Saxenda přibírání

8
15.2.25 08:43

Saxenda přibírání

Ahoj,
prosím o radu. Začala jsem jist zdravě, a zhubla za 14 dní cca 2 kg. Jím tak, abych měla na talíři vždy zdravé tuky, bílkoviny, trošku příloh a zeleninu.
Pak jsem požádala praktika o Saxendu. Po týdnu na dávce 0,6 jsem zjistila, že mám na váze zpět ty zhublá 2 kg a plus 1 kg navíc. Přitom jím méně, porce nedojídám, stále jím zdravě a vyváženě. Když nestíhám svačinu (řecký jogurt s ovocem), tak sáhnu po proteinové tyčince. Za celou dobu jsem si nedala nic špatného, nepřejedla jsem se, tak nechápu, proč mi jde váha nahoru? Je to pro mě dost demotivující.
Díky Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
15.2.25 09:12
@VerKum píše: Více

Po týdnu nemůžeš přibrat 3 kg tuku, víš co bys musela sníst? To bude voda, 3 kg pro ženskou nejsou žádný výkyv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.25 09:23

@KarlKarlson Doufám, že to půjde ještě dolů. Ale je to pro mě velmi demotivující, i právě s ohledem na upravený jídelníček a menší porce jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.2.25 09:26

To chápu, ale nemusíš mít strach. Zkus se teď nevážit a vydržet. 3 kg za týden jsou fakt nereálný, to bys musela sežrat 100 smažáků každej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.25 09:28

@KarlKarlson Děkuji za podporu. Vydržím, musím. Už jsem se bohužel emočně prožrala na nesnesitelnou váhu, 24 let střídavě na dietách, tak už bych chtěla, aby to hubnutí bylo trvalé a udržitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.2.25 09:33

To chápu, ale už to, že jsi změnila stravovací návyky a začala jsi na sobě dělat, je velkej krok :palec:
Nepřidávej si stres zbytečným vážením. Koukni, jak tě to teď rozložilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.25 09:34

@KarlKarlson No, to máš bohužel pravdu, že mě to dost vzalo. Ale opravdu díky za podporu. Vydržím a nebudu váhu řešit. Pocitově se cítím lépe, tak budu věřit pocitu a ne číslici na váze.
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
15.2.25 09:48

Já bych taky řekla, že to bude dělat voda. To bys musela opravdu jó hodně jist abys za tyden nabrala 3 kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.25 09:53

@izabe No to jsem právě vůbec nejedla. Do jídla se nutím a když už, tak právě dbám na to, abych to měla vyvážené, abych případně po vysazení Saxendy neměla chutě a znovu nenabrala.
Děkuji za názor, je to pro mě podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
15.2.25 09:58

Kolik měříš, vážíš a kolik denně přijmeš kcal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.25 10:01

@Karamba2020 kalorie si nepočítám. Po roce na kalorických tabulkách a otročině vše zapisovat jsem se chtěla vydat cestou intuitivního stravování, abych jedla do syta, nepřejídala se. To byl také důvod, proč jsem požádala lékaře o Saxendu, protože s ní opravdu cítím, kdy mám dost. Dokonce svou běžnou porci ani nedojím. Ale nemyslím si, že bych byla pod bazálním metabolismem nebo naopak, že bych kalorií přijímala mnohem více, než bych měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.2.25 10:07

Zkus to schválně dva dny hodit do kalorický je tabulek, jen ať máš přehled. Ale znovu, tři kila za týden nemůžou být tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.25 10:09

@KarlKarlson Zkusím to tam zapsat. Ať mám větší jistotu, že to dělám správně. Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková