Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych s ročním synem začít chodit do sauny. Nemáte někdo zkušenosti se saunováním dětí v Brně? Kterou saunu byste doporučili a kterou ne?
Je vůbec dobré v tomto věku brát děti do sauny? Tím nechci kritizovat, ale jen se ptám. Já bych je asi nebrala.
@ivetttka Jo, děti do sauny můžou zhruba od tří měsíců, samozřejmě za dodržování určitých pravidel. Je to výborné na imunitu tak jako u dospělých. Ve Skandinávii tam děti dokonce berou jakmile se jim zahojí rána po pupečním pahýlu ![]()
To se chce zeptat u konkrétních provozovatelů, dělala jsem lázeňskou a přímo v našem lázeňském řádu máme napsáno, že děti až od 12 let, ale tak je to u nás. Ale asi to tak bude ve většině zařízení, protože většinou jakmile do sauny přijdou děti, tak z klidného lázeňského prostředí se stává mateřská školka (vlastní zkušenost) ![]()
@Fjodorka Tak já mám samozřejmě na mysli saunu určenou konkrétně dětem
V brně nějaké jsou a právě proto jsme založila diskusi o konkrétních zkušenostech s nimi ![]()
Já chodila s malým od půl roku…měli jsme to v rámci plavání..po plavání vždy na 10 minut do sauny. Chodili jsme teda do parní, seděli jsme s dětmi na zemi a děti si hrály s hračkami do vody, aby se nenudily. Bylo to na Lesné v Infinitu.
Co znamená sauna speciálně pro děti? Je tam jiná teplota a tak?
@Lucka22 Spíš to bude klasická sauna, do které ale smí i děti. ![]()
No v parní se akorát nedávaly ty vonné esence, aby to děti nedráždilo a děti musely být na zemi.
Zdravím a pokud je to ještě aktuální, právě jsem domluvila s vedením Filia klubu na Lesné možnost saunování miminek a dětí až do předškolního věku. Budeme se scházet ve středy v 11 hodin, příští týden budu něco i povídat o tom proč a jakým způsobem se saunou u miminek a dětí začínat…tak pokud chcete, můžete se přidat… ![]()
@jessikka Ahoj, obnovuji diskuzi, protože o saunování s dětmi taky začínám uvažovat. Chodíte někam? Pokud ano, jaké máš zkušenosti?
Edit: pokud by měl zkušenosti i někdo další, tak sem s nimi ![]()
Příspěvek upraven 13.10.15 v 14:09
@Hoa Mai chodíme, zkušenosti nic moc. Starší tam sice vydrží, ale příšerně se tam nudí
jakmile se má po výlezu ze sauny zchladit, tak vyvádí, jediné co na něj platilo, byl bazének s ledovou tříští, kde se válel celkem ochotně. Mladší tříletá se v sauně bojí
![]()
@Moise a kam chodíte? Jsi z Brna, nebo odjinud? My jsme se starším byli jen asi dvakrát nebo třikrát po plavání v parní sauně, to se mu líbilo, seděl mi na klíně, ani nedutal, tak jsem si říkala, že bychom to zkusili. Líbit se mu to může a nemusí, to je jasné. Pětiletý synovec se chodí pravidelně saunovat asi od dvou let, ale jednak je z jiného města a jednak mi on sám k tomu není schopný říct nic víc, než že se mu to hrozně líbí a tím, že chodí se školkou, tak jeho rodiče mi o tom taky nic nepovykládají. ![]()