Šátkování - tipy a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
15.5.13 08:49

Ahoj, jdu se vás zeptat na názor.. Malý bude mít rok, váží 8,5kg. Mám šátek a Manducu, kterou využívám daleko víc. Vlastně jsem šátek nevytáhla už aspoň půl roku. Chci se zeptat, jestli si myslíte, že by už bylo vhodné začít nosit na zádech. Nevadí dětem, že pak přes matku prdlajs vidí? A nevadí vám, že na něj nevidíte? Jak třeba podáváte dudlík? On si ho teda většinou podá sám, ale tam je pravděpodobnost, že mu někam zapadne a ani na šňůrce ho sám nevykutá.. A jak ho na ty záda mám nandat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
15.5.13 09:38

V manduce nevidí, v šátku ho můžeš navázat tak, že uvidí. Obsluhu se buď naučíš nebo někoho požádáš. Přesun na záda i úvazy si prohlídni u Vonzino na Youtube.
U Manducy asi nasunout přes bok, s nosítky zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
15.5.13 11:06

@PetiteFillette já jsem začala na zádech nosit dost pozdě, asi ve 14m, když mi začalo být nošení vepředu kvůli rostoucímu bříšku nepohodlné. Jinak nám oběma nošení na břiše vyhovovalo. Ale někdo nosí klidně od půl roku. S obsluhou byl trošku problém, hlavně teda s čepicí. To sama nezvládnu doteď. Dudlík nemá, tak neporadím. Možná ho připnout někam na popruh?
Nahazování jsme si udělali jakési vlastní - hodím si ho na rameno, jako když se dělá letadýlko, a pak trochu v předklonu sesunu na záda. Dolu ho sundavám přes bok. Ale teď už nosím jen minimálně, už mám pomalu co dělat sama se sebou.
Jinak první pokusy byly vždycky jen na chvíli. Byl z toho úplně vykulený, všechno si prohlížel, vykláněl se, různě se sesouval… Ale během chvíle si zvykl a už se nosil krásně způsobně. Jen v metru zlobil, jak se nudil. Že nevidí dopředu, mu nevadilo vůbec. Ostatně na břiše dopředu taky nevidí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.5.13 11:10

Já to před chvilkou jen tak na zkoušku prubla a vůbec se mu to nelíbilo. Nevím teda jestli to nebylo proto, že si chtěl spíš hrát a bál se, že se někam půjde :lol: Nejspíš zatím ještě zůstaneme u břicha, mě to tak docela vyhovuje.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
21.5.13 13:14

Holky, prosím poraďte :) Začala jsem malého 6m nosit v kříži s kapsou uvnitř. Drží pěkně hlavičku, takže s tím není problém, ale pořád se mi zaklání dozadu. Nevím, jestli to je tím, že vždycky, když ho položím na břicho, tak si neumí normálně lehnout a položit hlavičku, ale vždycky ji zvedá. No a takto to dělá, i když si ho takhle uvážu. Pak už je tak unavený, že si tu hlavu nepoloží na mě, ale začne řvát. Co s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
21.5.13 14:28

Zaklání hlavu, protože se chce rozhlížet? Můžeš zkusit také kolíbku, z té má lepší rozhled a zaklánět hlavu tam nejde. Při usínání mu můžeš přetáhnout šátek přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.5.13 14:46
@Ringle píše:
Holky, prosím poraďte :) Začala jsem malého 6m nosit v kříži s kapsou uvnitř. Drží pěkně hlavičku, takže s tím není problém, ale pořád se mi zaklání dozadu. Nevím, jestli to je tím, že vždycky, když ho položím na břicho, tak si neumí normálně lehnout a položit hlavičku, ale vždycky ji zvedá. No a takto to dělá, i když si ho takhle uvážu. Pak už je tak unavený, že si tu hlavu nepoloží na mě, ale začne řvát. Co s tím? :nevim:

kluk to dělal taky, ale ne jen unavený, pořád, chtě vidět. Pomohl přesun na záda, v 5-6ti měsících. Na spaní pomohlo připlácnout hlavu šátkem. Holka to nedělala, ale ta už byla na zádech v tomto věku dávno, takže neměla důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
21.5.13 19:05

