Saunování dětí - Brno

12651
4.9.13 12:20

Saunování dětí Brno

Chtěla bych s ročním synem začít chodit do sauny. Nemáte někdo zkušenosti se saunováním dětí v Brně? Kterou saunu byste doporučili a kterou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
110
4.9.13 12:35

Je vůbec dobré v tomto věku brát děti do sauny? Tím nechci kritizovat, ale jen se ptám. Já bych je asi nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.9.13 12:54

@ivetttka Jo, děti do sauny můžou zhruba od tří měsíců, samozřejmě za dodržování určitých pravidel. Je to výborné na imunitu tak jako u dospělých. Ve Skandinávii tam děti dokonce berou jakmile se jim zahojí rána po pupečním pahýlu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.9.13 13:15

To se chce zeptat u konkrétních provozovatelů, dělala jsem lázeňskou a přímo v našem lázeňském řádu máme napsáno, že děti až od 12 let, ale tak je to u nás. Ale asi to tak bude ve většině zařízení, protože většinou jakmile do sauny přijdou děti, tak z klidného lázeňského prostředí se stává mateřská školka (vlastní zkušenost) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.9.13 13:26

@Fjodorka Tak já mám samozřejmě na mysli saunu určenou konkrétně dětem :) V brně nějaké jsou a právě proto jsme založila diskusi o konkrétních zkušenostech s nimi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
4.9.13 13:50

Já chodila s malým od půl roku…měli jsme to v rámci plavání..po plavání vždy na 10 minut do sauny. Chodili jsme teda do parní, seděli jsme s dětmi na zemi a děti si hrály s hračkami do vody, aby se nenudily. Bylo to na Lesné v Infinitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.9.13 13:56

@jessikka Tak to jó, to máte dobré, že je tam máte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.10.13 12:18

Co znamená sauna speciálně pro děti? Je tam jiná teplota a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
9.10.13 12:37

@Lucka22 Spíš to bude klasická sauna, do které ale smí i děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
9.10.13 22:47

No v parní se akorát nedávaly ty vonné esence, aby to děti nedráždilo a děti musely být na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.3.14 22:09

Zdravím a pokud je to ještě aktuální, právě jsem domluvila s vedením Filia klubu na Lesné možnost saunování miminek a dětí až do předškolního věku. Budeme se scházet ve středy v 11 hodin, příští týden budu něco i povídat o tom proč a jakým způsobem se saunou u miminek a dětí začínat…tak pokud chcete, můžete se přidat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.10.15 14:01

@jessikka Ahoj, obnovuji diskuzi, protože o saunování s dětmi taky začínám uvažovat. Chodíte někam? Pokud ano, jaké máš zkušenosti?

Edit: pokud by měl zkušenosti i někdo další, tak sem s nimi ;)

Příspěvek upraven 13.10.15 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
13.10.15 14:05

Háčkuju se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56294
13.10.15 14:09

@Hoa Mai chodíme, zkušenosti nic moc. Starší tam sice vydrží, ale příšerně se tam nudí :zed: jakmile se má po výlezu ze sauny zchladit, tak vyvádí, jediné co na něj platilo, byl bazének s ledovou tříští, kde se válel celkem ochotně. Mladší tříletá se v sauně bojí :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.10.15 15:26

@Moise a kam chodíte? Jsi z Brna, nebo odjinud? My jsme se starším byli jen asi dvakrát nebo třikrát po plavání v parní sauně, to se mu líbilo, seděl mi na klíně, ani nedutal, tak jsem si říkala, že bychom to zkusili. Líbit se mu to může a nemusí, to je jasné. Pětiletý synovec se chodí pravidelně saunovat asi od dvou let, ale jednak je z jiného města a jednak mi on sám k tomu není schopný říct nic víc, než že se mu to hrozně líbí a tím, že chodí se školkou, tak jeho rodiče mi o tom taky nic nepovykládají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová