Úřady po stěhování - na co nezapomenout?

2090
6.10.12 16:10

Úřady na co nezapomenout?

Zdravím e-maminky :lol:
Prosím vás pomomozte poraďte? 28.9. se mi narodil druhý syn. Po rozchodu s přítelem v dubnu letos jsem se odstěhovala z Jižních čech kde mám trvalé bydliště. Teď bydlím v podnájmu kde si trv. bydliště zatím dovolit nemůžu.
Vyřídila jsem si proto odvoz do JČ na otočku v pondělí. Bude mě to stát celkem dost peněz, a nervů ale co nadělám. Vyřídit to musím.. a proto se děsím toho že něco nepůjde, nebudu mít, zapomenu.. u prvního jsem to vyřídila všechno hned najednou v jeden den. Hned po propuštění z porodnice ale ted to mám horší.

Jen nevím co všechno teda ta byrokracie zase obnáší. RL už mám. Ale nejsme ještě u pojišťovny, to bude asi na úřadě problém? Budu muset prvně skočit na VZP. Která v JČ také je kousek od úřadu. A teprve pak vyřídit žádost o přídavek na dítě a žádost o rodičovský příspěvek? Na PPM narok nemám jsem ted na mateřské se starším na které jsem šla prakticky hned po ukončení školy…

Vezmu sebou snad všechny doklady co můžu, a snad na nic nezapomenu. Nevím ještě něco bych měla vyřídit. Takhle to stačí.. příjedu do JČ kolem druhé a pak mám na úřady 2-3 hodinky. A pak zase hurá do Phy.. :( Bude to teda šílené.. jen probůh aby se to všechno vyřídilo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
6.10.12 16:16

Ahojky určitě zajet na pojištovnu a pak na sociálku pro papíry a ty můžeš vyplnit i doma a když se tam zeptáš co a jak určitě ti poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
6.10.12 16:21

Pojištovna se dá vyřídit i v místě přechodnýho bydliště (já i malej máme trvalé v Olomouci) a pojiťovnu jsem vyřizovala v praze ;) a i ten rodičovský příspěvek půjde vyřídit v praze (protože se mě paní ptala jestli chci skartu poslat do prahy(ale my jezdíme do Olomouce často takže jsem to nehrotila ;) ) možná to chtělo prvně zvednout telefon a ušetřila by sis cestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
6.10.12 16:36

Já nevím mě právě všichni tady doma i na emiminu jsem četla že tady to se musí vyřizovat v místě trv. bydliště. Co se týče soc. dávek. Pojišťovnu můžu vyřídit tady, ale jedu v pondělí dop. takže to vyřídím až tam to už je jedno.
papíry si tu vyplním a vytisknu elektronicky, mají to na stránkách takže to není problém.. :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.10.12 16:48

Tak si zkus na úřady zavolat oni ti řeknou co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
6.10.12 19:03

Já si to prvě zjišťovala a pracák jde oběhat i v místě přechodního bydliště už jsou prý nějak propojení takže si to předají, ale pro jistotu bych si to ověřila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
7.10.12 19:16

Uf. No ráno to obvolám a uvidíme. Nejlepší by bylo kdyby to skutečně šlo zařídit zde v Praze.. jsem z toho nervní.. jaká je pravděpodobnost že to půjde tady v Praze, neb budu muset do JČ.. :/ a to je s dvěma mrnatama, bez auta, samoživitelka.. no téměř nemožný. :zed: :zed: sice to nějak udělám pár možností je ale příšerně stresujících pro mě i babičky :? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
8.10.12 16:03

Tak já řeším stejný a došla jsem si v místě současnýho bydliště na úřad práce, tam mi daly papíry, které mám vyplnit a paní mi řekla, až to budu mít, tak s tím mám znovu přijít, oni mi to zkontrolují a já to pak můžu odeslat poštou. Pro jistotu jsem si volala i do místa trvalého bydliště a tam mi tenhle postup potvrdily, takže nikam zbytečně jezdit nemusíš. ;) :)

• Citovat
  • Upravit
2090
8.10.12 16:48

Tak já jsem to taky obvolávala a prý můžu přijít normálně tady oni to přepošlou sami.. takže paráda.) Uf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
8.10.12 17:22

Tak doufám, že jsem ti ušetřila spoustu nervů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová