výborný obídek,a vůbec to není špatný nápad zase mít nějakou změnu.Na dnešek oběd mám,ale zase nevím co udělat zítra,to je pořád dokola.
Polévku udělám za sáčku byly levné jen za 14kč,a od Maggi a to je dobrá značka. ![]()
Mareček jse mně ptal jestli půjdem zase dneska bobovat,že jse mu to včera líbilo.Tak tam na tu hodinku zase zajdem,at se vyřádí a hlavně unavý a v noci pořádně spí.
Tak já zas půjdu ted posbírat vajíčka a na chvilku pustím slepice ven,ale stejnak nevyleze ani jedna.
Tak si představ že manžel byl odvolanej do práce
.Byl u těch lidí tak pul hodiny a volal mu šéf že prasklo potrubí na elekrárně a někde je zamrzlý,tak musel jet.
Snad to bude jen na pár hodin jako včera.Škoda že se s náma nenaobědvá,říkal tak já si to dám k večeři ale to zas budou tousty,tak nevím co si pak vybere.
Manžel mi polévky ze sáčku vubec nechce
,jen na dovolený třeba to by je přežil.Nám s malou chutnaj,ale dělám je opravdu jen málokdy.Někdy si dáme s Kristy hrachovku nebo francouzkou ale když obědváme společně musí být ta opravdová ![]()
Já ti polévky taky moc doma nevařím,ale když třeba nemám čas udělat tu opravdovou a nebo jse mi nechce jako dneska tak udělám ze sáčků.Manžel to sice pozná,ale vždycky jí sní a někdy řekne že je i dobrá.
Tak jse zase sami na oběd,ale snad ti manžel brzy příjde domů.S tím se nedá nic dělat je to holt ta povinost,ale zas určitě to bude mít zaplacené.
Tak jse budu loučit a jdu ohřívat oběd,at to máme aspon na těch dvanáct na stole.
Měj moc hezké odpoledne a přeji dobrou chut k obědu!
Papa.
![]()
No přesně tak,co se dá dělat.Pracovat se musí
.
Tak si nechte chutnat a přeju krásné odpoledne,papa
.Kdybych se sem náhodou nedostala,je to tím že tady bude sestra ale zítra bych napsala určitě ![]()
Mějte se,papa ![]()
Ahojky
,promin ale nebyla vubec šance se sem dostat.Asi o pul jedenáctý sestra odjela ale ještě jsem rychle zběhla do obchodu abych nemusela zítra do toho blázince.
Ještě že mám téměř uvařeno.Jen osmažím cibulku a dám vařit připravený knelíky a to je během chvilky ![]()
Už se blíží obídek,tak ti rovnou popřeju dobré chutnání ![]()
Ahojky
,tak jaký jsi měla den?Já se ještě ted chystám udělat celerovou pomazánku na zítra
,česnekovou už mám
tak to bude manžel rád ![]()
Těším se dnes na mrazíka a godzilu že se kouknu a když by se mi chtělo,ale nevidím to příliš ružově
mohla bych u toho vyžehlit prádlo.
Četla jsi nebo slyšela jak zkrouhli rodičovský příspěvek a porodné?
To jsou takový hajz…
,tu čtyřletou variantu nám tak debilně obrali že těch 7500kč se bude brát jen 9měsícu místo 21 a to je sakra rozdíl.No a na porodný mají nárok jen prvorodičky a to ještě nesmí dosáhnout jejich příjem minima,fakt šmejdi
Ahojky Gábi
,já se ti taky musím omluvit že jsem ti ráno nenapsala ale myslela jsem si že jsi napíšem až večer.
Předchvílkou jsem se dívala na fotky z Bulharska,vrátila jsem se aspon na chvilku do tepla.Jsem ted nějak nachlazená mám tak ucpaný nos že nemůžu pořádně dýchat,a kašel mám jak nějaký kuřák.
tak nevím jestli zítra vůbec půjdu na toho silvestra k tetě,jestli nebude lepší být doma v posteli.
Už jsem to taky četla, a manžel říkal že ve zprávách bylo že mamimnky se snaží rodit dřív aby to porodné pak měli ještě za starých podmínkách.
Musíme to být bohužel zase mi kdo je o všechno zkrácen, mi ti obyčejní lidé hlavně že chcou at se rodí stále více dětí.
A co budeš zítra vařit?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.