Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
to je pekna nespravedlnost
si porad pripadam jako kul v plote
![]()
Ahoj holky,dnes mi konečně dorazil šátek,tak budu potřebovat spousty rad,můžu se k Vám přidat?
Ahoj holky,tak ja vas tu smirujem uz asi dva tyzdne… Mozem sa pridat?
Nieco o mne: satku som spoznala ked mala dcerka 9mesiacov a manzel autonehodu;kamaratka mi pozicala satku a odvtedy nosim a nosim… Hned o dva dni som si kupila vlastnu,dcerku som nosila do jej 3 rokov,PARADA!
Teraz cakam druhe babatko,o kociku ani neuvazujem-ak,tak len ako doplnok,lebo budem rodit cisarskym rezom-takze na prve tyzdne kocik. Uz ale slintam nad satkami,zamilovala som si Dydimos Indio-a hned sa spytam: ma niekto tento satek s konopem? Aku specialnu udrzbu potrebuje? Alebo je odolnejsi ten klasik s bavlny? Aka satka je este mnam mnam??? Citim ze pri jednej neostanem
![]()
TornadoLou, konopí nevlastním, ale už dvě konopná India u nás byla na návštěvě.
Mně osobně moc nenadchlo, ale to je čistě osobní záležistost (kdyby se všechno líbilo všem, byla by to nuda) ![]()
Konopná india by měla být silnější (ale není podmínkou. Nevím, jakým způsobem Didymos ty šátky tká, že běžně se vyskytují silnější a slabší verze. Je to loterie, nikdy nevíš, na co narazíš).
Pamatuji si, že se vcelku dost krčilo (podobně jako len), takže vyžaduje častější žehlení).
Barevně nic pro mě, já bílou nerada ![]()
A jaké šátky jsou „in“?
Teď nejvíce frčí Limitky od Didyho.
To jsou šátky, které jsou tkané v omezeném množství a do prodeje jsou neohlášeně. Je o ně velký zájem a většinou má člověk cca 15 minut na to, aby objednal. Velice rychle jsou totiž vyprodané. Šílí po nich celý svět.
Cappy,dakujem za cenne skusenosti-vidis,ani mi nedoslo ze konopne treba zehlit!!!!
Zamerala som sa len na dizajn…
Po limitkach som pozerala aj ja,niektore su nadherne,naozaj…
Ja by som skor potrebovala nieco nenarocne na udrzbu,aby sa to moc nekrcilo,ale urcite pevnu satku-nie elastik.
Ozaj,mam 164cm/velkost 38,mala by mi stacit 4,2m,vsak?
Lenholko, odkud jsi? Brunifid taky hledala dlouho ![]()
Agy, určitě se přidej, jaký máš šátek?
Tornado, 4,2 by mělo stačit. A výběr se ti zúžil na bavlnu
![]()
Nejméně náročná je bavlna.
S tím krčením a žehlením - hodně záleží na tom, jak šátek skladuješ. Já jsem zvyklá pravidelně žehlit a nejlépe hned po sundání úhledně poskládat.
Velikost 5 (4,2m) by ti teoreticky stačit měla.
Ale jak už jsem psala výše, může se stát, že jednoho dne začne být šátek podezřele krátký.
Jak dítě roste, roste i spotřeba materiálu při úvazech.
Ale to tě teď trápit nemusí. Pokud už teď víš, že u jednoho šátku nezůstaneš, kup 5 a až ti bude krátká, jednoduše ji prodáš a koupíš delší.
Jen pro představu, pamatuji si, že jsem začínala s velikostí 6, cípy jsem po uvázání měla až u kolen ![]()
Stále vážu s velikostí 6 (26m dítě), ale vážu už na úplně posledních centimetrech šátku.
Ach, jak ty děti rychle rostou ![]()
Dakujem Cappy,snazim sa zvolit si to prave-pri dcerke som mala taky no-name satek,nebol zly-ale teraz mam chut na nieco luxusne
…
Nosenie mi ucarovalo,ten najkrajsi pocit ked babo spokojne spinka na mojej hrudi a ja si mozem slobodne vykracovat kadial chcem,nemusim sa starat ci kocik prejde,ci babu nie je zima.......
A dcerka mi potvrdila ze dieta nosene=dieta sebavedome a nebojacne…
Uz ma 5,5 rocka a nema najmensi problem s cudzim prostredim,s ludmi.
Verim ze aj vdaka noseniu,aj vdaka dlhodobemu (3,5 roka) kojeniu…
Vdaka za rady,idem hladat a vyberat
.
chuanitka píše:
Lenholko, odkud jsi? Brunifid taky hledala dlouho
no ja to mam slozitejsi
budto z prahy nebo z decina ![]()
lenholka píše:chuanitka píše:no ja to mam slozitejsi
Lenholko, odkud jsi? Brunifid taky hledala dlouhobudto z prahy nebo z decina
Prej složitější, v Praze v pohodě seženeš i srazy a kurzy! Já hledala 3/4 roku a jediná duše, která občas jezdí kolem, jela právě v době, když jsem byla v porodnici a ani tam se nemohla stavit, neb měla jakési marodné dítě ![]()
no jo jenze ja v praze nejsem doma… jsem si proste nezvykla
a zase v dc jsem doma, ale na doktorce jsem zavisla, neb jsem na ni upnuta jako to pako a ta je zase v praze, no a moooooozna budu libouchecka ![]()
lenholka píše:
no jo jenze ja v praze nejsem doma… jsem si proste nezvyklaa zase v dc jsem doma, ale na doktorce jsem zavisla, neb jsem na ni upnuta jako to pako a ta je zase v praze, no a moooooozna budu libouchecka
Já jsem přistěhovalec, bydlím tu něco přes rok a neznala jsem tu živou duši ![]()
Brunifid píše:lenholka píše:Já jsem přistěhovalec, bydlím tu něco přes rok a neznala jsem tu živou duši
no jo jenze ja v praze nejsem doma… jsem si proste nezvyklaa zase v dc jsem doma, ale na doktorce jsem zavisla, neb jsem na ni upnuta jako to pako a ta je zase v praze, no a moooooozna budu libouchecka
jojo taky tu jsem neco pres rok… u me to vypadalo tak, ze jsem jezdila do prace, domu, kdyz bylo volno tak jsem byla tak utahana ze me nikdo nikam nedostal a ono ejhle, bublina vid na uz
tak jsem dal jezdila do prace a domu a k tomu na kontroly do usti, v 6.m jsem sla na neschopnost a byla skoro porad v dc, tkz muzu rict ze moje nejvetsi znama z prahy je stepy doktorka ![]()
a prochazky po hostivarskym parku uz me fakt nebavej
![]()
ted musim jenom vymyslet jak zustat u tyhle mudry a byt v UL ![]()
Ahojky, tak já mám Leo tmavě modrý,chtěla jsem didymos,ale byla jsem děsně nedočkavá a už chtěla mít šátek,tak jsem vzala první lákavou nabídku ![]()
Včera jsem poprvé zkoušela navázat - kolíbka mi neprošla vůbec a vertikál KsK jsem sice nějakym způsobem umotala,ale připadalo mi,že jsem malou asi špatně dotáhla,protože za chvíli vyndala ruce a vykláněla se dozadu(je to děsná zvědavka) taky mi připadalo,že nemá moc kulatá záda
Jak moc si prcky přitahujete k tělu-úplně na fest? Jestli máte nějaké tipy pro začátečníky,sem s nimy
![]()
Lenholko, naše slečinky jsou o den ![]()
Agy, vázala jsi KsK venku nebo uvnitř? Kapsa uvnitř se lépe dotáhne. Pokud už chce malá koukat, tak se taky dá posadit do kolíbky v KsK, to má docela rozhled. Nebo zkoušet úvazy na bok a na záda, ale na záda to chce trochu praxe.
Lenholka, nemůžu nereagovat, jsem z Prahy, ale muž je od Děčína a v Hostivaři jsme bydleli ![]()