Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ano jezdíme do polska,máme to od nás kousek k hranicím a tam můžem jezdit na občanský průkaz.Ted jsme tam nebyli asi rok,nějak nám to nevyšlo ale až pak zas budeme mít auto tak přemluvím manžela a pojedem.Od manžela sestra jsi tam koupila kuchynskou linku i spotřebiče,ale nevím kolik ušetřila ale určitě dost než by to nakoupila u nás.To měla Kristýnka určitě velkou radost,to je dobře že už vám to přišlo.Už nevím co to bylo za soutěž,posílali se tam taky obaly,a vůbec nic my nepřišlo a ani se neozvali.Dneska mi přišel katolog Bon prix,pořád mi píši jestli si u nich neobjednám že mi nebudou posílat katalog a zase mi ho poslali.Myslíš že to na mně zkouší jestli si objednám zboží,katalog už jsem hodila do sběru tak jsi asi nic neobjednám.Ještě mi přišel Horizont katolog Jaro -Léto,tak tam skončil taky.Já jsi z katalogů vůbec neobjednává,musím si to prvně zkusit a mají to zbytečně drahé a platíš ještě poštovné a balné.To jsi radši zajedu do toho Polska,tam jsem si už koupila kostýmek,sestře na svatbu a ještě se do něho vlezu. ![]()
Od nás je to zas docela kus do Polska
,ani nevím co se tam ještě vyplatí kupovat,dřív to bylo i oblečení a i sladkosti,čaje…ted už asi ne,když vidím ty ceny obchodáku v akci.Já moc na soutěže neposílám,ikdyž jsem si říkala že začnu
,ale má sestra hlavně když byla na materský tak posílala a vyhrávala
,dodnes posílá i články do nějakýho časopisu a už ji jestli dva vytiskly za malou kačku
,ona je dobrá na tohle.Skládala básničku,vyhrála odrážedlo… ![]()
Zítra musíme trošku dřív do školky,mám být v 8na pracáku,tak si jdu rychle vyfénovat vlasy a pomažu do postele.Na dnešek jsem se vyspala nic moc,tak dnes to doufám bude lepší.
Tak papa a dobrou noc ![]()
Já se půjdu ještě okoupat,a pak taky půjdu do hajan.Jak jsem šla včera večer spát,tak jse Mareček zbudil že chce kakat.Moc jsem ho pochválila že se zbudil ,a neudělal to do postele nevím jak bych to uklízela.
Tak ti přeji dobrou noc! ![]()
Ahoj
,tak jsem tady z pracáku,dneska to byl fofr,jen jsem dostala papír že mi schvalujou podporu…,za minutku jsem byla venku
.Cestou jsem se stavila v hračkářství,sehnala jsem princeznovskou pokladničku a obleček na Julii-to je Kristynky milovaná panenka,tak mám další dárky pod stromeček
.Včera sem sehnala a to jsem taky byla ráda protože jsme načli ted poslední,velký balení Martánku s martašpionem v akci z 270na 170kč.Taky vždy dostává vitamínky s nějakejma dárkama,loni měla s martamluvičem a ještě ten večer ho rozbila
Jsem na ní zvědavá,ted už jsou na plavču,jezdí prý do Chrudimi mi tam říkala maminka.Co si vymyslela k obídku?Já ty filety ale nakonec na přírodno,protože na zítra jsem koupila květák a ten máme nejradši obalenej.
Jdu pověsit prádlo a oloupat brambory.Dneska nemusím zž tak spěchat,pro děti co jsou na plavču si máme chodit mezi pul a třičtvrtě na jednu,takže dobrá hodunka času.Zítra ji nechám asi ve školce spát,mají tu třídní schuzi,tak abych tam neletěla 2×.
Ahojky!
To jsi byla opravdu rychle venku na tom pracáku,vždycky tam bylo plno lidí.Tvoje setra je fakt šikovná,já bych nevymyslela nic.My jsme akorát posílali obaly z mléčných řezů,a to nám poslali toho pána chladáka,a ty uši od shreka.A ted sbíráme body od Aquili,už máme od nich polštář,a malou peněženku.Mareček chtěl předtím body na šipky,ale to jsme nenasbírali,ted by chtěl tričko od Shreka.Tak uvidíme jestli nasbíráme tolik bodů. My jsme taky kupovali v loni Martánky,a máme ty Martamluviče dva.Tak jak budu vám posílat ty obaly,tak pošlu Kristýnce i ten jedem mluvič.Ale musíš my to ještě připomenout,já jsem fakt skleroza.Na oběd budeme mít brambory a prejt a pol.kuřecí s nudlami.
Je,to bys byla hodná,ale klidně to nech Marečkovi kdyby se mu tamten rozbil.Aquili nekupujem,abych ti sbírala bodíky ale ceny tam maj hezký tojo.Taky nejspíš dostanem prejt,jestli bude ta zabíjačka,já ho teda nejím ale takovej ovárek a domácí tláča
.Představ si myška potvora se ještě nechytila.Musím si domluvit schuzku s poradcem,zrušili jsme před časem Kristynce pojistku že stála za prd a nemáme novou,tak aby měla.Já to moc nemám ráda to jednání s poradcema ale co člověk nadělá.
Já to ráda pošlu Kristýnce,protože to stejnak leží v kredenci a Mareček to už stejnak zapoměl.Ale musíš mi to pak připomenout.Už jsem si i koupila takovou větší obálku tak to tam vleze.
Ale už mám vymyšlené co udělám na večeři,jablečné knedlíky.Jablka umyješ,vykrájíš jadřince a nastrouháš na struhade do mísy 500g jablek) ).Přidáš trochu cukru,200g poloh.mouky zamícháš a necháš asi hodku tak stát.A potom tvaruješ mokrýma rukama malé knedlíky ,a dáváš je do vařící vody až ti vyplavou tak ještě vaříš necelých pět minut.Výborné to sní i Mareček 2 ks knedlíků.Poliješ rozpuštěným máslem a pocukruješ.
Já zas právě ovárek moc nemusím,radši sním ten prejt ale bílý a tlačenku taky sním ale taky bílou.A zapoměla jsem se ti zeptat jak ses dneska vyspinkala,a co tvá puska je to už v pohodě. ![]()
Tak to bude Kristýnka ráda,to děkujem.Pusa je v pohodě,to včerejší spravování to jsem pak doma ani necejtila.To trhání bylo horší ![]()
Já jsem taky vymyslela,udělám rajčatový salát.Jára si ho vezme zítra do práce a my s Kristy k večeři nebo ji mužu dát filé s bramborem od oběda,ale rozesmálo mě že ho mají dnes ve školce taky ![]()
Ten tvuj recept to je zajímavý,to teda smícháváš všechno dohromady,jo?To zní fakt zajímavě,to ani tak neznám.Jestli máš hodně jablek,mám výbornej recept na buchtu.Hraběnčiny řezy,skvostná buchta jestli ji neděláš pošlu recept a u tý by už tchýně vážně snad neměla co vytknout ![]()
Tak my už jsme po obědě,a tentokrát mně ty jitrnice nepraskly.Dneska měl Mareček ve školce řízek,tak aspon vím že dneska oběd spapal.
Tak to je fajn,že je ti už dobře že už to máš aspon za sebou.zkus ty knedlíky ,jsou fakt super a velmi jednoduché.Opravdu to jenom zamícháš a necháš odležet,nic tam jinak nepřidáváš.Ty z hraběnčiny řezy z nám,někdy to doma taky peču.Je to třené těsto,na to těsto dáš tvaroh,jablka a sníh a nakonec nastrouháš ještě zbytek ztuhlého sněhu a pečeš.Já to akorát dělám bez toho tvarohu,protože ten nemusím.Víš neměla,ale ona najde nějakou chybu všude.Tak ti přeji hezké odpoledne a večer zase písnu.U nás svítí sluníčko tak po školce ,zas půjdem Marečkem jezdit na kolo.Tak hezký den. ![]()
Ahoj,tak jsme také doma ze školky.Vždycky to spojíme ještě s procházkou a dneska že je jakžtakž krásně tak to byla milá procházka.Ale fouká dost vítr,u vás taky?Měla jsem vestu na triku a chvilku se pečeš,pak zaleze sluníčko a zima na bundu.
Taky nedávám do hraběnčinich řezu tvaroh
![]()
Kristýnka z plavání nadšená,jen prý docela studená voda.Že si dneska spíš hrály ve vodě,paní plavčice je polévala a hrály si na kytičky
.Bylo to milý,jít pro ni až před pul jednou,v klidu jsem se naobjedvala.Já to často uvařím ale se už nestihnu najíst ![]()
Tak ted přemýšlím co pujdu dělat,potřebuju žehlit a udělat rajčatový salát…asi pujdu na chvíli žehlit at mám tu várku ze včera hotovou,dnešní mi ještě visí venku.
Pomalu by šlo pouštět draka jak fouká …no jo podzim už vážně
Ahojky!Nezlob se že ti píší až ted,ale k internetu jsem se dostala až ted.Mareček jezdil na stezce na kole,ani nevěděl že ho už nedržím.Musí se více rozjed a pak šlapat,jak přestane tak spadne.Já jsem měla oblečenou jen halenku s krátkým rukávem,ale pak už mi bylo i chladno.Tak to je fajn že je Kristýnka nadšená,a že tam bude dál chodit plavat.Jak často budou chodit plavat,každé úterý,nebo i jiný den.My zatím nemáme ve školce vyvěšené nic,tak nevím jestli budem vůbec mít plavání.Taky jsem si pustila pračku,ale ještě musím prádlo pověsit.Kdo bude pak to prádlo žehlit,to fakt netuším?
Jablečné knedlíky jse mi povedly,byla to mnamka.Moc mi jich do mražáků nezbylo,jen 5ks má to cenu tam vůbec strkat.Ted je tolik komárů to je hrůza,tolik jsme neměli ani v létě jak je ted.Já mám dobrou krev,tak na mně právě jdou.Máme tu vodičku do zásuvky ,ale moc nepomáhá pořád je tu máme.A co ta myška už se chytla?
To máš pravdu že zamrazovat 5knedlíčku nemá ani cenu,kdyby to byla pro vás celá večeře tak to jo
.Když dělám ty bramborový s uzeným taky nám často zbydou tak zamražuju a mám na ně chut,budu je muset udělat zas ![]()
No vidíš jak se Mareček zlepšuje,bude to už jen a jen lepší
Kristýnka mi vyprávěla z toho plavča,že sjížděli klouzačku a na konci si měli chytit nos a nadechnout se, že se potopili
,to je dobrý takhle některý děti se bojej.Jinak byla nepatrně zklamaná že nemuže jít na další už zítra,povídám ty blázínku 1× týdně
.Maj to v uterý jen.
Co si vymyslela zítra na oběd?Já udělám ten květák,budu mít na to víc času,že jdu pro Kristy až po spaní.Na květáček se těším
,mám ti poslat? ![]()
Právě uvažuji že bych zítra udělala,ještě jednu várku a pak bych to dala všechno do mrážáku.Marečkovi jsem řekla jestli nebude zítra pršet,že zase půjdem na kolo.Když jsem ho pochválila,tak mi řekl mamko a co dostanu za odměnu,ale já jsem dneska nebyla v obchodě tak jsem mu řekla že včera dostal čokoládky.No já nevím jestli by mareček šel na tu sklouzavku,ale jak by možná viděl další děti tak by to taky zkusil.Když to má jenom jednou týdně,tak to má Kristýnka na dlouho tak by to zas měla brzo vyčerpané.Já jsem už vytáhla kuř.stehna a mám chut na rýži.Máme taky doma plno rajčátek tak taky udělám salát.Ty jsi ale možná myslela rajč.salát s majonézou,že si to vezme manžel do práce.
No a ten květáček my asi nepošleš,protože vím že na mně stejnak nezbude.Jestli bude zítra v obchodě pěkný ,tak jsi taky koupím . ![]()
Neboj,já koupila velkej květák
.Rajčatovej salát dělám s majonézou,máme ho tak rádi,teda Kristy v něm moc nechce právě ty rajčata
,tak už jsem mu ho naložila do dozy a má ke svačče.
Jsem zvědavá jak zítra bude.Kamarádka taky chce aby jsme šli zítra na kola s holkama,ale hlásej blbý počásko,ale tak třeba se netrefěj.Možná bysme mohli i na to hřiště.Nějak se mi zavíraj oči,ale ještě mám práci.Potřebuju vyklidit myčku,tak jdu na to.Jinak tu jednu várku jsem vyžehlila
,tak už mě čeká jen jedna,proč mám neustále pocit že jen a jen žehlím ![]()
Tak jestli si koupila velkéj,tak to mi můžeš vzoreček poslat.A já ti na oplátku ráno pošlu domácí vajíčka,to ten květák bude ještě lepší.
Máme vajíčka na prodej,tak nám chodí paní a ta mi říkala že doma vůbec nežehlí.Jak to prádlo pere tak to nenechá dlouho ždímat,samozřejmně to pověsí a pak to jenom rukama uhladí a dá do skříně.Ale jak to prádlo pořádně nevyždímeš,tak to musí dlouho sušit.To radši pořádně vyždímu a pak to hezky vyžehlím ,než mít prádlo týden na šnůře.Já taky doma nedělám ten raj.salát z majonézou, ale jak jsem ještě bydlele u rodičů tak naši ho dělali.Tak ti přeji dobrou noc a hezky se vyspi!Papa. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.