Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jestli bude letos ve školce plavání,tak bych Marečka taky přihlásila.V loni ve školce plavání nebylo,protože se přihlásilo málo dětí.Už jsem ti psala že jsem s ním jezdila sama,tak bych to ted měla aspon bez starostí.Mareček se už moc těší,a dokonce tam chce i spát. Chceme zítra jet s manželem do Opavy,tak by se mi to hodilo že by jsme tak nemuseli spěchat domů.Manžel šel zas trochu zatopit,protože mně přepadla nějak zima.To je počasí u nás pořád prší,a má pršet i zítra.To by se mi taky nelíbilo kdyby mi někdo snědl oběd.Ale kdyby si musela jít do práce,tak by si přední musela stejnak jíst.A když budem ve městě tak by jsme si mohli někde zajít na oběd,a nemusela bych vařit.Zkusím se večer s manželem promluvit,když už máme tu možnost to IUI podstoupit do konce roku šestkrát a já budu jenom jednou.Když jsme se daly do boje musíme přece pokračovat.
Držím ti moc pěsti at manžel souhlasí,dokud není sníh a velká zima tak at to zmáknete a nakonec snad se poštěstí a mockrát tam jezdit nebudete muset.No nebylo by to krásný,už o vánocích čekat mimíška? ![]()
V naší školce jezdí každoročně předškoláci na plavčo,je to velká školka.To ta druhá tam jsou jen dvě třídy ta je maličká.
Tak i my si dneska zatopíme,to mě potěšilo.Říkal manžel že teda komín asi čistit moci nebude,když bude pršet tak uvidíme.S našima jsem se už domluvila že tam přespíme,tak jsou taky rádi ![]()
Já ti na oplátku taky budu držet palečky ,až budeš podstupovat 3 IUI ještě my dáš přesné informace.Tobě se to splní,a budeš mít krásné vánoce.Ale já si myslím že manžel půjde,jenom se to ted opozdí kvůli autu.Jeli by jsme třeba i autobusem,ale to by bylo na celý den.Autem už víme kam jet,ale tím autobusem by to bylo horší protože Ostravu moc neznáme.A jezdit tak co druhý den by bylo horší,tchýně by musela chodit pro Marečka a celé odpoledne pryč a doma nic neudělané.Je fakt lepší počkat na to auto sedneš a jedeš,a tak se musíš spoléhat na autobus ještě ti ujede a je konec.Já vím že je to výmluva,ale to auto je pohodlnější a víme už cestu.U nás ve školce jsou tři třídy a mohl jet každý kdo mněl zájem,ale jak jsem už psala nahlásilo se málo dětí.Tak už máme věci do školky zabalené,dala jsem mu tam mikinu i bundu ale když bude pršet tak určitě ven nepůjdou.Udělala jsem na večeři taky tu vaječnou pom.a Mareček se i přidal.Mám ti taky poslat vzoreček,tvoje byla moooc dobrá.Jesti jsem tomu dobře rozuměla tak zítra nebudeš celý den doma,tak ti nemám psát.
Ano ano pošli
,já ji mužu klido dva dny po sobě
.Tak určitě je to pohodlnější autem,to já jen že by bylo fajn moci jít co nejdříve.Jinak jasně cestovat někde kde to téměř neznáš,já mám třeba hodně špatný orientační schopnosti
,Jára je v tomhle směru mnohem lepší.
Zítra odpoledne se stavíme popřát švagrový,jsme pozvaný,tak se tam chvilku zdržíme.Domu přijedem až ten čtvrtek odpolko,dřív se k pc nedostanu,pak pak ti hned napíšu.
Taky ještě není vyhráno,stejně se mám trochu obavy aby tam Jára přijel,taky říká že zameškal hodně hodin ted tím jezdením po nemocnici s malou,ale tak já doufám že by mi to neudělal aby se nedostavil.
Tak já ti jí ještě posílám,doufám že ti bude chutnat.Manžel ti něco naznačoval,když ti to už slíbil musí už jít..Já si myslím že tvůj manžel půjde, že ti to s tou prací řekl jen tak. Tak jsme si promluvily ,a slíbil že jak bude auto spravené tak tam budu hned volat.Bude to auto spravovat nějaký pán po pracovní době,tak doufám že to nebude dlouho trvat.Právě takový je můj muž že se neumí orientovat,pak bloudí a je nejistý.Dokonce jednou způsobil havárku při které srazil cyklistu, ale naštěstí se mu nic nestalo.Takže zítra taky nebudeš vařit jako já,to je super že?
Mnam mnam,dala jsem si ještě ted
,výborná
,tu já mužu,jojo.
Zítra nevařím tak tak a ani ve čtvrtek ne,protože od našich pojedem až odpolko,tak mám dva dny volno.Ani nevím co nám holky ukuchtěj ![]()
Ani se mi zítra k tomu zubaři nechce teda abych byla upřímná,ale měla jsem jít už zhruba v květnu,ale do toho přišel ten pracovní uraz,pak už lítání do Sanusu pak zas ten stafilokok a objednat se k zubaři to jsem upřímně vubec neřešila.Tak snad budu mít zas na pul roku klid.
No jinak doufám že pujde manžel,no neříkal že ne ale nezapoměl říct kolik mu chybí hodin,řekl teda že byl naštěstí dvě soboty navíc v práci tak aspon tak no.
Pujdu spinkat,ráno zase brzo celkem vstáváme,zubaře nán v 9.15 ale vlakem do Pardubic no o pul osmý už musíme na vlak.Tak si užij hezky zítřejší den a já se pozítří ozvu.Marečkovi at se líbí ve školce
.
Tak dobrou noc,papa
My už máme naštěstí zubaře za sebou,tak se máme objednat zase za půl roku.Radši to neodkládej budeš to mít aspon za sebou,tak by si zase musela čekat.jestli nemáš nějaké problémy,tak to budeš mít v pohodě.Taky ti zítra přeji hezký den a pěkně si ho užijte.Budu se na tebe těšit,tak papa.Dobrou noc! ![]()
ahoj Gábi,tak mi včera to IUI nedělali,už podruhý mi to odložili,protože nemají pořád výsledky partnerovi krve na žloutenku C,první test má negativní,ale smichali se jim víc vzorku do sebe,tak dělali nový kontrolní test a už měsíc čekáme na výsledky
.Snažíme se rok a 3měsíce jezdíme do CAR,žádné prášky jsem nedostala,ovulku mám ok,všechny výsledky ok,máme horší spermiogram,ale né zas tak moc.Děti nemáme žádné a letos mi bude 30.
Ahoj Kami
,tak si představ jak jsem dopadla
.Nejenom že IUI se nekoná,tak mi ještě zubařka vytrhla moudrák.Jedna jobovka lepší než druhá.IUI se nekoná díky manželovi,trochu jsme se pohádali,že prý mi to říkal že nepujde…že nemuže…myslím že to bojkotuje,vubec nevím jak mám tu situaci řešit.
A u zubaře,nebolel mě ani jeden zub a špatný mám tři,oba moudráky,ten jeden byl víc špatnej tak mě ho vytrhla.Divnej pocit trhat zub který se nekejve
,nic moc příjemnýho potom.Ani ted ještě neotevřu pusu víc jak na dva prsty.Druhý moudrák mi prý opravý a pak ještě jeden kazík dole.Opravdu užasný.
Ahoj Beruško
,dopadla jsem podobně
.Mrzí mě že jsi nemohla IUI podstoupit a o to víc že už je to podruhé.Pamatuju si když jsem šla na svý první IUI,tak doktorka říkala že všechny výsledky ještě nemaj a přesto mi ho udělala.Nevím jestli třeba ty duležitý výsledky měla a jen něco chybělo.Je to škoda,člověk na to čeká celý měsíc a pak nic.Jsme na tom trošku podobně co výsledku se týče.U nás je taky problém trochu horší spermiogram,ale já neveřím že by se to mohlo podařit bez asistence lékařu,dlouho jsem bez antikoncepce a nic.Ikdyž šance šance je podle gynekoložky.
Ahojky!
Vždyt není pátek 13,že máš takový špatný den..Je mi tě moc líto,tak jsem ti moc držela palečky at ti to IUI výjde.S těma chlapama to je fakt někdy těžké, slibuji a pak stejnak nekonají.My jsme taky včera do té Opavy nejeli,že má moc práce a že se mu nechce.Sousedce a jejímu synovy se pokazilo auto ,a potřebovaly jet do Opavy tak se zeptaly manžela jestli by nejel.A co myslíš?Jak chtěla sousedky tak se mohl přetrhnout a hned jel.Přišlo mi to tak líto ,že já pro ně ho nic neznamenám.To víš že jsem mu to vyčetla ,a taky jsme se pohádaly. Aspon tu zubařku máš za sebou,ale je divné že ti trhala zub který se nekýve.Chlad si to zeleninou nebo něčím ,at ti to víc neopuchne.Vyspíš se zítra a zas bude dobře,to jsem fakt nečekala že tě bude tak trápit.
13.pátek byl hezkej den,nás pustili z nemocnice…ale ted to stojí za prd.Tak jsme na tom asi podobně vid?Ani toho zubaře za sebou ještě nemám,v pondělí jdu na pokračování.Čeká mě ten druhej moudrák,taky ho chtěla vytrhnout,pak teda řekla že ten není teda ještě tak špatnej jak ten první tak že ho ještě opraví.Ono se říká že moudráky jsou zuby na prd.Taky jsem podědila paradentozu,mám ji u jednoho zubu v horším stadiu a hned vedle nepatrně též.U toho špatnýho moudráku říkala že je kaz z boku že to je blbý že se tam moc nedostane…píchala mě injekci,tak čistě to trhání nebolelo ale víš co takový divný jak to rvou,takový strašný tlak,sestra mi prosimtě držela hlavu ze zadu,mamka mi říkala že to normálně dělaj aby pacient neucuknul ble
.Jen z jedný zprávy mám ohromnou radost,opravdu ohromnou.Kristýnka bude štastná
![]()
Už loni si přála koloběžku takovou tu bytelnou pořádnou,ale manžel že se musí nejdřív naučit jezdit bez koleček na kole,pak teprve koloběžka.Ale tak od lonska jsem koukala na ceny,stojej pruměrně 1700kč,když je dobrá akce 1200-1300kč,tak jsem tak doufala kdyby se někde objevila aspon pod tu tisícovku.Nebudeš mi věřit,mám ji
žlutočervenou překrásnou ve slevě,že rušili jejich druhou prodejnu a tam byla už složená vystavená,takže není v žádný krabici ale to mě vubec nevadí,ted se podrž za 399kč.Jedna jediná,přes rok koukám nebyla ani za 800 nikdy a mě se takhle zadaří,pošlu ti fotku jaká krásná.
Škoda že se mi ale nedaří v jiných směrech,neříkej mi že mi manžel nemuže obětovat tři pracovní hodiny
,je mi z toho smutno.
Tak s tou koloběžkou,to je fakt bomba.A ted nevím dostane ji Kristýnka ted,nebo až na ježíška.Na vánoce jí nemusíš ani balit,dáš tam jenom mašlu a nepotřebuješ ani krabici.Já jsi pamatuji jak mně zubařka,taky trhala vzadu zub že mně sestřička taky držela hlavu.Tvoje mamka má pravdu,aby si pak necukla .Taky zubařce nerada chodím,protože mně skoro pokaždé něco najde.Dokonce skoro pokaždé mi řekne že si mám změnit pojištovnu,mám všeobecnou a ta prý moc zuby neproplácí.Chudáčku tak jsi ani moc nevečeřela,a ještě tě to bolí?S těma chlapama .Nevím co ti mám na ty chlapi říc,je jim to asi jedno a my musíme trpět a být zklamané že se to nedaří.Škoda že to nejde dělat bez chlapa,oni to vý že to bez nich nejde a proto dělají takové caviky.
Koloběžku necháme k vánocum,to bude krásnej dárek,už se na to těším jak bude štastná
.Sice ted by na ni ještě mohla jezdit,ale tak kdyby měla třeba narozky ale nemá,taky si říkám když se tak naučila na kole at si jezdí na kole,pokud počasí dovolí.Ale vím že bude štastná,přála si ji už loni.
Taky jsem byla u VZP ale na začátku těhotenství jsem ji změnila,měli více výhod,chodila jsem třeba zadarmo plavat furt do lázních,pak už teda ne,že jsem trošku zakrvácela,tak mi dr zakázala,aby se mi neoddělovala placenta už jsem nesměla nic dělat.
Manžel o koloběžce ani neví,nemám momentálně nějak chut to s ním probírat.Těšila jsem se že to bude tentokrát z toho druhého vaječníku…je to na nic.
Jinak ještě na tu stranu nejím to se bojím a když zlehka kousnu to mě bolí,ale zas nějak strašně zlý to není,jen ta pusa tak nefunguje,nejde otevřít.Tahali ti někdy nervy?Tak tak to asi cítím ale dnes už trochu lepší,zítra to určitě bude ještě lepší.
Dobrou noc,pujdu si lehnout.Na zítra jsem taky omluvila malou ze školky,protože jsem si myslela že možná bude IUI,tak budeme spolu doma.
Hezky se vyspi,pa ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.