Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
@KlarkaK tak srovnání alá slipy, trenky to je hodně mimo mísu si myslim…
@Tuco no to neni… to se totiz min. jeden cas taky razilo, ze z tech tesnych slipu a trenkoslipu budou chlapi neplodny, ze se jim v tom vari koule..
@KlarkaK tak já radši budu teda ve slipech než v jednorázu:) Já v tom vidim rozdíl velikej…:) slipy jsou alespoň prodyšný, pokud nejsou z ňákýho eklhaft matroše, ale z bavlny a spol.
Totéž se říkalo o džínách. Ale jenu jednorázovek byla provedena studie, která to potvrdila.
@Terem píše:
Totéž se říkalo o džínách. Ale jenu jednorázovek byla provedena studie, která to potvrdila.
tak to jsem ani nevedela…pravda o dzinach si to pamatuju taky ![]()
Na jednorázovky nepotřebuješ studie, stačí strčit někdy ruku pod plínu. terem, jestli to chceš vyzkoušet, tak ti jednu plínu dám, ju ![]()
Ve spojení s nošenim mi prodyšnost a teplota přijde fuk. Kimitujícím faktorem je vždy nejméně prodyšná vrstva a tou je tak jako tak tělo matky.
Tím ale nechci vyvracet jiné výhody latkovek.
Prosím o radu, jak vybrat ten správný šátek, když je tolik možností, aby miminku co nejvíce vyhovoval a byl pro něj co nejpřirozenější?.. moc děkuji za rady ![]()
@Lama Lama no ja si myslim…ze jsme se s tema latkovkama trochu odklonily od tematu - ja jen ze me to napadlo, kdyz jsem to prave o latkovkach cetla, jestli tedy stejnym problemem menuze byt i noseni v satku…
@S.jana.S pro me je tedy hlavne dulezita spravna delka, ale vzhledem k tomu, ze ja s nosenim zacinam tak necham odpovedet zkusenejsi ![]()
Holky co v cem nosite chodici deti? Ja si neumim představit že bych ditě mela furt vazat na záda a sundavat. Ted sme byli v jizerkách tak sme tam využily nosítko beco to celkem šlo, jen mě vadí že je docela,,objemný,,
Potrebovala bych neco rychliho a skladnyho ![]()
@pralalinka píše:
Holky co v cem nosite chodici deti? Ja si neumim představit že bych ditě mela furt vazat na záda a sundavat. Ted sme byli v jizerkách tak sme tam využily nosítko beco to celkem šlo, jen mě vadí že je docela,,objemný,,
Potrebovala bych neco rychliho a skladnyho
v šátku, rátkej batoháč. nahodim rychlejc, než zapnu do nosidla. je to o tréninku. Vejde se mi do kabelky, dítě ani nemá tucha, jestli ho mám sebou ( mám teda téměř vždy)
@pralalinka píše:
@Lama Lama kolik metru staci na batoh
záleží na víc věcech- tloušťce maminy, tloušťce šátku (spotřeba na uzel), množství oblečení nosiče i nošence. S tlustým šátkem bezpečně uvážu jakkoli oblečená s 3,7m. V létě 3,2m, ale to uzluju na posledních cm šátku. A nebo vážu uzel pod prdelí, ale to jde jen s disciplinovaným nosičem a pokud si jsi jisá, že dobře podsdíš. Jinak hrozí, že dítě propadne a vypadne.
A neni tu holky nekdo kdo by se chtěl zbavit kratkyho šatku
jestli se dělá velikost 3,4m tak bych brala.