SANUS Pardubice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6473
25.8.10 10:42

Naštěstí jo,oba vaječníky mám zdravé…ikdyž žádnou laparoskopii jsem nepodstupovala.Asi se bere v uvahu když máš už jedno dítě že to máš v pořádku,ale to je před 6ti lety těhotenství.Myslím když se nepovede i třetí pokus že pak by mě na tu pruchodnost vaječníku asi poslali.Já abych byla upřímná,když jsem tam začla chodit tak mě tak spadl kámen ze srdce že mi pomužou…ted už to ale vidím jinak,vidím že ani ta IUI přestože ti to stříknou v nejlepší čas až co nejdál,tak přesto ta šance je moc malá a když už má člověk za sebou nějaké neuspěchy,přestává doufat.Třeba to na to nemá vliv,myslím jako zvýšení šance když mužeš na střídačku z obou vaječníku…vidím to na sobě že taky stále nic.Spíš si myslím že větší šance co si takhle píšu v jiných diskuzích mají ty holky kterým se sama od sebe nedělá ovulka a musejí baštit hormony,protože pak mají třeba ty vajíčka čtyři pět…a to je hned větší šance.Mě řekli hned že pokud sama ovuluju a mám to vše v pořádku,tak neradi dávají na to hormony,pak hrozí vícečetné těhotenství.Při mateřský jsem byla darovat vajíčka anonymně jiné mamince,píchala jsem si hormony a měla jsem jich asi 16 a z toho 9 použitelných.To je pak šance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
25.8.10 11:26

Mně už ženský doktor poslal na průchodnost vaječníků,a to bylo v pořádku.Potom jsem byla u něho na klasické prohlídce,a tam se mu v břichu něco nezdálo tak mně poslal do Bohumína na laparoskopii.A tam mi vlastně zjistily že mi nefunguje levý vaječník.Tak mi nasadil prášky ,ale nevím přesně název aby my vyvolali ovulaci a ty mi nepomohli.No a potom mně poslal do té Ostravy,a tam se vůbec neptal jestli mám ovulaci ,nebo jesli mám pravidelné měsíčky.Jen jsi přečetl zprávu od mého doktora,a řekl půjdete na IVF.Rovnou mi řekl že IUI nemám moc šancí,když mi nefunguje ten jeden vaječník.Ale zkusit to prý můžem,než našetříme na IVF.Tak půjdu chystat oběd, a večer se zase ozvu.Přeji dobrou chut k obědu!Papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
25.8.10 15:15

To jsou věci,mě zas nikdo nikdy neposlal na vyšetření jestli mám pruchozí vaječníky.Ale pravda je že mi gynekoložka říkala že mám ukázkovou ovulaci,vaječníky se mi vzorně střídají,vajíčko doroste do správné velikosti,z jejího pohledu problém ve mě není a měla bych být naprosto v pořádku.
Tak ty když nemáš bez pomoci hormonálních léku ovulaci tak bez zas nějakých léku ti IUI asi skutečně nepomuže.Proč ti proboha nedaj léky,jako to mi hlava nebere.Zas esi ale říkám když máš normálně pravidelnou MS tak ale ovuluješ ne?Nebo tohle na to nemá vliv?
To se mi nějak nelíbí,to bych zkusila jiný centrum opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
25.8.10 17:54

Já jsi myslím že k ovulaci u mně dochází,na kalhotkách takový ten lepkavý hlen.Taky jsem si měřila bazální teplotu,ale tam jsen to nikdy nepoznala.Ale spíš že mám nepravidelnou ms,to jsi myslím že je i příčina.Mně to taky přpadalo divné,že se o to vůbe nezajímál.Manželem jsi popovídám asi až o víkendu,protože přišel pán nám dát ještě ty okna do pořádku.Odpoledne jsme dělali popelku a přebírali jsme brambory ,na větší,menší a špatné.Tak jakou pochoutku dneska chystáš na večeři,my budeme mít vánočku s máslem a marmeládou a manžel housku se salámem.Moc děkuji za sms zprávu,četla jsem to nahlas a málem jsem to Marečkovi vyzradila.Ale pak jsem to ukecala,že ti spadly hodinky na zem,a musíš si je dát zpravit. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
25.8.10 20:05

A tobě se to stává častěji teda že máš takhle zpoždění?Jak si píšu v jiných diskuzích,tak tam holky co nemají pravidelnou ms berou ty hormonální léky Duphaston,já ho beru po každý IUI a všechny si ho chválí že jim pomáhá aby ms přišla v čas.Proč ho tobě nepředepsal nechápu teda.
S Kristýnkou jsme se domluvili že mám Marečkovi poslat s hodinkama i obrázek co nakreslila,tak tam má Mareček i obrázek :lol: .
Já s měřením bazální teploty nemám vubec zkušenosti.Je teda fakt že když mám plodný dny správně což mi potvrdila i gynekoložka i v Sanusu,tak by se to dalo odpočítat každý měsíc.Ikdyž my se milujeme poměrně často a přesto nic :-(
Kristy s manželem mají k večeři to kuřátko s kaší,já že jsem ho obědvala tak si dám asi pečivo jen s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
25.8.10 20:56

Takové velké zpoždění ne,ale měla jsem to třeba jeden měsíc na začátku a pak třeba na konci.Nikdy se mi nestalo že bych to dostala ve stejný den.Mně to nenapadlo mu to říc,a on se vůbec neptal.Začala jsem brát na srovnání ms,kapky Gynex načala jsem ted brát druhou lahvičku.Tak ted uvidíme jestli se mi to srovná,a jsem ted zvědavá kdy to dostanu v září.My to právě moc často neděláme,tak to může být třeba i tím.Co budeš v neděli sledovat-na Nově Talentmánia,na Primě-Česko Slovensko má talent.Já asi na Primu tam bude od kamarádky ,kluk dělat zvuky zvířat.Musím to sledovat,protože nevím ve kterém dílu to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
25.8.10 21:19

Tak to jo,to ten Gynex snad srovná.Mě se stalo asi třikrát za ty roky co mám ms,že jsem ji dýl nedostala,tak jsem taky musela na tu vyvolávačku-injekci.Jinak to dostávám celkem přesně,ikdyž taky plus mínus dva dny.
Ani nevím co budu sledovat,Járu tohle moc nebere tak se asi budu dívat sama.Ale tak to je jasnačka,když tam máte někoho známého že to sledovat musíte :palec: .My se zase známe s Leonkou Šenkovou co byla v superstar,ta rokerka jestli pamatuješ,zpívá krásně,tam ji moc chválili za ty starší český písně jako od Kubišový a tak.Mají ještě dvě holky,když jsme se sem přistěhovali tak se s náma seznámili,byla jsem ráda,nikoho jsem tady neznala a paní byla taky na mateřský,tak jsem měla hned kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
25.8.10 22:02

V jednom ženském časopise jsem našla článek o těhu,byl tam i recept na bylinkový čaj na podporu těhotenství.Zajela jsem jsi do Opavy do obcodu s bylinkami,a tam si ty bylinky nakoupila.Bylo to asi 10 druhů bylinek a doma jsem si to namíchala.Pila jsem to dvakrát denně,jak měla mít ms tak jsem měla pauzu.Pak jsem šla na gyndu a doktor se mně ptal jestli něco beru,tak jsem mu řekla že beru ten čaj.A on mi řekl že mi ty bylinky mohli taky ublížit,ptal se na složení ale to jsem z hlavy nevěděla.Já jsem se na Superstár nedívala,mně takové pořady nebaví.Viděla jsem toho kluka jenom jednou,tak nevím jestli ho vůbec poznám.Ještě si s ní pořád kamarádíš,musí to být fajn paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
25.8.10 22:55

Týjo to je síla,člověk si myslí že si pomuže a věří bylinkám a ono je to naopak,čemu pak věřit vid?
Jojo kamarádíme se stále,ikdyž ted už se tak často nevídáme jako dřív,ono mě skončila o pul roku dřív mateřská,šla jsem hned dělat,už jsem neměla tolik času.Ale holky naše se kamaráděj,ikdyž někdy se hašteřej,znáš to děti :oops: .
Jdu na kutě,dobrou noc :mavam: zas zítra pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
25.8.10 23:18

Půjdu se ještě okoupat,a pak taky do hajan.Dala jsem za ty bylinky přes 700kč.Doktor říkal že bud bylinky pomůžou ,nebo že můžou taky ublížit.Tak ti přeji dobrou noc!Papa. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
26.8.10 09:00

Ahoj :mavam: ,no to je fakt dobrý s těma bylinkama.Doufám že ten Kontryhel není taky špatnej???Ona ho pila tchýně i máma moje a hodně holčin z jiných diskuzích,tak jsem ho začla taky,kdyby mě to náhodou pomohlo k větší plodnosti.A on není nedobrej,takže nemám problém ho vypít.Je teda fakt že si ho dělám jen jednou denně.Ještě taky zobu kyselinu listovou forte,taky na plodnost,ta se má užívat když chceš přijít do jiného stavu,taky ji baštíš?Už jsem ji jedla dřív a že jsem neptěhotněla tak jsem se na to vyprdla ale ted po IUI jsem ji zas nasadila.
Dneska si jdu na chvíli navečír sednout s bývalou kolegyní z práce,na kávyčku,tak se těším že pokecáme.
Vyndala jsem si ingredience a chystám se upéct makovec,ted jen přemýšlím jestli na plech s citronovou polevou nebo do bábovky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
26.8.10 09:33

