Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sbíráme víčka pro naší Kačenku. Kdyby někdo chtěl Kačce víčka poslat, může je odevzdat na kterékoli pobočce České pošty, stačí říct, že jsou pro Kačenku
Je dobré se předem informovat, jestli Vaše pobočka o Pošťácké sbírce víček pro Kačenku ví. Kdyby ne, stačí mne kontaktovat na tel.: 774 996 448, přepošlu jim e-mail z vedení a tím problém vyřeším
Budeme moc a moc rádi, sbírku teprve rozjíždíme a Kačce by nesmírně pomohla terapie Kosmík na kterou sbíráme. Více info:
http://katerina-podrazska.webnode.cz/sbirka-vicek/
https://www.facebook.com/…25108799493/?…
Můžete mi prosím, jen pro představu, napsat, jak to funguje s těmi víčky. Jaké množství víček musíte mít (v kilech), aby jste za to něco dostali? Komu se to odevzdává a kdo dává peníze, nebo přímo kupuje terapii? Děkuji.
Mám doma víčka od přesnídávky do ručičky. Tam, kam víčka běžne dávám, mají napsáno, že sbírají jen víčka od PET lahví. Myslela jsem, že je to ze stejného plastu a patří to tam. Nesbírají je jen u nás nebo tam opravdu víčka od přesnidavek nepatří?
Sbírání víček:Následky víčkového šílenství
Ten plastový odpad mě děsí. Kdybych potkala učitele, které opravdu hodnotí děti podle počtu víček, šla bych jim to velmi jasně vysvětlit. Raději bych jim věnovala peníze, hlavně ať v tomhle je jasno.
Sama používám soda stream, balenou vodu nekupuji, preferuji vše balené v papíru, v přírodě sbírám jak idiot odpadky, odpadky třídím.. (a to hlavně proto, že roztříděné mi nesmrdí) Nejsem maniak a myslím, že tohle může udělat každý. Do fitka máme teda pet lahev od Rajce, každý svoji, ty použijeme hodněkrát.
Když vidím fotky jak zvířata žijí v plastu, je mi smutno.
Taky jsem na ten díl koukala. Učitelé, co v tom pořádají soutěže, bych vypleskla, by mohli mít s VŠ rozum, zvlášť když mají učit děti i nějaké ekologii.
@Paola21 píše:
Taky jsem na ten díl koukala. Učitelé, co v tom pořádají soutěže, bych vypleskla, by mohli mít s VŠ rozum, zvlášť když mají učit děti i nějaké ekologii.
Přesně tak, nás doslova honí, abychom sbírali víčka, dětem učitelky ani nepoděkují, div jim nenadají, že nesou málo a ve finále se zjistí, že na 1kg víček připadá tolik flašek pití, z jednoho kila se vydělá šest korun
…
@Qwentin píše:
Přesně tak, nás doslova honí, abychom sbírali víčka, dětem učitelky ani nepoděkují, div jim nenadají, že nesou málo a ve finále se zjistí, že na 1kg víček připadá tolik flašek pití, z jednoho kila se vydělá šest korun![]()
…
Od toho máte rodičák, abyste se ozvali…
A nabídli jiné řešení.
U nás ve škole se to řešilo jednak sběrem papíru (3× ročně) a druhak Vánočními a Velikonočními trhy. Takže i když víčka třídím (u nás nejčastěji od mléka, od vody máme jen výjimečně), tak se závodů neúčastníme (ani se žádné nekonaly, jen to bylo nabídnuto jako možnost) a pomáhala jsem právě na těch trzích svými výrobky.
Ahoj, sbírají se ještě vůbec víčka od PET lahví?
Případně není nějaká sbírka okolo Hradce?
@Jaaanča píše:
Ahoj, sbírají se ještě vůbec víčka od PET lahví?
Případně není nějaká sbírka okolo Hradce?
Pokud mam povedomi tak ne..ta firma co je odebirala uz je leta nechce.
@lilith1 píše:
Pokud mam povedomi tak ne..ta firma co je odebirala uz je leta nechce.
O. k. díky za odpověď, tak to půjde do plastů ![]()