@Ringle mně to Vojta dělal hodně, nosila jsem ho snad do 8m se zajištěnou hlavou (v manduce s kapuckou), takže viděl do strany, mohl hlavu otáčet, ale nešla zaklonit. Pak ho to přešlo. Zakláněl se i na zádech, snad ještě víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
22.5.13 07:13

Ahoj holky, chtela jsem poprosit, jestli byste mi „zkontrolovaly“ uvaz… porad si s nim nejsem jista…ted kdyz vidim ty fotky, tak se mi i zda, jestli nema malo zvednuty kolinka? Hlavne ale bojuju s hlavickou - me proste prijde, ze ho mam v satku spatne, moc zkroucenyho (kolibku uz jsem radsi uplne vzdala). Jinak te posledni fotky se nedeste, ma nozicky ve stejne vysce, ale ja mam takovy zlozvyk kdyz me nekdo foti podklesnout koleno a vystrcit jeden bok do strany :mrgreen: Byla jsem jeste v tehotenstvi na kurzu vazani satku, ale naucil nas to asi uplne blbe - nejdruv si udelat uvaz a pak tam jenom vsunout dite - a pak uz nas to ani neucil dotahovat - takze kdyz jsem to pak zkousela s miminkem tak jsem videla ze to tak nejde a nasla si jiny postup na netu. Satek nosim hrozne rada, malej je taky spokojenej, jen ja mam porad pochybnosti jestli to delam dobre…dekuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
22.5.13 09:45

@KlarkaK Mi to přijde v pohodě. A hezkej šátek. A máš krásný zuby :lol:

• Citovat
  • Upravit
81479
22.5.13 09:48

Mě to taky přijde OK, pěkně dotažený, kolínka jsou od sebe, možná bych je dala ještě o chlup vejš ( jesti to nejde tak jakoby víc na žabičku. Pomůže uděat pořádně hlubokou kapsu, kdy má dátě šátek nejen pod zadečkem, ale tu látku z podzadku zastrkat pěkně až mezi tvoje a jeho břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
22.5.13 09:49

@KlarkaK Co se ti nezdá na hlavičce? Vypadá to hezky a šátek opravdu krásnej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
22.5.13 09:55

Jee tak dekuju, to jsem rada :-) jinak satek mam teda z druhe ruky sanami (nejak jsem zrovna neslysela chvalu na nej, ale me vyhovuje hlavne i kvuli delce…pak mam jeste vatanai (u pana co je vyrabi jsem totiz byla na kurzu) ale jeste jsem ho nevytahla, protoze jsem vzala 5m a ja jsem malinka takze si ho nakonec asi zkratim, on je slabsi, tak na leto bude fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
22.5.13 11:59

Naučili tě úvaz Kříž s kapsou venku, ten se nedotahuje, tohle je kříž s kapsou uvnitř. Na youtube najdeš dobré návody, na kolíbku Definitiv, ostatní Vonzino.
Nemáš většího muže? Že by v tom dlouhém Vatanai nosil on. Pokud jsi drobná, tak i 4,6m bylo na tebe moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
22.5.13 12:16

@Terem jj to je pravda..kriz s kapsou venku - tak to jsem nevedela ze se nedotahuje…ale takhle mi to prijde lepsi…no praveze manzel je taky prcek…takze i pro nej bude 4.5 akorat… ja bych si byla koupila kratsi…to jen ze jsem ho mela moznost koupit z druhy ruky a chtela jsem zrovna danej vzor… no a zkratit jde vzdycky, prodlouzit ne :-) na youtube se tedy podivam, diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí