Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Určitě si dáme něco dobrého,ale víš vaječná pomazánka je moooc dobrá.Máme svoje domácí vajíčka tak jí dělám celkem často.Tak celé vajíčko kyž Markovi uvařím tak ho nechce,ale jak udělám tu pomázku tak jí sní a ještě si i přidá.Půjdu oblečená tak normálně musíme jít dřív protože vaří jen do osmy.Půjdeme do té restaurace kde jsme měli svatbu,tak jsi to i trošku připomenem.Na Top Stár magazín se dívám,tak mi potom zamáváš?To opravdu musíš být hezká,a co si tam oblečeš pěkného?Vezmeš si tam ten nový korzet co ti koupil muž.Manžel šel trošku zatopit,tak máme trošku teplíčka. ![]()
No já si taky říkám že snad začnem topit,klasla nám tady teplota na 21stupnu,no nic moc,ještě nedávno bylo 25.
To si mi připoměla že korzetový svádění manžílka ještě neproběhlo.Já to dostala předtím takže nic.No musím to napravit ![]()
Povídal manžel že ukazoval fotku tchýni jak jsem v paruce a tý jsem se taky v tom moc líbila.
Ty děti jsou ve všem dost stejný.Kristy začla jíst vajíčka až před časem,dříve je z chlebíčku sundávala,ale vaječnou respektive ona všechny pomazánky má moc ráda.
Zrovna ji jdu umíchat,já předtím žehlila,ale ještě to všechno nemám,přijel Jára z práce,dali jsme kávu a už jsem nepokračovala.Přijde mi že furt jen žehlím ![]()
Vidíš tak jsi ani nemusíš dělat nový účest, vem si tu paruku a ještě ušetříš.fakt jsi vypadala dost dobře,a myslíš že to někdo pozná že máš paruku.Ale bacha na to kdyby pak byla nějaká tlačenice,at ti jí někdo nestáhne.
Odpoledne jsem si pustila pračku,až ted jsem to pověsila.Takže já určitě budu žehlit zítra,přijednom i vyžehlím Marečkovyí věci do školky.Nakonec jsem šla do té lékarny,a při cestě jsme si z automatu vzaly mlíčko.Hned jsem ho převařila,až příjdem z večerř at můžu Markovi udělat kakao.Půjdu se už pomalu obléc,protože už za chvilku půjdem už mám celkem i hlad.Než to též připravý,tak to dlohou chvíly trvá.Zatím přeji pěkný večer!papa. ![]()
Ono je to poznat že to je paruka,Jára říká že je taková jako na prostitutku,ale jako dobrá
a krásná lesklá barva.Kdyby taková barva existovala tak si ji napatlám na hlavu hned.
A jak se líbilo malýmu ve školce po docela dlouhý době?U Kristynky ve třídě bylo moc málo dětí asi se to rozjede fakt až příští týden.
Tak si užijte váš večer
a nechte si chutnat ![]()
Dobré dopoledne
,
tak jaký jste měli večer?Určitě paráda,vid?To je krásné výročí 7let,taky za chvilku budem slavit.
Dneska je snad ještě větší zima než včera,hruza.Vítr tak studenej.Ještě že jsem koupila takový gril na doma,protože mám obavy že grilovačky venku končej.A je to škoda,ještě mám koupený špekáčky
.
Představ si zase mi tady přeběhla ta myška,uplně jsem se zas lekla.tak jsem poposunula pastičku tam kde bežela a tentokrát je docela velká,minule co se nám chytla ,tak byla i docela roztomilá maličká.To mi takhle jednou a to jsem teda byla naštvaná,představ si prokousala na polici na chodbě kde mám potraviny,nepatrně asi 4 nebo 5krabicových mlík.Oni byly jen tak nepatrně ty ružky,já už několik dní před tím chodila po chodbě a furt že tady něco smrdí a ono tohle.Pak se i na tom místě cgytla do pastičky.
Ahojky!
Já se moc omlouvám že sem ti už včera nenapsala,ale už jsi to tu napsala.Dala jsem si Kuř.kapsu plněnou brokolicí a hranolky,a manžel měl bramborovou placku plněnou masem.Byla ta mnamka,a dali jsme si víno a Mareček sodovku.Pomazánka nám moc chutnala,uvažuji že jí také udělám na večeři.Mareček jde do školky až zítra,už se moc těší.Zas u nás prší,takže zas budem odpoledne doma.Manžel mi řekl že tu Ostravu musíme odložit,kvůli autu ale až bude spravené že pojedem.Nejvíc mu prý vadí to dojíždění do Ostravy,tak jsem mu řekla že ta Ostrava je nejblíž že klidně můžem jezdit do Olomouce.Byl s náma Mareček tak jsme o tom nechtěli moc mluvit,potom že jsi promluvíme až budem sami.Je mi prostě líto že se tak dlouho nic neděje,jak jsme začali tak jsme rychle skončily.
