Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ok,dopoledne pošlu a domácí vajíčka beru
,u nás mizej.Občas dostanu od tchýně ale málokdy,ale aspon občas.Moje mamka taky nesnáší žehlení,říká že dřív se nažehlila ažaž na tři děti.Takže zrovna tak hezky si to pověsí a tím končí
.To já ne,já poctivě žehlím ikdyž takovej fanda zas nejsem,ponožky například ne
.
Taky se hezky vyspi,papa ![]()
Ahojky!Posílám ti hned ty vajíčka,at to stihneš obalit.Jenom jsi je nerozbyj,byla by to velká škoda.
U nás v obchodě měli takový malý květák a za 26kč,tak jsem ho nevzala.Kdybych to chtěla na oběd,tak bych musela vzát dva,a to by jse mi pěkně podražilo.To jsi radši počkám na tvůj vzoreček.Tak jak se dneska daří,je to všechno ok.Půjdu si něco hodit do bříška,mám hlad jako vlk.
Ahojky
,no děkuju za vajíčka
.Já ho včera koupila za 40,taky jsem si říkala že by mohl být teda lacinější ale je fakt že je pěknej.Někdy kupuju i takhle malej a dělám zapečenej,to je taky dobrý.Kdybys chtěla pošlu recept.Stejně jsem si říkala že si aspon dva ještě koupím,uvařím je a namačkám do krabičky do mrazáku.Květákový placičky v zimě pak přijdou k chuti když se květák nedá sehnat.
Zas mi tady přeběhla ta myš,to snad není pravda,ta je nějaká chytrá,ještě jsem poposunula pastičku,už jsem ji viděla potřetí stejnou cestou běžet a nic.Tak nakonec jdu pro Kristy po obědě,učitelka mi říkala že nemusím jít na tu schuzi že už to všechno znám,nic novýho neříkaj,tak Kristy že chce jít po o.Tak tam akorát dám ty kapesníčky a 150kč.Domlouvaly jsme se s tou kamarádkou že když nebude pršet zajdem dnes na to hřiště pěkný.Včera jak jsem byla ochrápaná,tak jsem lehla a usnula jak špalek
.Přemýšlím že zavolám na trancfuzní jestli maj málo dárcu na moji krevní skupinu,že bych zajela v pátek udělat dobrej skutek,ale zas nevím jak mi trhali zub tak to možná vadí.To je jako braný nějak uraz s krví,tak se musím zeptat.Už si vymyslela co vařit na víkend?Já musím nejdřív zjistit co a jak s tou zabíjačkou,protože to tam budeme muset jet už dřív dopoledne.Dneska byly ve školce přihlášky na dětský kroužky ale do ddm ne ve školce,tak na to juknu.Kristy krásně zpívá tak jestli něco takovýho tam je.
Tak říkáš že vajíčka jsi mněla v pořádku,tak to je super kdyby jsi měla málo tak ti ještě pošlu.
Ten květák byl malý jak moje dlan,to tak fakt na to zapečení.Jestli budeš tak hodná tak mi písni recept,já ti ještě dlužím ten recept na tu knedlíkovou pizzu.Taky jsi dávám do mražáku květák,kupuji i brokolici a zamražuji i žampiony.Ale i ta brokolice byla v obchodě drahá ,a ještě k tomu žlutá.Já taky uvažuji že nepůjdu zítra na ty schůzky,to je spíš pro ty nové mamky co ted začli chodit do školky.Stejnak to bude i vyvěšené pak na nástěnce,a nebo se někoho zeptám co tam říkali.Je to pořád dokola ,řád školky a schválení tech peněz do fondu.Kdyby to bylo ve školce kde chodí Marek,ale to je na té druhé školce a to je fakt z ruky.Moje mamka má zítra svátek,tak pojedem radši za mamkou jí popřát. Půjde zítra taky Mareček po o.,a ve dvě hod.nám jede autobus,auto máme pořád ještě pryč.A co máš v té pastičce,já je lákám na vlašský ořech.Ráno jsme zas jednu chytla ,ale to asi nebyla ta tvá.Však se chytne neboj,dej tam ten ořech a uvidíš.Zkus si tam první zavolat na tu krev,jestli tě vůbec vezmou at tam nejedeš zbytečně.Jsi fakt dobrá.
I můj tátá a manžel dávají krev,ale já se bojím .Vdyt ti chybí ještě dva dny do víkendu,já ještě nevím co udělám zítra.Manžel mi říkal že by mněl chut na gulášek,že by jsme udělali aspon bramborový.Ale musela bych ještě koupit tramské cigáro,nebo točák at to není jenom samí brambor.
Ořech,to jsme ani nikdy nedávali,ale ozkoušíme,protože tentokrát je nějaká mlsná myška.
Květák už mám skoro všechen osmaženej,tak ještě za chvilku umixuju kaši a pak ti hned pošlu
.
Dobrý skutek se v pátek konat nebude,jsem tam volala a ještě by tam jedno místo na pátek bylo,ale ptala se doktorky a od trhání osmiček musí být aspon 14dní,tak že nic.
Nedávno jsem taky měla v plánu vařit bramborový guláš,ani nevím proč jsem ho pak nevařila
,jestli jsme opékali nebo ted ani nevím.Takový obyč jídlo ale dobrý vid?Přemýšlím nad celerovou pomazánkou ale nejspíš až zítra,dnes asi nestihnu.Budem na hřišti,pak tady mám žehlení zas…Potřebuju vytřít,to je furt něco.Jeden den taky sjedeme k našim do Pardubic,možná pátek že omluvím Kristy ze školky.
Jdu mixovat tu kaši.Dneska mám uvaříno nějak rychle
ale je to tím že jsem se nestavovala v obchodě,to se vždycky zdržím.
Jé to se už moc těším na vzoreček,a ještě k tomu kaše to jsi nechám líbit.Fakt škoda že nebydlíme takhle na proti sobě,a dávali jsme si ochutnávky.Protože na ty tvoje speciality,mám vždycky velké sliny.Dneska má právě Mareček ve školce fazolový guláš,ale ten moc nemusím hlavně ty fazole.Ale Marečkovi jsem řekla že musí všechno s papat,že je to moc dobrý.A co ten nehet u nožky,máš to už dobrý.Já bych taky měla žehlit,ale vůbec se mi nechce.Ty jsis někdy žehlila ponožky,někdo si žehlí i kalhotky.Chtělo by to nějakou služku,co by to za mně vyžehlila.A jak ty věci co jsi dala na prodej,máš to už prodané.Jak dlouho to trvá než ti tam dají ten inzerát na stránky,nemám stím vůbec žádné zkušenosti.Pořád ještě nevím co na tu 40,tchýně dává peníze ale já bych chtěla něco vymyslet.Vidím že budeme asi v sobotu slavit stejně,nebo půjdete už v pátek na večeři.Jak to mezi vámi vypadá,je to už lepší nebo máte stále tichou domácnost.
Já už mám nacpaný pupek,tak snad si pochutnáš i ty ![]()
Takhle občas s tou jednou kamarádkou,donesem si buchtu nebo pomazánku… Tak kdo z nás se přestěhuje blíž? ![]()
Doma je to pořád stejný,je to evidentně velký problém a já to jen tak za hlavu házet nehodlám.
Jinak ponožky taky teda nežehlím ale je fakt že Kristynčiny kalhotky jo,svoje ne.A máš pravdu,občas nějaká služka by se šikla.Jdu se převléknout a mažu do školky.Tak dobrou chut,papa zatím ![]()
Já už mám taky napapané bříško,ale ten tvůj květáček mi tam ještě vlezl.Máš ho super,velké díky.
S tím já stebou souhlasím,když ti to hlavně slíbil.Já vím že to stojí penízky,ale člověk se musí i trochu obětovat,když to nejde přirozeně.Moc ti držím palečky
at ti to dobře dopadne ,a nechá se ještě přemluvit,ikdyž víš že to bude těžké.Tak ti přeji hezké odpoledne a hezky si to užijte na tom hřišti.Papa ![]()
Ahoj,tak se hlásím že jsme z hřiště doma.Holky se tam vyřádily ale nám bylo teda docela dost zima.Už se těším na ten teplej říjen jak má být.
Tak mám konečně vše vyžehleno
,ono to teda nebude na dlouho
Ted ještě ty tři pračky prádla uklidit
A dokonce jsem se pustila do celerový pomazánky,ještě čekám až mi vychladnou vajíčka.Chceš poslat na večeři?My ji s Kristy milujem,Jára z ní vydřenej není,ale občas si dá.A co ty,pustila jsi se ještě do tý druhý várky knedlíku?Volala mamka dnes že by zítra přijela,tak upeču zas nějakou dobrou buchtičku aby byla ke kávě,ale až zítra.Dneska dodělám pomazánku a už v kuchyni nemakám,dneska jsem tady byla nějak moc ![]()
Ahojky!
Tak já se taky hlásím že už jsem tady,Mareček už spí tak mám ted klid.Dneska jsem ty knedlíky nevařila,protože jsme z Marečkem šli večer do kostela.Každou středu je dětská mše,tak chodíme celkem pravidelně.Jenomže Mareček tam nevydrží být v klidu,ale tu hodinu to musí vydržet.Odpoledne jsme pak byli na kole ,a moc jsem ho pochválila že už jel sám bez pomoci.Jenomže musí šlapat chvíli jede,a pak najednou dá nohy dolů a stojí.Možná že jsem chtěla po něm moc ,aby šlapal ale byl přece odpočatý ze školky.
Víš já taky celerovou pomazánku nemusím ,tak se prosím nezlob ale tu buchtu co zítra upečeš mi poslat můžeš.Ani jsem ti ráno nepsala že jsem vytáhla z mražáku vánoční cukroví,nějak jsem to zapoměla a ted jsem ho našla a vytáhla.Je tam linecké cukroví,puchýřky a vanil.rohlíčky které jsou trochu tvrdé ale když je namočíš do kávy tak je sníš.Mám ti poslat vzoreček,ještě nám trochu zbylo. ![]()
Jé to máte fajn.V září vánoční cukroví.Jojo pošli at okoštuju
Puvodně jsem měla v plánu ted v září že máme výročí dělat perníčky,Jára s Kristy je milujou,ale do týhle napjatý atmosféry???asi by to nemělo smysl.Máme zatopíno v krbu,tak se příjemně koukalo na telku,byla jsem nějak vymrzlá z venku,ale ono i tady v baráku je zima.O víkendu má být docela hezky,jestli to nezměněj,tak jsem zvědavá.Zítra přijede dopoledne mamka,měla jsem v plánu nevařit že dojíme zbytek květáku,no ale takhle to je blbý,to musím něco ukuchtit.Co máš v plánu ty?
Já taky peču perníčky,ale ty nikdy nezbydou,mám už jeden vyzkoušený recept a už jiné nepeču.Peču je jenom na velikonoce a vánoce,dávám je do plechové dozy a Mareček na ně pak chodí.My taky topíme tak mírně,protože večer je už zima a taky kvůli tchána který leží.Zas můžu aspon třídit oblečení,a pálit protože to už Markovi neobleču.Taky mi posílá věci setra od manžela,má 15 letého syna,ale taky to břebírám.Zítra máme ještě kuř.stehna a vytáhnu knedlík a udělám omáčku.A víš co má zítra Marek ve školce,plněné papriky s rajskou omáčkou.Mnam to já můžu,ale nikdo mi to neudělá.Ale jak jsem byla předtím v Globusu ,tak tam měli ty papriky naplněné ale bez omáčky.Ale to by nevadilo omáčku bych si udělala,ale já jsem si je nekoupila.
Tak co ty mamince uvaříš,pochlub se? ![]()
Přemýšlím o tomo přemýšlím.Naše mamka miluje květák,ale zas bude z předešlého dne,no nevím nevím.Asi dojíme květák a večer udělám Járovi smaženici.Kvuli jedný porci navíc,mě se nechce vařit víš
,když tady jídlo je.Ale upeču určitě nějakou buchtu a pošlu babičce po mamce,ta je na buchtičky víš?Snažím se když tam jezdíme abych jim vždycky nějakou v krabičče přivezla.Já jsem letos dělala perníčky i na Valentýna
srdíčka,na velikonoce jsem taky měla v plánu ale že jsem byla furt v práci tak mě to nějak nevyšlo.Jinak u nás je to podobný,Kristy jich poměrně hodně sní ještě než je ozdobím,tak pak už je musím chránit holým tělem před obouma
.Mám ráda jak to pak doma voní…no uvidím,ted mám docela chut je udělat když o tom mluvíme teda píšeme.
Jdu chrupkat,blíží se moje hodina kdy mě postýlká volá.Tak se hezky vyspinkej,dobrou noc ![]()
Ahojky!
Jestli ty perníčky budeš fakt péct,tak to prosím chci doopravdovský vzorek.Jen do malé krabičky a adresu už znáš,tak ten balíček určitě příjde.Mareček mi je na velikonoce pomáhal vykrajovat,máme takové dětské formičky jako je auto,hlava kluka apod.a to se mu líbilo.Tak jak se dneska daří,je to všechno v pohodě.U nás už od rána prší,tak nevím jestli pojedem k mamce.Mareček mi řekl že pojedem,že jsi vezme pláštěnku,a ve školce mi připoměl at nezapomenu p. učitelce říc že jde po o.domů.Jak jsou ty dětí chytré až mazané.
Jakou nakonec pečeš tu buchtu,nebo zkoušíš tu moji roládu.Já nemám žádnou kamárádku na výměnů vzorků ,jen tchýni a sní je to fakt těžký. ![]()
Ahoooj
,taky tě zdravím.U nás počásko naprosto stejný,bez přestání lije a lije.To ani nikam se školkou nemužou jít.Jinak zima ani není.Ted se zasměješ co ti napíšu.Bydlím naštěstí dvě minuty od Billy jak jsem pracovala,no ale přesto jsem vypadala jako blázen.Měli v akci pozdní brambory 10kg pytle.Loni jsem si je tam kupovala a pěkný dobrý byly,no ale loni se vyprodala ta celá paleta a už nepřišly.Tak jsem s tím nákupním vozíkem jela mimo parkoviště k nám domu s 3.pytly brambor a rovnou jsem vzala i balík mlík v akci.V práci na mě holky koukali jak na blázna,tak jsem řekla že to mám i pro naši babičku,já ji fakt často nakupuju,no ale ted né,no ale abych nevypadala za blázna tak jsem to řekla,protože se divili proč tolik brambor
.To jsou převážně mladý holky co nevařej denně pro rodinu,jinak by věděli že to je na zimu že to se sní,nebo aspon u nás jo.Ale víš vypadá to trochu směšně,když jedeš s nákupním vozíkem domu
![]()
Jinak buchtičku ještě jsem se nerozhodla,ale udělám na plech abych dala našim a ještě tady zbylo.
Koupila jsem tam rovnou vepřové ledvinky,oni je mají málo a já je i málo vařím ale tak 2× do roka ano.Tak ti mám na ně chut na cibulce s rýží.Kdybych nejela zítra do Pardubic tak bych je udělala.Uvidím kdy je uvařím,podle ty zabíjačky ve Lhotě,možná když bude pršet že to daj na jiný den,tak bych je uvařila na neděli možná.
Jinak domluveno,pokud budu perníčky péct pošlu skutečný vzorek ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.