Ahojky! :mavam: Doktor mi říkal, že jsem se s těma bylinkama měla poradit s ním.Já jinak bylinkové čaje nepiji,tak proto mi to nechutnalo.Možná že ti ten čaj neublíží,když ho piješ jen jednou denně ale není to málo.Já jsem si předtím kupovala tu kyselinu listovou,ale ted jí zatím neberu.Marně přemýšlím co na oběd,zajdu se podívat do obchodu možná mně něco napadne.Musím něco vymyslet a uvařit na zítra,pojedu s Marečkem ráno na mluvení.Tak jak přijedem at to jenom ohřeji.Taky to můžeš udělat do bábovky ,a polet polevou,tak jak ses rozhodla.Dneska k nám příjde kominík,tak ho zkusím chytnout za knoflík pro štěstí. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
26.8.10 10:05

Jéé,tak to chyt hned dva knoflíky i za mě :lol: .Už jsem ho dlouho dlouho neviděla ve skutečnosti.Já dnes navařím,zbyly mi tam ty stehna,akorát je mán kaše,tak já si to dám s pečivem,mě to neva a hlavně se mi nechce vařit jen kaše pro mě :-) .
Já měla chut na smažený květák,ale dneska v penny neměli a cestou v zelenině byl takovej prtavej nic moc,ale když mi přijde někde do cesty tak hoo asi udělám na sobotu.Já totiž zas nějak nevím co na víkend.Docela bych si dala plněný bramborový knedlíky s uzeným nebo i segedín a ten jsem dlouho neměli :palec: .Ještě popřemýšlím.Ty máš už na víkend vymyšlíno co uvaříš?
Makovec jsem dala nakonec na plech,vezmu zítra babičce do Pardubic tak aby toho bylo víc.Já že mám ráda citronovou polevu a ta je taková řidší,moc mi nedržela kdybych to dala do bábovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
26.8.10 11:27

Jestli toho kominíka uvidím ,tak ten knoflík chytnu dvakrát.Šli jsme do obchodu a potkali jsme cestou p.listonošku,a dala Marečkovi ten dopis.A říkala že by jsme měli zaplatit ještě 7kč,že jsi nalepila špatnou známku.Ale že to nemusím platit že to zaplatila pošta.Moc děkujem za obrázek a hodinky, obrázek už máme vystavený na ledničce.Jak ti budu posílat ty obaly,tak Mareček říkal že taky Kristýnce něco nakreslí.Ještě jednou děkujem.Nakonec jsem koupila v obchodě kuř.stehna tak už je peču,a manžel by řekl zase rýže.Ale nevím co na zítra,jestli udělám čočku,nebo dušenou mrkev .Ale to by mi musela tchýně naškrábat a uvařit brambory.Zas mi děláš chutě s tím brambor.knedlík s uzeným,prosím napiš mi recept,a ještě jsi mi nenapsala na čertové tousty.Ted nevím zprávný název,měla jsi to v sobotu.Dobrou chut ti přeji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
26.8.10 12:39

Je to je trapas,ještě že si to nemusela platit ty.Já řekla jen známku na dopis,tak ono asi podle velikosti obálky,no to jsem to mohla dát do normální obálky.Kristýnka se taky těší na obrázek od Marečka.Manžel ji ted zrovna dělá nástěnku,tak si ho tam pak taky vystaví.Plněný knedlíky jsou brnkačka,dělám je z koupeného bramborového sáčku,dřív jsem si ho dělala těsto sama z brambor,ale ted už je to pro mě docela ztráta času,je to se vším všudy na celé dopoledne a to se mi obětovat zrovna nechce.Tak těsto udělám podle návodu,osmažím velkou cibuli,na to pak to uzený maso.Když to je osmahlý trošku strouhanky a červenou papriku,nechám vychladnout.Z bramborovýho těsta placičku,maso do ní ,knedlík zpracovat a vařím je asi 8minut,řízneš do něj a uvidíš.Některý těsto ze sáčku je trochu matlavý,ne všechny jsou dobrý,já už mám ozkoušený který je dobrý,kdyžtak přidáš hrubou mouku aby se to líp dělalo.
Na zítra udělám asi jen buřtguláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.