Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, budu posílat balík na dobírku a příjemce mi tvrdí, že mu to přijde domů a že si to 100% převezme.. je to tak, že mu to pošta přiveze domů nebo to nechají rovnou na poště?
Nám vozí balíky, pokud nejsme doma, tak nechají oznamko. Předpokládám, že je to všude stejně.
Taky mi vozí pošťák balíky domů. Až když mě nezastihne tak to šoupne na poštu.
Jojo, vozí domů a když tě nezastihnou nebo nemáš hotovost, nechaj ho na poště ![]()
@teriiiy píše:
Zdravím, budu posílat balík na dobírku a příjemce mi tvrdí, že mu to přijde domů a že si to 100% převezme.. je to tak, že mu to pošta přiveze domů nebo to nechají rovnou na poště?
Nechala bych si poslat dopředu peníze na poštovné a dobírečné. V případě, že by si kupec zásilku nepřevzal, přišla byste o ně.
Určitě ho dovezou domů. A pokud zastihnou adresáta (jakože píše, že jo), tak mu ho dají ![]()
No záleží na tom jsou dvě varianty. balík do ruky a balík na poštu. Balík do ruky by měl být domů, ale na poštu je údajně ryhlejší a dražší (prý to do druhýho dne doručí). a každopádně balíky posílám téměř každej týden a počítej poštovný u standartního balíčku, ne moc těžkýho když ti má pošta poslat peníze pak na účet cca 149,– ( a to i v případě že to dáš do větší obálky) minule sem takhle posílala něco v obálce a stejně mi naúčtovali takhle stašnou sumu… ![]()
No to máte bezva poštáka - na nás se většinou vykašle a hodí jen lístek. Nebo spíše záleží na velikosti balíku. Jak je větší, nikdy nezvonil a vždy jsem našla jen lístek - a to jsme byli 100% doma.
Neposílej jako balík do ruky, ani na poštu, je to zbytečně předražený!! Pošli buď jako doporučený balíček (do 0,5kg váhy 59Kč, do 1kg 64,–Kč do 2kg váhy 68,– Kč) anebo jako cenný balík (nad 2kg váhy 80,– Kč) +dobírka 12Kč (ale já určitě doporučuji platbu předem tobě na účet a pak až zaslat balíček ![]()
Mám zkušenosti, že i takto poslaný balíček je většinou druhý den od odeslání (pokud odešlu dopoledne) u adresáta ![]()
@olinka11 píše:
Neposílej jako balík do ruky, ani na poštu, je to zbytečně předražený!! Pošli buď jako doporučený balíček (do 0,5kg váhy 59Kč, do 1kg 64,–Kč do 2kg váhy 68,– Kč) anebo jako cenný balík (nad 2kg váhy 80,– Kč) +dobírka 12Kč (ale já určitě doporučuji platbu předem tobě na účet a pak až zaslat balíček
Mám zkušenosti, že i takto poslaný balíček je většinou druhý den od odeslání (pokud odešlu dopoledne) u adresáta
no já to taky tak většinou dělám ale ten člověk trvá na dobírce