No to je škoda,tak ale aspon to nezavrhnul definitivně.Ale že se to prodlouži zbytečně, pak nakonec pujdeš na další až na konci roku pomalu vid?Já teda bych měla taky problém dostat Járu minimálně 2× někdy 3× třeba měsíčně do Prahy do Pronatalu,on by si volno nebral,že nemuže jako živnostník furt…A to v Praze ten Pronatal hodně chválej a za IUI tam neplatíš,možná za ty hormony okolo to už asi jo,ale já tady třeba platím 530kč za každou IUI plus Pregnyl a léky.Tak je jasný že se o tom nedalo moc mluvit před malým,to chce probrat v soukromí.Ale fakt škoda,ted už bude září,pak třeba čekat na ms do druhého měsíce…takhle si mohla 2-3 IUI klidně podstoupit,třeba by se zadařilo hned na druhý pokus.
ahoj Gábi,já jezdím do Olomouce do Fertimedu a zítra mě tam čeká první IUI.Já při každé kontrole platím 260kč.
Ahoj Beruško
,to je taky slušný teda.Já neplatím za běžný kontroly ohledně ultrazvuku za vstupní pohovor jsem neplatila.Tak to ti moc držím palce,dej mi hned vědět jak ti je a jak to snášíš.
Já jdu ve čtrtek na ultrazvuk ten 11den tak jsem taky zvědavá co a jak.Budu na tebe myslet zítra ![]()
já tě platím jen ultrazvuk,protože pojištovna proplácí jen 7 ultrazvuků do roka a co kontrola to ultrazvuk,tak že třeba 2-3 do měsíce.Budu na tebe taky myslet at ti to dobře dopadne. ![]()
Máš úplně pravdu,že se to prodloužilo úplně zbytečně.Se zářím nebudu moc počítat,ale přece nemůže tak ta oprava auta dlouho trvat.Ještě přesně ani nevím kdy tu ms dostatanu,když to mám tak rozházaný.Aby jsme ty dvě IUI stihly aspon do listopadu,protože vím že mi manžel v zimě do Ostravy nepojede.Nechci ho nějak urazit,ale není moc dobrý řidič a v zimě nechce moc jezdit. Zkusím s ním ještě večer promluvit,až bude Mareček spát.Jsem fakt s toho nějak smutná,že to hodil moc rychle za hlavu.a co dneska vaříš? Chtěla jsem udělat ovesné placičky,ale zjistila jsem že nemám doma vločky tak musím udělat změnu.Ted mně napadlo americké brambory,a vytáhnu vepř.konzervu obalím to ve strouhance a opeču to.Musím ted klepat na dřevo,ted zatím žádnou myšku nemáme,jen jí nepust k nám my jí nechcem.No my ty potvory zatím nic neprokousaly,ale jak jsi psala to by mně taky moc naštvalo. ![]()
Tak jsem zase tady.Ve školce mě paní učitelka hlásila že mají od uterka plavčo,jestli bude malá chodit,tak ta celá natěšená že jojo.
Je to přesně jak píšeš,chtělo by to jet ještě ted po zářijové MS,vem si co když bude už v listopadu sníh?Zkus to dnes večer ještě s manželem probrat.My kdybysme jezdili do ty Prahy tak tam taky manžela budu mít problém dostávat často.
Já jsem dnes ještě taky nevařila,ještě tam je zbytek omáčky.Ale zase jsem se před odchodem do školku najíst nestihla.Přišla mi sem neplánovaně kamarádka s malou a mě bylo blbý se najíst před nima a kdybych je pozvala,nezbylo by na Járu,to by se mu moc nelíbilo
.S Kristy zustaneme nejspíš teda v těch Pardubkách zítra,tak musím něco vymyslet aby měl manžel večer.Říkal že se mu to docela hodí že budem u našich,že potřebuje vyčistit komín, tak aby tady malá nelítala v těch sazích.Máme krb v obýváku tak to víš,poslední zima byla tvrdší,topilo se denně tak je to asi zanesený.
Beruško,to mi ani v Sanusu neříkali kolik proplácí pojištovny ultrazvuku.Teda mě už jich pár taky dělali co tam jezdím.Mám za sebou dvě IUI,bohužel neuspěšně,jedno už naplánový se muselo zrušit,manžel se tam nemohl dostavit takže bych správně měla už tři.Máš Pregnyl a nějaký hormony po IUI předepsaný nebo bereš něco i před?Já před IUI neberu nic,ovulku mám v pořádku,ale vím od holčin z jiných diskuzí že některý berou aby se jim udělalo vajíček víc.
A kolik ti je roku a jak pak dlouho se snažíte o mimčo?Já už jednu dcerku mám pětiletou,ta se povedla přirozenou cestou po pul roce snažení ale druhý ne a ne se povést,máme trochu horší spermiogram bohužel,ale ne zas tak zlej,podle doktorky by se to normálně povést mohlo ale muže to trvat roky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.