Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mě bude už o rok víc v listopadu
.Bojím se že se budu muset smířít jen s jednim,že mi IUI nepomuže.A IVF u nás nehrozí.
Kdyby byla Kristy treba v listopadu,tak to neřeším a dám ji klidne odklad,ale že je březnova tak to ne a taky není žádnej špuntík,tak pak by byla moc velká asi.
Na pout jedeme až po obede,ale od rána budou na náměstí historický vozidla,tak bych se taky ráda šla podívat.Loni jsem už pracovala tak byl manžel s Kristy sám.Ale koumala jsem jak to udělat s vařením.Tak jsem se ještě pustila do chystání ty rolády z mletýho masa a zítra ji až přijdem jen upeču.
Tak se krásně vyspinkej,já dnes nejsem ještě ani vykoupaná
.Dobrou noc ![]()
Dobré Ráno!
Tak už květáček mám uvařený,ted ho stačí jen obalit.Myslím stále na to ,že ti musím poslat vzorek.Dneska ve vedlejší vesnici,měli pro děti nachystané zábavné odpoledne(Sbohem prázdniny).Chtěli jsme se tam s Marečkem podívat,ale u nás stále prší tak to bude asi zrušené.Tak si odpoledne zahrajem doma nějeké hry,učím ho hrát černého petra.Dívala jsem se do skříně tak máme plno pastelek asi 4ks,a 3 rozvrhy do školy.Hlásím že už máme tři obaly od bombonů prázdné,tak ti to potom v září pošlu až jich bude víc.
Ahoj ahoj
,tak se hlásím že jsme doma z perného krásného dne.Hned jak stáhnu fotky z těch historických vozidel,pošlu ti je.Na pouti jsem fotila jen trošku.Měla jsem strach z počasí,ale nakonec vyšlo.Odjížděli jsme z pouti asi o pul šestý a najednou slejvák jako z konve,tak ještě že jsem už seděli v autě.Představ si co mi Jára koupil,já si ji teda vybrala.On si koupil ze srandy takovou paruku afro,víš takový ty černoššký vlasy a já mám dlouhovlasou paruku,je jak na prostitutku ale já se v ní sama sobě tak líbím a to je co říct.Ale je to jako ze srandy,nejsou to opravdový hezký paruky.Nechám se v obou vyfotit a taky ti pošlu foto at se pobavíš.
Hlavně ta afro,to je prča.Jára mi říkal že v tý dlouhovlasý jsem opravdu krásná,že bych se mu moc líbila jako dlouhovláska.Už se těším až si z někoho pujdem vystřelit a vezmem si ty paruky.
Jinak si zlatíčko,že nám sbíráte JOJO obaly.Jo a květáčkem tím já nephrdnu nikdy ![]()
Ted mi volala kamarádka jestli mám česnek že by si zaskočila pro hlavičku,tak jsme se na ní s Manželem připravili a vzali si ty paruky,tak to byla prča,to si měla vidět
![]()
Ahojky!
Jak jsem ti ráno psala že ve vedlejší vesnici ,má tam být to zábavné odpoledne tak to bylo asi zrušeno.Pořád u nás pršelo,tak jsme tam ani nejeli.Byl Mareček trochu zkamaný,ale jak jsme si odpoledne spolu hrály tak byl spokojený.Tak aspon vám to odpoledne vyšlo,a na fotky se budu těšit.S váma opravdu musí být sranda,škoda že bydlím tak daleko.Chudák kamarádka ta musela být pravdu v šoku,už k vám asi nepříjde.Já jsem se manžela na to zapoměla zeptat,tak od zítřka bude mít dovolenou tak se ho zeptám.Nebo až v pondělí máme to výročí,a večer půjdem na večeři tak bude lepší příležitost.Víš že květáček nezbyl,a manžel si ho chválil že je to dobré masíčko.Tak příště ti opravdu pošlu,budu ho bránit zuby nechty. ![]()
Dobře dobře,pro tentokráte odpouštím
ale příště mnam mnam květáček,my jsme taky květákoví,Kristy ho muže už od malička.
To věřím že byl Mareček smutnej,Kristy taky jak se na něco těší a počítá s tím,pak když to padne je smutná.Bála jsem se taky aby kvuli počasí mepadla pout,naštěstí to vyšlo.
To jo nech rozhovor na výroční večer,to bude hezká atmosféra a manžel snad neodmítne.
Co jsi vymyslela k zítřejšímu obědu?Musím vyndat maso na zítra,at na to nezapomenu.
Nemám ti místo těch obalů JOJO,poslat uvařený a obalený květák.Nebo ti pošlu oboji,at to pak není Kristýnce líto. Máš pravdu radši to nechám na pondělí,budem pak večer sami a popíjet vínečko a nechá se lehce ukecat.Ještě než půjdu spát se podívám do mražáku, a co my padne do oka vytáhnu.Měla bych asi chut na nějaké vepřové.Jaké masíčko vytahuješ?Příští týden máme u nás akci(Den obce),a budou tam i soutěže pro děti,tak jen doufám že výjde počasí.Ale Marečkovi to radši řeknu až v sobotu,kdyby to pak nebylo at mu to není pak líto. ![]()
S touhle dohodou naprosto souhlasím
Zrovna před chvilkou jsem šuchrala v mrazáku.Našla jsem tam pěknej kousek vepřového,ale není popsanej asi se mi to odlepilo,tak doufám že to je vepřový
abych místo segedínu nemusela dělat ovčí…vím že bych tam měla mít ještě jeden balíček ovce.Kdybys někdy měla nějaký ovčí nebo beraní maso,mužu ti dát výbornej recept…taky z časopisu,ale ozkoušenej a výbornej ![]()
Dneska jsem měla radost,jak jsem pekla tu roládu z mletýho masa,tak se krásně povedla a nepraskla,tak mě to vždycky potěší,ale někdy praskne potvora.
Já jsem se ted ,dívala do mražáku a našla jsem tam vepř.krkovici.Na krkovici nemáš prosím nějaký recept,ještě nevím jak jí udělat.Ovčí maso jsem ještě nikdy nejedla,jak to vůbec chutná.Tu bram.roládku někdy zkusím,a já vzoreček nedostanu?
Už jsi chytila tu myšku,neutekla náhodou k nám protože jsem jednu ráno měla v pastičce.Já se jich moc bojím,ale ráno jsem jí musela vytáhnout já.Hodila jsem jí kočce ta si sní pohrála,a pak jí tam nechala ležet.A my taky máme malé slavení,víš že už si píšeme dva měsíce.
Doufám že nám to psaní dlouho vydrží ikdyž se nám podaří i to vytoužené miminko.A to nám musí vyjít? ![]()
Jéé,tak to je pěkný,panečku za ty dva měsíce kolik se toho už odehrálo.Nebo mě to aspon tak připadá.Výpověd,2IUI,pobyt v nemocnici…
A nemáš taky chut udělat segedín?Nebo vepřové na smetaně,oboje je dobrutka.
Já takovýhle dá se říct zvláštní masové kousky,dostávám od Járy rodiču občas,dříve jsem to taky nejedla.Podle toho mého receptu je to maso výborný,ale jinak se říká že je z toho cítit že to je ovce a že to je lojovatý,ale já to mám tak dobře ochucený že nepoznáš že bys jedla ovci,jen za syrova to je jinak cítit.
No a myška asi vážně utekla k vám
,u nás zatím pastička prázdná.Týjo ty si kabrnák,já se jich nebojím,jen se vždycky leknu když mě přeběhne přes cestu,ale na chycenou v pastičče se štítím šáhnout ![]()
Kéž by kéž by se nám podařilo
,vid?Máme pořád ještě naději,tak snad ano.
Tak se hezky vyspinkej,papa
Ahojky!
Tak nakonec tu krkovici upeču,mám jí vcelku tak to bude lepší.Ale dole je kost tak nevím jak to potom nakrájím na plátky.Já jinak takové maso nekupuji,ale když jsem to dostala a tak přece neřeknu že ho nechci.Dá se to ovčí maso koupit v obchodě,v dnešní době se dá koupí všechno jenom mít peníze.Poslala jsem ti na email pár fotek z dovolené,doufám že se mně nelekneš.Babi Marečka učila jezdit na kole bez náhradních koleček,ale musíš ho držet ještě za triko za krkem.Odpoledne půjdem trénovat,at se to brzy naučí udělal fakt velký pokrok.
Ráno mně obtěžoval komár,jsem celá poštípaná ale nakonec jsem ho lapla a mohla spát dál.A přitom používám tu vodu proti komárům do zásuvky,ale mám tam asi už málo té tekutiny tak to nemá asi ten učinek.
Dobré dopoledne
,dneska to u nás vypadá na lepší počásko než včera,zatím vylejzá sluníčko.Tak co kuchtíš? Když zustane hezky,tak si asi něco ugrilujem na večír.Mám v mrazáku kylčo a pul kuřecích křidýlek už naložených-Gurmám,tak je vyndám.Ted mám mrazák zas naplněnej k prasknutí
,to víš ty kuřata,to mletý…Jára vždycky říká že ten náš mrazák je snad nafukovací ![]()
Segedín jsem právě šoupla do papináku,tak to bude za chvilku hotový,polévku mám česnečku od včera,takže ted mám volněji.
Jé,jsme to psali skoro zároven
,jdu juknout na fotečky,děkuju a taky ti pošlu z těch vozidel,už to mám v počítači.
U nás taky trochu svítí sluníčko,a Mareček už běhá po dvoře a píská tam jak na fotbale.Doufám že to dneska vydrží,at nemusíme sedět odpoledne doma.Tchýně už mi řekla že budem zítra škubat kačeny,jestli příjdu.co jsem jí měla říc,než že jo ale vůbec se mi nechce.Naštěstí to už bude letos na posledy,tak to mně aspon těší.Já ještě nevím co bude dneska na večeři,a ty už máš aspon vymyšlené ty se máš.Mně tak napadlo,co mám na středu nachystat Marečkovi do školky.Kratasky už asi ne na venek,nějaké tenké kalhoty at mu není zima a mikinu.Teplo už určitě moc nebude,spíš naopak.Ani se nenádáme a bude se zase topit.Ach jo jak já nemám ráda zimu,protože je moc dlouhá a to oblékání.
No letí to rychle,to máš pravdu.Já zas než se přebrodím sněhem do školky,no lonská zima byla síla.My máme školku docela kousek cesty,takhle v létě je to krásná procházka,ale v zimě se nechce.Jinak si taky myslím že už to bude na mikinu a kalhoty,Kristy měla včera oteplenou vestu,bylo nic moc,pak teda když chvílema vylezlo sluníčko,tak zas bylo vedro,ale lepší než nastydnout znova.
Tchán měl slepičárnu,tak mi povídej o škubání
,jako zásoba kuřátek a občas kačena to bylo fajn,ale tý práce okolo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.